Ο Καιρός:

Πόσες έδρες θα έχει η ΝΔ στη Κοζάνη;

Το παζλ των εδρών, στις επικείμενες κρίσιμες εθνικές εκλογές, συμπληρώνεται πάνω σε τελείως διαφορετικό «καμβά»: Ο νέος εκλογικός νόμος κρύβει εκπλήξεις και ανατροπές για βουλευτές οι οποίοι μπορεί να θεωρήσουν «κλειδωμένη» την εκλογή τους με βάση ένα πολύ υψηλό ποσοστό που θα συγκεντρώνει το κόμμα στο συγκεκριμένο νομό και τελικά να μείνουν εκτός Βουλής.
Όπως επίσης μπορεί να συμβεί και το «σαρωτικό» σενάριο, να κερδίσει δηλαδή η Ν.Δ. όλες τις έδρες στις τετραεδρικές εκλογικές περιφέρειες και να αφήσει μόλις… μία ή δύο για τους αντιπάλους στις πενταεδρικές.

Σύμφωνα με
τους εκλογικούς αναλυτές, οι πενταεδρικές περιφέρειες χωρίζονται σε δύο «κατηγορίες»: σε εκείνες όπου κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί με τις τετραεδρικές, δηλαδή να εκλεγούν έως και τέσσερις βουλευτές της Ν.Δ., και στις άλλες που ο εκλογικός νόμος δεν είναι… γενναιόδωρος μαζί τους. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν η Μεσσηνία, η Καρδίτσα και τα Τρίκαλα και στη δεύτερη η Φθιώτιδα, τα Γιάννενα, η Κοζάνη, η Μαγνησία και τα Δωδεκάνησα. Σ’ αυτές τις περιφέρειες το πράσινο φως θα ανάψει για έναν ή δύο γαλάζιους βουλευτές.

                                                                                                                      πηγη :  kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......