Ο Καιρός:

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι της ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ, στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, διεκδικώντας δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών και άδεια – επίδομα αδείας για το 2012.

Διεκδικούν δεδουλευμένα τριών μηνών εργαζόμενοι σε εργολαβία στον ΑΗΣ ΠτολεμαΐδαςΗ απόφαση πάρθηκε σε συνέλευση των εργαζομένων της εταιρίας, που πραγματοποίησε προχτές στην καντίνα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας το ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ  ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Σ.Ε.Ε.ΕΝ.). Οι εργαζόμενοι διεμήνυσαν ότι  «δεν ανεχόμαστε την απλήρωτη ή φτηνά πληρωμένη και ανασφάλιστη εργασία» και «διεκδικούμε τα δεδουλευμένα Οκτώμβρη – Νοέμβρη – Δεκέμβρη, τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, επιδόματα αδείας και άδεια του 2012».
Τα αιτήματα που προτάσσουν στην 24ωρη απεργία είναι:
• Να αλλάξουν οι συμβάσεις της ΔΕΗ με τους εργολάβους, έτσι ώστε όταν οι εργολάβοι δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους, να μπορούν οι εργαζόμενοι να πληρώνονται απ’ ευθείας απ’ τη
ΔΕΗ, σύμφωνα με πρόταση που έγινε από τους εργαζόμενους και το σωματείο μας παλιότερα. Ταυτόχρονα να κηρύττεται έκπτωτος ο εργολάβος. Δεν ανεχόμαστε οι εργαζόμενοι να πληρώνονται μετά από 3 μήνες έτσι όπως πληρώνει η ΔΕΗ τους εργολάβους.
• Ίση αμοιβή για ίση εργασία. Όλοι οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ της περιοχής μας μόνιμοι, δίμηνα, εξάμηνα, και εργαζόμενοι στους εργολάβους να αμείβονται με το μισθό της αντίστοιχης ειδικότητας του μόνιμου προσωπικού.
• Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.  Άμεσα 5.000 προσλήψεις για να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις από τις συνταξιοδοτήσεις και να απορροφηθούν οι 3.500 εργαζόμενοι με εξάμηνα και εργολάβους.
• Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς που θα διασφαλίζουν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας,  και δεν θα κινδυνεύει η ζωή μας για το μεροκάματο
• Άμεση υπογραφή ΣΣΕ από το σωματείο μας.
• ΔΕΗ δημόσια 100%, με αποκλειστικότητα στην παραγωγή, μεταφορά και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας, ενταγμένη σε ενιαίο φορέα ενέργειας αποκλειστικά δημόσιο, που δεν θα εμπορεύεται το ρεύμα, δεν θα εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους και την περιοχή για να αυξάνει τα κέρδη των μετόχων της.
Τέλος, καλούν την εργατική τάξη της περιοχής σε συμπαράσταση των εργατών του ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ στον αγώνα που ξεκινούν, ώστε να μπει ένα λιθαράκι για την κατάργηση του δουλεμπορίου στους σταθμούς και τα ορυχεία.

 Από το    e-ptolemeos.gr
              kozanilife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......