Ο Καιρός:

Ελάχιστος φόρος 1.000 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες

Μια πρόταση σοκ έχει πέσει στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου με στόχο την αύξηση των εσόδων και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με το «Βήμα», το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την πιθανότητα να αντικαταστήσει το τέλος επιτηδεύματος των 500 ευρώ και να βάλει στη
θέση του έναν νέο κεφαλικό φόρο ύψους 1000 ευρώ. Το μέτρο αυτό εφόσον εγκριθεί θα περιληφθεί στο πακέτο των δημοσιονομικών παρεμβάσεων ύψους 13,5 δισ. ευρώ της διετίας 2013-2014.

Τα 1.000 ευρώ θα συμψηφίζονται με τον φόρο που θα προκύπτει για τον επιδευματία από την εφαρμογή συντελεστή 35% από το πρώτο ευρώ με παράλληλη κατάργηση του αφορολογήτου.


Έτσι, αν ο φόρος εισοδήματος που προκύπτει βάσει του συντελεστή 35%, είναι χαμηλότερος των 1.000 ευρώ, τότε η επιχείρηση ή ο ελεύθερος επαγγελματίας θα επιβαρύνεται με τα 1.000 ευρώ.


Αν είναι μεγαλύτερος τότε ο επιτηδευματίας θα πληρώνει το φόρο που προκύπτει με το 35% χωρίς κάποια επιπλέον επιβάρυνση. Από το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι μπορούν να εξασφαλιστούν πρόσθετα φορολογικά έσοδα ύψους άνω των 700 εκατ. ευρώ. 


πηγη : trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......