Ο Καιρός:

Στα σκαριά μελέτη για τα χωράφια με κρόκο στην Κοζάνη

Στα σκαριά μελέτη για τα χωράφια με κρόκο στην ΚοζάνηΣτην κατεύθυνση να χρηματοδοτήσει μελέτη που θα αφορά την επαναχρησιμοποίηση των χωραφιών, που εξαντλούνται μετά από μερικά χρόνια καλλιέργειας του κρόκου βρίσκεται ο Δήμος Κοζάνης, σε συνεργασία με τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης.
Αυτό τονίστηκε στο πλαίσιο της ημερίδας με θέμα «Ο Κρόκος Κοζάνης στην Υγεία και τη Διατροφή», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου.
Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν οι θεραπευτικές ιδιότητες του Kρόκου Κοζάνης, ο γεωγραφικός προσδιορισμός του, η βιολογική δράση συστατικών του και η χρήση του στην καθημερινότητα.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα του Κοβεντάρειου, από τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης,  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Δήμο Κοζάνης, τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Κοζάνης.
Ο Δήμαρχος Κοζάνης στον χαιρετισμό του τόνισε ότι «θα είμαστε δίπλα σε
κάθε προσπάθεια του συνεταιρισμού, διότι θεωρούμε τον Κρόκο ιδιαιτέρως σημαντικό προϊόν, πρεσβευτή του πρωτογενούς τομέα και ταυτόσημο πλέον με την Κοζάνη. Ένα προϊόν που συμπυκνώνει όλα τα χαρακτηριστικά που θέλουμε να δώσουμε στην περιοχή μας, δηλαδή ποιότητα, εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα».
Και συνέχισε «σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Κοζάνης βρίσκεται σε συνεργασία με τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, για να χρηματοδοτήσει μελέτη που θα αφορά την επαναχρησιμοποίηση των  χωραφιών, που εξαντλούνται μετά από μερικά χρόνια καλλιέργειας του κρόκου, καθώς  και την εξεύρεση έκτασης, με στόχο την προετοιμασία μελέτης για το Μουσείο του Κρόκου, ένα έργο που θα προετοιμάσουμε για την επόμενη προγραμματική περίοδο».

agronews.gr
 http://kozanilife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......