Ο Καιρός:

«Βροχή» οι απάτες για πωλήσεις μέσω Ίντερνετ

 
Έναν ολόκληρο χρόνο προσπαθούσαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Πατρών να εντοπίσουν τα ίχνη του απατεώνα που έβαζε αγγελίες για πώληση κινητών στο Ίντερνετ και εισέπραττε το αντίτιμο χωρίς να στέλνει το εμπόρευμα στους αγοραστές. Τελικά, όμως, κατάφεραν να τον εντοπίσουν.
Ο 33χρονος Έλληνας είχε πείσει στις 28 Οκτωβρίου  2011 έναν 28χρονο να του καταβάλλει 300 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό για την αγορά ενός κινητού, το οποίο το θύμα δεν παρέλαβε ποτέ. 
Η έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη ολοκληρώθηκε τώρα, τα στοιχεία του ταυτοποιήθηκαν και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών.

Άλλες δύο υποθέσεις ηλεκτρονικής απάτης που είχαν γίνει η

μια πριν από μια εβδομάδα με θύμα μια 24χρονη από την Ορεστιάδα και η άλλη στις 22 Μαρτίου σε βάρος ενός 31χρονου από την Καβάλα, εξιχνιάστηκαν τώρα μετά από έρευνες σε συνεργασία των αστυνομικών της Ασφάλειας των δυο πόλεων.

Δράστες ήταν δυο Έλληνες, ένας 23χρονος  και μια 22χρονη, που διέθεταν  κινητά προς πώληση μέσω ηλεκτρονικής ιστοσελίδας και είχαν πείσει τα θύματα να τους καταβάλλουν 320 και 150 ευρώ αντίστοιχα σε τραπεζικό λογαριασμό, χωρίς όμως να τους στείλουν τα μοντέλα που πλήρωσαν.


Οι δράστες δε συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν εστάλησαν στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Καβάλας και Ορεστιάδας.


πηγη : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......