Ο Καιρός:

Τί σημαίνουν οι αριθμοί στη συσκευασία γάλακτος



Μεγάλη έκταση έχει πάρει η πληροφορία για τους αριθμούς που υπάρχουν στο κάτω μέρος της συσκευασίας του γάλακτος που κυκλοφορεί στην αγορά.
Πολλά ειπώθηκαν και πολλά διαψεύθηκαν.
Παρότι είχαμε δημοσιεύσει και εμείς την είδηση, κάναμε και μια έρευνα στην εταιρία που κατασκευάζει αυτές τις συσκευασίες και παραθέτουμε τα αποτελέσματα σχετικά με αυτό το θέμα και την απάντηση που πήραμε στο ερώτημα μας.
Η απάντηση από την εταιρία κατασκευής της χάρτινης συσκευασίας γάλακτος
Αγαπητή κυρία ..,

Πράγματι εδώ και αρκετό διάστημα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μια αλληλογραφία σχετικά με τη διαδικασία παστερίωσης του γάλακτος, όπου μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά και σε έναν αριθμό που βρίσκεται στο κάτω μέρος χάρτινης συσκευασίας Tetra Pak.

Όπως πιθανώς να γνωρίζετε για τις συσκευασίες Tetra Pak, ο

αριθμός αυτός τυπώνεται στο εργοστάσιο παραγωγής της χάρτινης συσκευασίας Tetra Pak. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω αριθμός (web lane number) τυπώνεται για λόγους ιχνηλασιμότητας και επιτρέπει στην Tetra Pak να προσδιορίσει σε ποιο σημείο του εργοστασιακού ρολού παράγεται μια συγκεκριμένη συσκευασία.

Με τον τρόπο αυτό η Tetra Pak μπορεί να ελέγξει την παραγωγική διαδικασία και να διασφαλίσει ότι οι συσκευασίες που φτάνουν στον καταναλωτή είναι άριστης ποιότητας.

Συνεπώς, οι αριθμοί που βρίσκονται στο κάτω μέρος της χάρτινης συσκευασίας Tetra Pak δεν σχετίζονται σε καμία περίπτωση με την επεξεργασία και την ποιότητα του προϊόντος που βρίσκεται στη συσκευασία.

Ο αριθμός που αναγράφεται στο κάτω μέρος της συσκευασίας των προϊόντων γάλακτος είναι ο αριθμός του γεμιστικού της μηχανής που εμφιαλώθηκε η συγκεκριμένη συσκευασία. Ο αριθμός αυτός είναι απαραίτητο να αναγράφεται στα πλαίσια του συστήματος ιχνηλασιμότητας που πρέπει να εφαρμόζεται από όλες τις εταιρείες.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για επιπλέον πληροφορίες.


Φιλικά,
Σταθάτου Εύη

Evi Stathatou
Communications & Environment Manager
Greece, Cyprus, Bulgaria, Israel
   
Tetra Pak South Eastern Europe
Tetra Pak Hellas S.A.
56, Kifissias Ave. & Delfon Str.
151 25 Maroussi, Athens, Greece
Tel: +30 210 6167551, 210 6167500
 Mob: +30 697 3446427
evi.stathatou@tetrapak.com
www.tetrapak.com/greece

                                                                                                       πηγη : himaira

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......