Ο Καιρός:

18 Οκτωβρίου 2012: «Νεκρώνει» η αγορά της Κοζάνης - Απεργία ΓΣΕΕ &ΑΔΕΔΥ

18 Οκτωβρίου: «Νεκρώνει» η αγορά της Κοζάνης - Απεργία ΓΣΕΕ &ΑΔΕΔΥ «Νεκρώνει» ο εμπορικός και βιοτεχνικός κόσμος της Κοζάνης την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, αφού οι εμποροβιοτέχνες και οι τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, αλλά και η Ομοσπονδία Εμπόρων και Βιοτεχνών Κοζάνης συμμετέχουν στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που προκηρύχθηκαν με ένα στόχο: να δείξουν στην κυβέρνηση τη δραματική κατάσταση που περνάει η αγορά και να μην παρθούν νέα μέτρα.
Μάλιστα ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης ήταν αυτός που είχε ζητήσει δυναμικές κινητοποιήσεις από την ΕΣΕΕ, όπως και έγινε.
Την ίδια ημέρα (Πέμπτη 18 Οκτωβρίου), στην Κοζάνη, θα γίνει και η μεγάλη 24ωρη πανελλαδική απεργία των
σωματείων τους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ενώ μαζί έμποροι – βιοτέχνες, εργαζόμενοι των σωματείων που ανήκουν στη δύναμη του εργατικού κέντρου Κοζάνης και του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ θα διαδηλώσουν ενάντια στα νέα μέτρα και την πολιτική που εφαρμόζεται, στις 11 το πρωί της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου.
Μιλώντας στον «Πρωινό Λόγο» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Κοζάνης Κώστας Κυριακίδης, επεσήμανε ότι: «Πρέπει να δείξουμε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση, πρέπει να μας δουν όλους μαζί ενωμένους, όλον τον επαγγελματο-βιοτεχνικό κόσμο και τον εργατικό κόσμο. Ταυτόχρονα με τις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις μας, να καταθέσουμε και τις προτάσεις και τοπικά και πανελλαδικά, ώστε να βοηθήσουμε αυτούς που πρέπει να βγάλουν τη χώρα από την κρίση». Ο ίδιος απευθύνει κάλεσμα στον εμπορικό και βιοτεχνικό κόσμο της Κοζάνης να δώσει δυναμικό «παρών» στην κινητοποίηση που θα γίνει στις 11 το πρωί της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, μαζί με τον εργατικό κόσμο της Κοζάνης.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως τις δικές του ξεχωριστές κινητοποιήσεις θα κάνουν μισή ώρα νωρίτερα σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα (κεντρικό πεζόδρομο και παλαιό πάρκο, αντίστοιχα), το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα που ανήκουν στη δύναμή του.
Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Π.Ε. Κοζάνης: Όλες οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα κλειστά
Το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και βιοτεχνών  Π.Ε Κοζάνης αποφάσισε τη συμμετοχή στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις την ΠΕΜΠΤΗ  18-10-12 ημέρα συνεδρίαση της Συνόδου κορυφής. Η δραστική μείωση των εισοδημάτων, η παράλογη υπερφορολόγηση  ,η μεγάλη πτώση της ζήτησης καταστρέφει τις επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας.Υποβαθμίζεται έτσι και η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας . Φτωχοποιείται η χώρα και περιθωριοποιείται στο ευρωπαϊκό περιβάλλον. Παντελής έλλειψη αναπτυξιακών μέτρων , ελπίδας και προοπτικής.Αποτρέπεται έτσι κάθε σκέψη για επένδυση ενώ διογκώνεται η ανεργία. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΚΟΨΕΙ ΚΑΘΕ ΓΕΦΥΡΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ  ΦΟΡΕΙΣ.
Σε όλους μας πέφτει το βάρος και η ευθύνη για μαζική, ενωτική επιτυχία της κινητοποίησης και προπάντων η καθολική συμμετοχή στο κλείσιμο των επιχειρήσεων μας. Όλοι   οι συνάδελφοι    Επαγγελματίες , Βιοτέχνες , Έμποροι     στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης την ΠΕΜΠΤΗ 18 – 10 -12  Και ώρα 10.30 .
Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: 24ωρη Γενική Απεργία
Τα νέα στοιχεία για την ανεργία του Ιουλίου του 2012, έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που ήδη όλοι γνωρίζουμε, πως η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη κοινωνία ανέργων, με το ποσοστό σύμφωνα με τη Στατιστική Αρχή να εκτινάσσεται στο 25,1% και με το πραγματικό μέγεθος να είναι μεγαλύτερο και να σκαρφαλώνει στο 30% και στην περιοχή μας στο 35%.
Ενδεικτικό της ζοφερής κατάστασης και της οικονομικής κατάρρευσης που έρχεται,  αποτελεί η εικόνα της νεανικής ανεργίας, έως 24 ετών, που το ποσοστό αγγίζει το 55%, και η παιδική φτώχεια που ξεπερνάει το 22%.
Είναι παράλογο να συνεχίζονται αυτές οι επικίνδυνες υφεσιακές πολιτικές, των νέων ακόμα πιο σκληρών μέτρων, που ικανοποιούν τις απαιτήσεις της Τρόικας και «αφανίζουν» εργαζόμενους, συνταξιούχους, επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Που αφανίζουν την υγεία, την παιδεία, και κάθε οικονομική δραστηριότητα της χώρας, με κίνδυνο η κατάσταση να γίνει μη αναστρέψιμη.
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης μαζί με τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους εντείνει τους αγώνες και συμμετέχει στην 24ωρή Γενική Απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 (ημέρα συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και δίνει αγωνιστικό ραντεβού στη συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ από το ΠΑΜΕ
ΠΕΜΠΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ. ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΜΗΧΑΝΕΣ, ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΜΑΓΑΖΙΑ, ΝΑ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ Η ΧΩΡΑ!
ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΜΑΣ ΑΛΥΣΟΔΕΝΟΥΝ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΣΤΙΣ 10:30 πμ
ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΑΡΚΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω! Εσύ παράγεις τον πλούτο, σε σένα πρέπει να επιστρέψει!

ΟΓΕ Παράρτημα Πτολεμαϊδος
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΟΓΕ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18-10  ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΣΤΙΣ 10.30 Π.Μ
Η ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών να δώσουν το δικό τους "παρόν" στην απεργιακή μάχη, να σταθούν αποφασιστικά ενάντια στα μέτρα που εξοντώνουν τις ίδιες και τις οικογένειές τους. Να δυναμώσουν με τη συμμετοχή και τη δράση τους το εργατικό - λαϊκό μπλόκο που χρειάζεται να υψωθεί τώρα απέναντι στη βαρβαρότητα.
Ο Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαϊδος θα μετατρέψει κάθε ώρα μέχρι την απεργία, σε ώρα μάχης. Καμία εργαζόμενη να μη βρεθεί μόνη της απέναντι στο φόβο της απόλυσης, απέναντι στον εκβιασμό για να δεχθεί το ψαλίδισμα του μισθού της. Καμία άνεργη να μη μείνει μόνη στον αγώνα για επιβίωση. Καμία μάνα να μη νιώσει πως η αγωνία της να μεγαλώσει τα παιδιά της είναι ατομική της υπόθεση. Όλες στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Στις 18 Οκτώβρη καμία εργαζόμενη στη δουλειά, καμία γυναίκα κλεισμένη στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού, καμία βυθισμένη στην απογοήτευση και την απελπισία. Παίρνουμε μέρος μαζικά και μαχητικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 10.30 στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαϊδας.».
Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας
«Συνάδελφε:
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας – Εορδαίας σε καλεί να δώσεις τον αγώνα σου απέναντι στον παραλογισμό και την επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση.
Ολοι μαζί συμμετέχουμε δυναμικά κλείνοντας τα καταστήματα μας την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου και συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα την ίδια μέρα στις 12 το μεσημέρι μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ.
Κλείνουμε όλοι τα φώτα την νύχτα από 17 προς 18 Οκτώβρη, δείχνοντας σε όλους πως θα μοιάζουν οι Πόλεις, χωρίς τα εμπορικά καταστήματα που οδηγούνται σε κλείσιμο και οι ίδιες οι Πόλεις σε μαρασμό.
Συνάδελφοι:
Γνωρίζουμε ότι το κλείσιμο των καταστημάτων είναι η υπέρτατη κίνηση από όλους μας. Σήμερα όμως παρά ποτέ είναι αναγκαία η συμμετοχή όλων μας, αφού τα μέτρα που είναι προς ψήφιση μας οδηγούν σε σίγουρο κλείσιμο. Για πρώτη φορά θα υπάρξει συλλαλητήριο εμπόρων και επαγγελματιών, και αυτό πιστεύουμε ότι θα κάνει αίσθηση.
Μόνο με αγώνα και προσπάθεια θα περισώσουμε ότι μπορούμε.
Για όσους θέλουν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία,  και όποιος θέλει μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο τηλ.2463024641 τις εργάσιμες ώρες έως την Δευτέρα 15 Οκτώβρη.
από τον Πρωινό Λόγο

πηγη : kozanilife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......