Ο Καιρός:

Απαγορεύεται η καύση ξυλοκάρβουνου - Έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος στο Δήμαρχο Σερβίων-Βελβεντού Β. Κωνσταντόπουλο

Στον «αέρα» βρίσκεται πλέον η σημαντική, από κάθε άποψη, πρωτοβουλία του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού για τη δωρεάν διάθεση ποσότητας ξυλοκάρβουνου σε εκατοντάδες άπορες οικογένειες της περιοχής, μετά και το έγγραφο που απέστειλε στο δήμαρχο Βασίλη Κωνσταντόπουλο, με ημερομηνία 18 Οκτωβρίου 2013, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Δημήτρης Αλβανός!

 Σύμφωνα με αυτό, η καύση ξυλοκάρβουνου απαγορεύεται ρητά, μετά και την απόφαση του Υπουργείου για τα επιτρεπόμενα είδη καύσης.

Όπως τονίζει ο κ. Αλβανός, στο έγγραφο που αποκαλύπτει ο «Πρωινός Λόγος»,


«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Με αφορμή τις δηλώσεις σας τόσο στα τοπικής όσο και σε εθνικής εμβέλειας ΜΜΕ, περί δωρεάν διανομής στους κατοίκους του Δήμου σας «ξυλοκάρβουνου» μετά από σχετική συμφωνία του Δήμου σας με τις ΜΕΤΕ Α.Ε. και ΛΑΡΚΟ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της (6) σχετικής, για τις εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης κτιρίων τα μόνα επιτρεπόμενα καύσιμα είναι το πετρέλαιο θέρμανσης ή κίνησης, τα αέρια καύσιμα καθώς και τα καύσιμα στερεής βιομάζας (pellets, πυρηνόξυλο, wood-chips και άλλα). Τα ορυκτά στερεά καύσιμα (λιγνίτης, κάρβουνο, ξυλίτης κ.λπ.) δεν περιλαμβάνονται στα ανωτέρω επιτρεπόμενα είδη καυσίμων. Η χρήση τους στις εγκαταστάσεις θέρμανσης αποτελεί παράβαση της (7) σχε­τικής και επισύρει τις κυρώσεις των άρθρων 28, 29, και 30 του Ν. 1650/1986 όπως τροποποιήθηκε και ισχύ­ει».

Να σημειωθεί πως ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού βρισκόταν χθες λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στην Αθήνα και δεν είχε παραλάβει το σχετικό έγγραφο, ώστε να τοποθετηθεί και δημόσια για την αιφνίδια αυτή εξέλιξη.
 
 
kozanionline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......