Ο Καιρός:

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Θωρακίζεται ενεργειακά και το Δημαρχείο (Βίντεο)

servia   Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ενεργειακής  αποδοτικότητας που εκτελούνται στο κτίριο του Δημαρχείου Σερβίων-Βελβεντού.  Πρόκειται για την δεύτερη παρέμβαση ενεργειακής αναβάθμισης που υλοποιεί ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού μέσα από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Ι» καθώς ένα μήνα νωρίτερα ξεκίνησε και ολοκληρώνεται επίσης αυτές τις ημέρες το αντίστοιχο έργο στο κτίριο του Γυμνασίου-Λυκείου Σερβίων προϋπολογισμού 325.000€.
 Στο κτίριο του Δημαρχείου στα Σέρβια οι επεμβάσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής του κατάστασης κινούνται σε δύο κατευθύνσεις με τον προϋπολογισμό του έργου ν’ ανέρχεται στο ποσό των 154.000€.
 Η πρώτη κατεύθυνση παρεμβάσεων αφορά την εξωτερική θερμομόνωση του κτιρίου και της οροφής όπως επίσης και την αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων.
 Η δεύτερη κατεύθυνση σχετίζεται με τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του κτιρίου, την αντικατάσταση δηλαδή του λέβητα και καυστήρα θέρμανσης του κτιρίου και την τοποθέτηση θερμομόνωσης στο δίκτυο διανομής του θερμού νερού.
 Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος «με τις παραπάνω επεμβάσεις στο κτίριο του Δημαρχείου, το οποίο και θεωρούνταν από τα
πιο ενεργοβόρα, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό 75%».
 Θα ακολουθήσει το τρίτο έργο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού που έχει ενταχτεί στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ Ι» το οποίο αφορά την περιβαλλοντική παρέμβαση για την διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου της πλατείας Αγοράς Σερβίων με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού.
 Με τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης στο Γυμνάσιο-Λύκειο και στο Δημαρχείο δίνεται από την δημοτική αρχή συνέχεια στον σχεδιασμό και την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής και ανάπτυξης στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού τα οποία αποδίδονται στους πολίτες και την κοινωνία.

kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......