Ο Καιρός:

Λειτουργούν πιλοτικά οι πρώτες αγορές παραγωγών


Το «Χωριό Παραγωγών» του Δήμου Βύρωνα, όπου λειτουργεί πιλοτικά μία από τις πρώτες αγορές παραγωγών αγροτικών προϊόντων, επισκέφθηκε την Κυριακή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης. Παρόμοιες αγορές υπάρχουν ή θα υπάρξουν το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα στην Πρέβεζα, στην Ηλεία, στη Δράμα και αργότερα στα Χανιά και στην Κοζάνη.
Αθήνα
Το «Χωριό Παραγωγών» του Δήμου Βύρωνα, όπου λειτουργεί πιλοτικά μία από τις πρώτες αγορές παραγωγών αγροτικών προϊόντων, επισκέφθηκε την Κυριακή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Η αγορά λειτουργεί κάθε δεύτερη Κυριακή και μέχρι σήμερα συμμετέχουν 21 παραγωγοί από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι προσφέρουν μέλι, πατάτες, φρούτα, λάδι, αλεύρι, κρασί, ζυμαρικά, όσπρια κ.ά.
Όλοι οι παραγωγοί πρέπει να έχουν πιστοποιήσεις για τα προϊόντα τους, ενώ
ζητείται η σχετική δήλωση προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να διασφαλιστεί ότι είναι οι ίδιοι οι παραγωγοί και τα προϊόντα είναι εγχωρίως παραγόμενα.
Παρόμοιες αγορές υπάρχουν ή θα υπάρξουν το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα στην Πρέβεζα, στην Ηλεία, στη Δράμα και αργότερα στα Χανιά και στην Κοζάνη.
Ο κ. Τσαυτάρης εξέφρασε την ελπίδα ότι η
λειτουργία των αγορών αυτών θα έχει θετική επίπτωση στις τιμές, τόσο στον καταναλωτή που αγοράζει από αυτές, όσο και σε σχέση με τα οπωροπωλεία και τα σούπερ μάρκετ.
Σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου Βύρωνα, οι διαφορές στα είδη που πωλούνται στο «Χωριό Παραγωγών» σε σχέση με τα σούπερ μάρκετ ξεκινούν από 15% και μπορεί να φτάνουν και το 60%.
Ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως η λειτουργία του «Χωριού Παραγωγών» εδώ και ένα δίμηνο περίπου έχει συμβάλει στην μείωση των τιμών στα σούπερ μάρκετ.
«Με την πιλοτική λειτουργία των αγορών θα αποκτήσουμε στην πράξη την απαιτούμενη εμπειρία, έτσι ώστε να διαμορφώσουμε το θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει τη λειτουργία τους» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή:in.gr

 parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......