Ο Καιρός:

22/1/2013>> Μία νεκρή σε καραμπόλα με 20 οχήματα στην Εγνατία Οδό-Eθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ύψος του «Κλειδιού» Ημαθίας

 
Μία νεκρή και 22 τραυματίες, τέσσερις εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, είναι ο τραγικός απολογισμός από μεγάλη διπλή καραμπόλα τουλάχιστον 20 αυτοκινήτων που σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ύψος του «Κλειδιού» Ημαθίας, όταν οδηγός φορτηγού έχασε τον έλεγχο του οχήματος με συνέπεια αυτό να ανατραπεί.Στο διπλό δυστύχημα ενεπλάκησαν τουλάχιστον 24 αυτοκίνητα.

Στην πρώτη καραμπόλα ενεπλάκησαν 16 οχήματα. Σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία από τη γενική αστυνομική διεύθυνση, 16 άτομα τραυματίστηκαν ενώ σε αυτή τη σύγκρουση «καταγράφεται» και ο νεκρός.

Περίπου 500 μέτρα πιο κάτω σημειώθηκε η δεύτερη καραμπόλα, στην οποία ενεπλάκησαν 8 αυτοκίνητα. Σε αυτό το περιστατικό τραυματίστηκαν επιπλέον έξι άτομα.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται και μία έγκυος γυναίκα, η οποία μετά το τροχαίο μπήκε σε διαδικασία τοκετού και διακομίζεται αυτήν την ώρα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες κυοφορεί δίδυμα. 

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δέκα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ (δύο από Κατερίνη, τέσσερα από Βέροια και τέσσερα από Θεσσαλονίκη) για τη μεταφορά των τραυματιών. 

Το σκηνικό μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο, αφού τα περισσότερα αυτοκίνητα έχουν καταστραφεί, άλλα είναι αναποδογυρισμένα, ενώ στην καραμπόλα φέρεται να ενεπλάκη και ένα ασθενοφόρο.

Ειδικότερα τώρα, εννέα άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Βέροιας, ανάμεσά τους τρία παιδιά, επτά στο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, δύο τραυματίες στο νοσοκομείο του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης και 7 ακόμη τραυματίες στο Ιπποκράτειο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το ΕΚΑΒ, συνολικά διακομίστηκαν 22 τραυματίες και ένας νεκρός.

Στο σημείο επικρατεί πυκνή ομίχλη, η οποία μειώνει την ορατότητα των οδηγών και εκτιμάται ότι ήταν η αιτία που οδήγησε στη μεγάλη καραμπόλα.

Ασθενοφόρα έφτασαν γρήγορα στο σημείο και άρχισαν να απεγκλωβίζουν τους οδηγούς που βρίσκονταν μέσα στα αυτοκίνητά τους. 

Το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη παραμένει κλειστό. Άνδρες της τροχαίας κάνουν εκτροπή των οχημάτων από τον κόμβο Αλεξάνδρειας προς την παλιά εθνική οδό. Στο σημείο έχουν σπεύσει και οχήματα τη πυροσβεστικής αλλά και ασθενοφόρα από την ευρύτερη περιοχή. 

Όλα ξεκίνησαν στις 08.45 στη θέση «Κλειδί» στο ρεύμα της Εγνατίας προς Θεσσαλονίκη.

 Με ανακοίνωσή της η αστυνομία τονίζει στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί μετά το τροχαίο που έγινε στο «Κλειδί» αλλά και εξαιτίας της πυκνής ομίχλης.

«Λόγω τροχαίων ατυχημάτων που σημειώθηκαν το πρωί στον οδικό άξονα Εγνατίας Οδού Ηγουμενίτσας – Θεσσαλονίκης (ύψος Κλειδίου Ημαθίας) και εξαιτίας πυκνής ομίχλης που επικρατεί από τον κόμβο Αλεξάνδρειας μέχρι το ύψος την ΠΑΘΕ παρακαλούνται οι οδηγοί να κινούνται με προσοχή τηρώντας μικρή ταχύτητα, έχοντας τα φώτα αναμμένα και συμμορφούμενοι με τις υποδείξεις των τροχονόμων. Επιπλέον ανακοινώνεται ότι στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη από το τον κόμβο Αλεξάνδρειας
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......