Ο Καιρός:

Α. Σαμαράς: Βασικός συντάκτης του Μνημονίου ο Βενιζέλος


Α. Σαμαράς: Βασικός συντάκτης του Μνημονίου ο ΒενιζέλοςΟ κ.Σαμαράς επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον οποίο χαρακτηρίζει «βασικό συντάκτη, επόπτη και εκτελεστή του Μνημονίου», κατηγορεί την Αριστερά ότι επιδιώκει να κλέψει την ψήφο των πολιτών, προτάσσοντας σενάρια περί προσυμφωνημένης μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και δηλώνει απόλυτα δικαιωμένος για τις θέσεις που διατύπωσε η ΝΔ τα δυόμισι τελευταία χρόνια για την κρίση.
Για τον Πάνο Καμμένο λέει
ότι θα κριθεί από τους πολίτες για τις συνεργασίες στις οποίες έχει ήδη προχωρήσει, ενώ προαναγγέλλει κατάργηση του χαρατσιού για τα ακίνητα.
Παράλληλα ο κ.Σαμαράς επαναλαμβάνει τις τρεις δεσμεύσεις τους για αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων, τα πολυτεκνικά επιδόματα και το εξισωτικό των κτηνοτρόφων
Τις τελευταίες μέρες η προεκλογική αντιπαράθεση, στριφογυρίζει γύρω από την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές. Ο κ. Βενιζέλος μιλά για συγκυβέρνηση. Τι απαντάτε;
Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση και όχι ετοιμόρροπες συγκυβερνήσεις. Χρειάζεται εκλεγμένο Πρωθυπουργό, που να αντλεί τη δύναμή του από την ίδια την κοινωνία. Κάθε άλλο μπορεί να σημαίνει αβεβαιότητα, αστάθεια, ακυβερνησία. Και αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί. Αδύναμες κυβερνήσεις δεν μπορούν να διαπραγματευτούν αποτελεσματικά με τους εταίρους μας. Δεν μπορούν να αποφασίζουν γρήγορα. Δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις σημερινές, πιεστικές ανάγκες της πατρίδας μας. Όπως έχω πει, πολλές φορές, στις δύσκολες αυτές ώρες, ο τόπος δεν κυβερνιέται με «σπασμένο τηλέφωνο». Ούτε μπορεί να αναλώνεται σε διακομματικά παζάρια για καρέκλες και αξιώματα.
Τι απαντάτε στα κόμματα της Αριστεράς που σας κατηγορούν για προσυμφωνημένη μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ;
Προσπαθούν - όπως το κάνουν και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ - να θολώσουν τα νερά, να παρασύρουν τους πολίτες, να κλέψουν την ψήφο τους. Δεν θα τα καταφέρουν, όμως! Γιατί εμείς από την αρχή αντιταχθήκαμε στις επιλογές του ΠΑΣΟΚ, αναπτύξαμε μια άλλη πολιτική, που δίνει έμφαση στην ανάπτυξη της οικονομίας και παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας. Δεν βγαίνει η χώρα από την κρίση με συγκυβερνήτη το ΠΑΣΟΚ, που την οδήγησε στην κρίση. Ούτε μπορεί να διερευνηθούν οι ευθύνες για το μνημόνιο, αν οι αποφάσεις εξαρτώνται από εκείνους που οδήγησαν στο μνημόνιο. Και μην ξεχνάτε, ότι ο κ. Βενιζέλος ήταν όχι μόνο ως υπουργός, αλλά και ως νομικός βασικός συντάκτης, επόπτης και εκτελεστής του μνημονίου.
Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που βιώνει το πολιτικό σύστημα είναι η έλλειψη αξιοπιστίας εκ μέρους των πολιτών. Γιατί να σας εμπιστευτεί ξανά ο απογοητευμένος ψηφοφόρος της ΝΔ; Σας αρκεί το επιχείρημα ότι o πολίτης δεν έχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση;
Αντιλαμβάνομαι πολύ καλά τη δυσπιστία του κόσμου στο πολιτικό σύστημα. Όμως, ότι έχουμε πει στα δυόμισι τελευταία χρόνια, δικαιώθηκε στο ακέραιο. Οι προτάσεις μας υιοθετούνται ακόμη και από εκείνους που δεν ήθελαν ούτε καν να τις ακούσουν. Και βέβαια, δεν μοιράζουμε ψεύτικες και ανέφικτες υποσχέσεις. Αποδείξαμε στην πράξη πως ότι λέμε το εννοούμε.
 
                                                                                                      πηγη : newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......