Ο Καιρός:

Πως πρέπει να γίνεται η φύλαξη των χειμωνιάτικων παπουτσιών


Ήρθε η εποχή που βγάζουμε και πάλι... σε πρώτη ζήτηση την καλοκαιρινή μας γκαρνταρόμπα. Και βεβαίως, τα παπούτσια μας! Σημαντικό όμως δεν είναι να... τα αποθηκεύσουμε για να μη μας πιάνουν το χώρο αλλά και όταν την επόμενη σεζόν τα βγάλουμε και πάλι να έχουν διατηρηθεί σε καλή κατάσταση….

Επειδή δεν είναι καιροί για έξοδα, ακολούθηστε τις παρακάτω οδηγίες:

Βήμα πρώτο: Αρχικά βγάλτε όλα τα παπούτσια έξω από τα ντουλάπια, τα κουτιά, ή τα συρτάρια. Το μπαλκόνι θα ήταν μια καλή λύση για αυτή τη δουλειά. Στη συνέχεια, όπως και με τα ρούχα, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσετε αυτά που θα κρατήσετε, αυτά που θα χαρίσετε και αυτά που θα πετάξετε.

Βήμα δεύτερο: Καθαρίστε καλά όλα όσα έχετε αποφασίσει να κρατήσετε δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις μπότες και στα παπούτσια με τρακτερωτή σόλα, που σίγουρα θα έχουν κρατήσει και την περισσότερη βρώμα. Καθαρίστε τόσο το επάνω όσο και το κάτω μέρος του παπουτσιού και φροντίστε να μην αφήσετε ίχνος αλατιού ή λάσπης. Το πώς θα φροντίσετε το κάθε υπόδημα εξαρτάται από το υλικό του.

Βήμα τρίτο: Αν κάποια από τα παπούτσια έχουν έξτρα σόλες ή εσωτερική επένδυση, όπως οι μπότες του σκι ή άλλων αθλημάτων, φροντίστε να τις πλύνετε ξεχωριστά και να τις αφήσετε να στεγνώσουν απόλυτα.

Βήμα τέταρτο: Αφού έχουν στεγνώσει και εξωτερικά όλα τα παπούτσια, γυαλίστε τα προσεκτικά, ή περάστε ένα ελαφρύ στρώμα μια ελαφριάς ειδικής κρέμας για παπούτσια που θα τα φροντίσει με τον καλύτερο τρόπο μέχρι τον επόμενο χειμώνα, εμποδίζοντάς να «σπάσουν» στα επικίνδυνα σημεία.

Βήμα πέμπτο: Συνεχίζοντας στη λογική του προηγούμενου βήματος, φροντίστε να έχετε προμηθευτεί ειδικά καλαπόδια που μπαίνουν στο εσωτερικό του παπουτσιού και κρατούν τεντωμένο το δέρμα. Αν δεν έχεις, ή αν σου φανούν ακριβά, μην πάρετε για όλα τα ζευγάρι, ή και καθόλου. Μπορείς να έχει το ίδιο αποτέλεσμα αν γεμίσετε το μπροστινό μέρος κάθε παπουτσιού με εφημερίδες, άλλου είδους χαρτιά, ή ακόμη και παλιά πανιά.

Βήμα έκτο: Και πολύ σημαντικό. Για να διατηρήσετε τα παπούτσια και τις μπότες στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, πρέπει να αποθηκεύσετε το καθένα σε διαφορετικό κουτί. Για αυτό τον λόγο, καλό είναι να μην πετάτε τα κουτιά από τα καινούρια παπούτσια.

Βήμα έβδομο: Βάλτε τα καθαρά, γυαλισμένα και φροντισμένα χειμωνιάτικα παπούτσια στα κουτιά, βάλτε τα κουτιά, στα ντουλάπια, ή όπου τα φυλάτε και ξεκινήστε την αντίστροφη διαδικασία για τα ανοιξιάτικα και τα καλοκαιρινά.

πηγη : 24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......