Ο Καιρός:

Aνεβαίνουν οι τόνοι

Επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξαπέλυσε το Σάββατο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας. «Το ζευγάρι Τσίπρα - Καμμένου δίνει υλικό για τις επιθεωρήσεις του καλοκαιριού, εμπλουτίζει το θέατρο αλλά φτωχαίνει την πολιτική» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «εμείς είμαστε η παράταξη που αγκαλιάζει όλους του Έλληνες και κυρίως τους απελπισμένους γιατί δίνουμε χειροπιαστή ελπίδα».
«Μέσα στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη πολλοί που προσπαθούν να κόψουν τον δρόμο της ΝΔ προς την εξουσία. Η διαπλοκή προσπαθεί να μας κόψει τον δρόμο. Διότι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε. Δεν μπορούν όμως να σταματήσουν την πρωτιά μας,
ξέρουν ότι θα βγούμε πρώτο κόμμα και προσπαθούν να μας κόψουν την ισχυρή εντολή».
«Οι εκλογές θα δώσουν το αποτέλεσμα που θέλει ο ελληνικός λαός, δηλαδή μία κυβέρνηση ισχυρή, ώστε να μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος στα δύσκολα», δήλωσε σήμερα από τα Χανιά ο κ. Σαμαράς.
«Η αλαζονική συμπεριφορά του κ. Σαμαρά τείνει να πάρει χαρακτηριστικά επιδημίας», δήλωσε σήμερα από τη Λάρισα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. «Έχουμε μπει στην τελική ευθεία. Δυστυχώς ο κ. Σαμαράς ούτε τώρα επιθυμεί τον διάλογο στην τηλεόραση».
Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμη ότι στο «αλαζονικό κλαμπ» εντάσσονται και ο κ. Κουβέλης και ο κ. Τσίπρας, ενώ άσκησε κρτική στους «δημαγωγούς που λένε ότι δεν πρόκειται ποτέ να μας διώξουν από το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα και εφησυχάζουν τον κόσμο».
«Δίχως πανίσχυρο ΚΚΕ δεν θα υπάρξει η λαϊκή αγωνιζόμενη πλειοψηφία που αποκρούει, αντιστέκεται, διεκδικεί, δεν θα μπορεί να υπάρξει μια λαϊκή πλειοψηφία που θ’ αρχίζει να σκέφτεται σοβαρά, να ονειρεύεται αν θέλετε ακόμη, να γίνει αφεντικό στον τόπο της, χωρίς αφεντικά, ελληνικά και ξένα», δήλωσε σήμερα η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
«Το 2009 προειδοποιήσαμε το λαό ότι έρχεται θύελλα. Επιβεβαιώθηκε απολύτως το ΚΚΕ. Έτσι, και σήμερα, ο λαός πρέπει να εμπιστευτεί την απολύτως ρεαλιστική πρόβλεψή του: Όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει στις εκλογές του Μαΐου, θα είναι απολύτως επικίνδυνη ή και εντελώς άχρηστη για το λαό με βάση τα "μεγάλα λόγια" περί κατάργησης του μνημονίου», πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.
Ο κ. Σαμαράς φοβάται να έλθει να συνομιλήσει με τους πολιτικούς του αντιπάλους, δήλωσε από τα Ιωάννινα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ χαρακτήρισε «καθ' έξιν ψεύτη» τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.
«Ο κ. Βενιζέλος δεν λέει ότι τον Ιούνιο πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα 14,5 δισ. ευρώ. Επιπλέον, δεν σας λέει ότι τον Ιούνιο πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα 11 δισ. ευρώ συν 3,5 δισ. ευρώ από τη μη εφαρμογή του προϋπολογισμού. Δηλαδή, συνολικά περίπου 14,5 δισ. ευρώ με μείωση δαπανών. Ακούω τον έτερο Καππαδόκη, τον κ. Σαμαρά να υπόσχεται ότι θα δώσει εκείνο και εκείνο και το άλλο... Μου θυμίζει λίγο Γιώργο Παπανδρέου το 2009. Είχα καταγγείλει τότε αυτές τις υποσχέσεις, ότι τα "λεφτά υπάρχουν"».
Το όνειρο μιας αριστερής κυβέρνησης μπορεί να γίνει πραγματικότητα και εφιάλτης για τη γερασμένη Ελλάδα, δήλωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης στο Ζάππειο [Βλέπε άρθρο] .
Ασκησε κριτική στο ΚΚΕ και την Αλέκα Παπαρήγα λέγοντας ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει τη συλλογιστική της, εξαπέλυσε επίθεση στα «πανικόβλητα μέσα της διαπλοκής», ενώ χαρακτήρισε «νοσταλγούς του Χίτλερ» τη Χρυσή Αυγή.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας σήμερα στο Ρέθυμνο, όπου έκανε την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματος στο νομό, μεταξύ άλλων τόνισε: «Αν η επόμενη Βουλή αποτελείται αποκλειστικά από τα αδιόρθωτα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τα κόμματα της λαϊκίστικης δεξιάς και αριστερής αντιπολίτευσης, συν το φασιστικό κίνημα της Χρυσής Αυγής, η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη. Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε. Δεν μπορούμε να παίζουμε με το μέλλον των παιδιών μας».
Επίσης η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είπε: «Έχουμε το πρόγραμμα, έχουμε ιδέες, έχουμε συμμάχους στην Ε.Ε. Είμαστε το μόνο ελληνικό κόμμα με τόσο ισχυρή παρέμβαση στα ευρωπαϊκά μας πράγματα. Μπορούμε να δώσουμε λύσεις γιατί δεν είμαστε σημαία ευκαιρίας, αλλά θετική επιλογή. Και σε μια κρίσιμη αναμέτρηση όπως αυτή που ζούμε, πρέπει να τελειώνουμε με τις σημαίες ευκαιρίας και να δυναμώσουμε τις καθαρές φωνές.»
Ο προεκλογικός υδράργυρος του κ. Βενιζέλου κάπου πρέπει να σταματήσει, τόνισε από τα Τρίκαλα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης και πρόσθεσε: “Τώρα που πλησιάζουμε στις εκλογές, ο κ. Βενιζέλος εγκαταλείπει το "ρεαλισμό" του και προσεγγίζει την "ουτοπία" των θέσεων που έχει καταθέσει εδώ και καιρό η ΔΗΜΑΡ περί χρονικής επιμήκυνσης, σταδιακής απεμπλοκής από το μνημόνιο και αναπτυξιακής ώθησης της οικονομίας. Ο κ. Βενιζέλος δεν μπορεί να λειτουργεί και να πολιτεύεται ως "τρίτος". Με αυτή την πολιτική στάση, το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου δεν μπορεί να αποτελεί αξιόπιστη και προοδευτική λύση».
Στο φαινόμενο της μετανάστευσης Ελλήνων στο εξωτερικό αναφέρθηκε χθες από την Τρίπολη ο πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος, ο οποίος, συνοδευόμενος από στελέχη και υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στην Αρκαδία, συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Σμυρνιώτη ενώ συνομίλησε και με πολίτες της περιοχής.
Για συνέχιση της κατευθυνόμενης νομής της δημοσιοποίησης των θέσεων των πολιτικών κομμάτων από συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Κοινωνική Συμφωνία. Καταγγέλλει ακόμη ότι «έχει καταστεί μόνιμος στόχος της ενορχηστρωμένης αυτής φίμωσης, που αντίκειται τόσο στις επιταγές των διατάξεων για τη δραστηριότητα των κομμάτων που συμμετέχουν στην ύψιστη λειτουργία του πολιτεύματός μας, τις εκλογές, αλλά και στους κανόνες δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ».

                                                                                                          πηγη : naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......