Ο Καιρός:

«Απίθανο να βγει η Ελλάδα από το ευρώ»

Αποκλείει το ενδεχόμενο ο οίκος Fitch

Απίθανο χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ο εκτελεστικός διευθυντής του οίκου Fitch Τζον Όλερτ, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι τέτοιο θα ασκούσε πίεση στο αξιόχρεο των άλλων χωρών της ευρωζώνης.
«Αν η Ελλάδα ήταν σε θέση να φύγει από το ευρώ, αυτό θα είχε κατά την άποψή μας συνέπειες για μία σειρά από αξιολογήσεις, έως το σημείο πολλές από αυτές να τεθούν υπό παρακολούθηση για

υποβάθμιση», δήλωσε ο κ. Όλερτ στο πρακτορείο Dow Jones.

Τόνισε ότι η σπουδή ορισμένων υπερχρεωμένων χωρών της Ευρώπης να μειώσουν τις δημόσιες δαπάνες τους επιδείνωσε τα δημοσιονομικά τους προβλήματα.


«Σε πολλές περιπτώσεις, η λιτότητα αύξησε την πίεση στις πιστοληπτικές αξιολογήσεις. Αυτό που καθίσταται σαφές είναι ότι η λιτότητα από μόνη της δεν αποτελεί λύση, πρέπει να υπάρξει κάποιος προσανατολισμός στην ανάπτυξη , γιατί χωρίς ανάπτυξη είναι πραγματικά δύσκολο να μπουν τα πράγματα σε μία τροχιά», δήλωσε ο αξιωματούχος του Fitch.


Το Μάρτιο ο Fitch υποβάθμισε το αξιόχρεο της Βρετανίας ΑΑΑ από σταθερό σε αρνητικό και διατήρησε αρνητικό και το αξιόχρεο ΑΑΑ της Γαλλίας.


«Κανείς δεν μπορεί βέβαια να κάνει δήλωση ότι θα υπάρξει σύντομα σταθερότητα στις πιστοληπτικές αξιολογήσεις των ευρωπαϊκών χωρών, έως ότου αντιμετωπισθούν τα προβλήματα και υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια», πρόσθεσε ο κ. Όλερτ.


πηγη : newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......