Ο Καιρός:

"Εξομολόγηση"(;) Τόμσεν: «Κάναμε λάθος, κόβαμε μόνο μισθούς»

 Εξομολόγηση (;) Τόμσεν: «Κάναμε λάθος, κόβαμε μόνο μισθούς» Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο όσον αφορά τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι έγινε με τον λάθος τρόπο, φέρεται ότι είπε ο Πόουλ Τόμσεν στη μυστική συνάντηση στο «Hilton», το «φρούριο» που έχει επιλέξει για σπίτι του στην Αθήνα και ο τόπος «απολογίας» του σε εκπροσώπους ξένων ΜΜΕ, για τους χειρισμούς του στην Ελλάδα. Στην εκ βαθέων εξομολόγησή του σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής δεν παρέλειψε να σχολιάσει ακόμη και τον Ελληνα πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι πέτυχε στη διπλωματική ώθηση του ελληνικού ζητήματος, αλλά κανείς δεν θέλει ένα ακόμα πρόγραμμα, που να κινείται εκτός τροχιάς.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, ο κ. Τόμσεν είπε επίσης ότι “καλύψαμε τον μισό δρόμο, κόβοντας τους μισθούς και ότι έπρεπε να γίνουν αλλαγές στην αγορά εργασίας, να ανοίξουμε τις αγορές και τα κλειστά επαγγέλματα”.

Είπε ακόμη ότι ίσως είναι λάθος η πολύ γρήγορη δημοσιονομική προσαρμογή, αφού οδήγησε σε βαθύτερη ύφεση."Το βασικό λάθος είναι ότι είμαστε στο πέμπτο έτος ύφεσης και εξακολουθούμε να έχουμε θετικό πληθωρισμό. Και αυτό δημιουργεί μια άνιση κατανομή βάρους" τόνισε.

Σε ερώτηση για το πόσο χρόνο θα χρειαστεί ακόμη να μείνει στην Αθήνα για να κλείσει το πακέτο, ο κ. Τόμσεν θεώρησε ότι τον ρωτούσαν για το πότε θα φύγει από την Ελλάδα και είπε ότι αν φύγει, σύντομα κάποιος άλλος θα τον αντικαταστήσει.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρώτη κουβέντα του ήταν πως πρέπει να διαλυθεί η εντύπωση πως πιέζουν για σκληρότερα μέτρα και δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση για την εφαρμογή τους. Πρόσθεσε όμως πως η τρόικα δεν έχει καλή εμπειρία από την ικανότητα των ελληνικών αρχών να ελέγξουν τις δαπάνες στην Αυτοδιοίκηση και στην Υγεία.


Ο επικεφαλής της τρόικας μίλησε επίσης για επιμήκυνση δύο χρόνων, αλλά δεν τοποθετήθηκε για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Σημείωσε οτι η επιμήκυνση δημιουργεί κενό χρηματοδότησης για 4 χρόνια, αλλά αν δεν υπάρξει χρηματοδότηση, τότε θα πρέπει να επανέλθουμε με περισσότερα μέτρα.


Για το περιεχόμενο της συνομιλίας του κ. Τόμσεν με δημοσιογράφους και για τον σκοπό της, σύμφωνα με την εφημερίδα ρωτήθηκε η εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ, η οποία απάντησε οτι δεν υπήρξε κάποιο επίσημο μπρίφινγκ και η εφημερίδα δεν πήρε απάντηση.
 
πηγη : imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......