Ο Καιρός:

«Φέτος το καλοκαίρι πάμε Ελλάδα»: Νέα εκστρατεία της ομογενειακής εφημερίδας Greek News

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η εβδομαδιαία ομογενειακή εφημερίδα της Νέας Υόρκης «Greek News», αναλαμβάνει εκστρατεία για την προβολή του ελληνικού τουρισμού στις ΗΠΑ, με σύνθημα: «Φέτος το καλοκαίρι πάμε Ελλάδα: Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για την πατρίδα…».
«Μέσα σε μία περίοδο έντονης πολιτικής ρευστότητας για τη γενέτειρα, με την εικόνα της στις ΗΠΑ και σ’ όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να βρίσκεται στο ναδίρ, αναλαμβάνουμε την 3η κατά σειρά εκστρατεία, με μοναδικό γνώμονα την αγάπη μας για
την Ελλάδα. Και θα τη στηρίξουμε, αυτή τη δύσκολη ώρα, ως χρέος προς τους συμπατριώτες μας που αναζητούν εναγωνίως, τρία χρόνια τώρα, κάποια αμυδρή ακτίνα φωτός. Κάποιους πολιτικούς, οι οποίοι θα κρατήσουν αναμμένο το φανάρι και θα τους οδηγήσουν σώους έξω από το τούνελ» επισημαίνει στο ΑΜΠΕ, από τη Νέα Υόρκη, ο εκδότης-διευθυντής της «Greek News» Αποστόλης Ζουπανιώτης.
Όπως επισημαίνει ο ομογενής δημοσιογράφος στο κύριο άρθρο της εφημερίδας του, που κυκλοφορεί, σήμερα, σκόπιμα φέτος απέφυγαν να ζητήσουν, όπως πέρυσι, μηνύματα από την ελληνική πολιτική ηγεσία, στην πορεία, ωστόσο, και μέχρι τη λήξη της εκστρατείας, στις 23 Ιουλίου, «θα προσκαλέσουμε παράγοντες της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας και φιλέλληνες να ενώσουν τις φωνές τους με τη δική μας, για να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα που το μεγαλύτερό της πρόβλημα είναι η ομορφιά της!».
Η «Greek News» ήταν η πρώτη εφημερίδα, σ’ όλο τον κόσμο, που έριξε το Μάιο του 2010 το σύνθημα της αλληλεγγύης προς την Ελλάδα (Αγαπούμε την Ελλάδα, βοηθούμε την Ελλάδα, φέτος το καλοκαίρι πάμε Ελλάδα), καλώντας τους ομογενείς να επισκεφθούν τη γενέτειρα το καλοκαίρι, αλλά κι όλα τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης του παγκόσμιου ελληνισμού να αναπαράγουν το σύνθημα.
«Η επιτυχία ήταν τεράστια και σήμερα πολλές είναι οι πρωτοβουλίες ΜΜΕ, οργανισμών και ιδιωτών προς αυτή την κατεύθυνση. Στην πραγματικότητα, όλες αυτές οι πρωτοβουλίες, μαζί και με την ιστοσελίδα του ΕΟΤ, είναι οι μοναδικές τουριστικές καμπάνιες που διεξάγει η χώρα, αρκετά αποτελεσματικά και μάλιστα εντελώς δωρεάν» σημειώνει ο κ. Ζουπανιώτης.
Η φετινή καμπάνια της «Greek News» συμπίπτει με την έναρξη της εκστρατείας του Οργανισμού των Ελλήνων Εστιατόρων της Αμερικής «Pan Gregorian», οι οποίοι σε συνεργασία με τον οργανισμό «Συμμαχία για την Ελλάδα» και 20 γνωστούς Έλληνες ζωγράφους, τύπωσαν εκατομμύρια σουπλά, τα οποία θα διανεμηθούν σε 3500 ελληνικής ιδιοκτησίας εστιατόρια των ανατολικών πολιτειών της Αμερικής.
«Ελπίζουμε, όλες αυτές οι προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη, μεγάλες ή μικρές, να βοηθήσουν στην αναστροφή του αρνητικού τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα» επισημαίνει ο ομογενής δημοσιογράφος. «Η φετινή κίνηση, στο πρώτο τετράμηνο του έτους, μειώθηκε κατά 5,19% σε σχέση με πέρυσι. Οι πληροφορίες για την κίνηση από την Αμερική μιλούν για ακυρώσεις της τάξης 30-40% από κόσμο που φοβάται την κοινωνική αναταραχή και την κυβερνητική αστάθεια, αλλά και τις απαγορευτικές τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων. Παρά την αύξηση της χωρητικότητας των απευθείας πτήσεων της Delta, που έβαλε στη γραμμή μεγαλύτερο αεροπλάνο, οι θέσεις συνολικά είναι λιγότερες και οι τιμές πολύ υψηλότερες» συμπληρώνει.
by M.X.

πηγη : seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......