Ο Καιρός:

Ψαλίδι σε μισθούς ή απολύσεις στο Δημόσιο, το δίλημμα για τη νέα κυβέρνηση

Αθήνα
Αντιμέτωπη με το δίλημμα «απολύσεις από το Δημόσιο ή νέες μειώσεις αποδοχών» θα βρεθεί η νέα κυβέρνηση, αμέσως μετά τις εκλογές, από τον προσεχή Ιούνιο, όταν θα κληθεί να εξειδικεύσει τις περικοπές ύψους 11,5 δισ. ευρώ, που προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση.

Σύμφωνα με τη
Ναυτεμπορική, η μισθολογική δαπάνη στο δημόσιο τομέα, πρέπει με οποιοδήποτε τρόπο να μειωθεί κατά 1% του ΑΕΠ ή κατά 2,06 δισ. ευρώ, στη διετία 2013-2014, δηλαδή πρέπει να υπάρξει μία ετήσια εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ.

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι στόχος των ελεγκτών, που επιστρέφουν στην Αθήνα στα μέσα Μαΐου για έλεγχο και διαβουλεύσεις με τη νέα κυβέρνηση, είναι η μείωση της μισθολογικής δαπάνης στο δημόσιο τομέα, που σήμερα καλύπτει το 42% των πρωτογενών δαπανών του προϋπολογισμού, ή το 32,5% των συνολικών δαπανών του προϋπολογισμού (πλην χρεολυσίων).


Ο στόχος θα επιτευχθεί μέσα από την υλοποίηση της «Διοικητικής Μεταρρύθμισης», που ενσωματώνει πλήθος από πολιτικές που φτάνουν μέχρι και τις απολύσεις, αλλά και επιπλέον αν δεν εξασφαλιστεί η εξοικονόμηση του ποσού των 1 δισ. ευρώ ετησίως, η κυβέρνηση δεν θα έχει άλλη επιλογή από τη νέα μείωση των μισθών στο δημόσιο τομέα, στοχευμένα, σε υψηλόμισθους ή οριζόντια που θα αφορά όλους.
Newsroom ΔΟΛ
                                                                                                               πηγη : in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......