Ο Καιρός:

Προμήθεια 61 υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων για τρεις περιφέρειες της χώρας – Ανάμεσά τους και η Δυτική Μακεδονία

Την χρηματοδότηση για την προμήθεια 61 υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων, ελαφρού τύπου και εκτός δρόμου, για τον εξοπλισμό του πυροσβεστικού σώματος σε Δυτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα και Νότιο Αιγαίο, συνολικού προϋπολογισμού 8.462.310 ευρώ εξασφάλισε το ΥΠΕΚΑ, μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Όπως έγινε γνωστό, το συγκεκριμένο έργο αφορά στην προμήθεια τριάντα υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων των 500lt νερού, οκτώ των 1000lt, δεκατριών των 2500lt, έξι των 4000lt νερού, τριών των 5000lt και ενός υδροφόρου πυροσβεστικού οχήματος χωρητικότητας 10000lt νερού.

«Το συγκεκριμένο έργο, συμβάλει στη μάχη που όλοι μαζί δίνουμε για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών και στην ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος», δήλωσε ο υπουργός αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης, επισημαίνοντας, ότι ήδη φέτος, οι πυρκαγιές μειώθηκαν στο μισό σε σχέση με πέρυσι, ύστερα από συντονισμένη προσπάθεια πρόληψης και αντιμετώπισής τους.

«Η προστασία των δασών είναι βασική μας προτεραιότητα. Αυτήν επιδιώκουμε με κάθε τρόπο, όπως με τα μέτρα αντιμετώπισης της λαθροϋλοτομίας, που ήδη έχουμε λάβει, όσο και με το νομοσχέδιο για τα δασικά οικοσυστήματα που βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας του», κατέληξε στη δήλωσή του ο υπουργός αναπληρωτής ΠΕΚΑ.

Σημειώνεται τέλος, ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος του άξονα προτεραιότητας 8 «Πρόληψη και αντιμετώπιση περιβαλλοντικού κινδύνου» του ΕΠΠΕΡΑΑ και ειδικότερα της πράξης με τίτλο «Προμήθεια εξοπλισμού προστασίας περιοχών Natura», η οποία αφορά συνολικά σε εννέα υποέργα προμήθειας 169 πυροσβεστικών οχημάτων, συνολικού προϋπολογισμού 24.945.619,84 ευρώ.


ethnos.gr
star fm
kozanionline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......