Ο Καιρός:

Φράουλες κατά της χοληστερίνης

Φράουλες. Ένα υπέροχο καλοκαιρινό φρούτο γεμάτο βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, αλλά και με μία ακόμα σημαντική ιδιότητα: μειώνει την χοληστερόλη όπως αποδεικνύεται σε νέα έρευνα.

Σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων σε 60 υπέρβαρους εθελοντές, ηλικίας 39 έως 59 ετών, ένα ποτήρι χυμού φράουλας την ημέρα μπορεί να ελαττώσει αποτελεσματικά τόσο την ολική χοληστερόλη όσο και την «κακή» (ή LDL).

Κατά την διάρκεια των μελετών οι εθελοντές χωρίστηκαν σε ομάδες και τους ζητήθηκε είτε να πίνουν καθημερινά χυμό από αποξηραμένες φράουλες είτε ένα ρόφημα που έμοιαζε με χυμό φράουλας αλλά δεν ήταν (χυμός ελέγχου).

Από τους εθελοντές που έπιναν τον κανονικό χυμό, άλλοι έπιναν ένα είδος υψηλής περιεκτικότητας σε φράουλα (αντιστοιχούσε σε 500 γραμμάρια φρέσκες φράουλες) και άλλοι ένα είδος χαμηλής περιεκτικότητας (αντιστοιχούσε σε 250 γραμμάρια φρέσκες φράουλες).


Οι εθελοντές της νέας μελέτης υποβλήθηκαν σε αιματολογικές εξετάσεις πριν αρχίσουν να πίνουν καθημερινά τον χυμό και έπειτα από 12 εβδομάδες.

Όσοι έπιναν τον χυμό με την υψηλή περιεκτικότητα σε ανθοκυανίνες παρουσίασαν μείωση της ολικής χοληστερόλης κατά 27 έως 39 mg/dl και της LDL χοληστερόλης κατά 21 έως 35 mg/dl.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι απαιτείται περαιτέρω μελέτη.Real
kozanionline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......