Ο Καιρός:

Σοβαρά τραυματισμένος ο πρόεδρος της Ενωσης Φωτορεπόρτερ

Σε επέμβαση αναμένεται να υποβληθεί ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, Μάριος Λώλος, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από γκλοπ αστυνομικού κατά τα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα.
Ο Μάριος Λώλος φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και νοσηλεύεται στην Κεντρική Κλινική Αθηνών, ενώ εντός της ημέρας θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Υγεία», όπου και θα χειρουργηθεί.
Μιλώντας στο Radio 9 η γραμματέας της Ένωσης, Χριστίνα Ζαχοπούλου, δήλωσε ότι ο Μάριος Λώλος έχει ένα αιμάτωμα στο κεφάλι, γιατί δέχτηκε δολοφονικό και στοχευμένο χτύπημα με ανάποδο γκλοπ. Όπως είπε, η Ένωση των Φωτορεπόρτερ, από κοινού με την ΕΣΗΕΑ θα ζητήσουν τα στοιχεία της διμοιρίας των ΜΑΤ από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε τη διενέργεια διοικητικής εξέτασης για το περιστατικό, αλλά και όσα κατήγγειλαν δημοσιογράφοι που κάλυπταν τη συγκέντρωση και τα επεισόδια στο Σύνταγμα [Βλέπε άρθρο] .
Μετά την οικονομική εξόντωση του κόσμου του Τύπου από τα μνημονιακά μέτρα, τώρα επιχειρείται και η φυσική εξόντωση, σχολίασε το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ και σε ανακοίνωσή του εκφράζει τον έντονο αποτροπιασμό του για τη «νέα βάρβαρη και απρόκλητη επίθεση» την οποία δέχτηκαν χθες το βράδυ στο Σύνταγμα δημοσιογράφοι από αστυνομικούς των ΜΑΤ.
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι κατά τη συγκέντρωση της προηγούμενης ημέρας στην πλατεία Συντάγματος είχε υποστεί άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς η δημοσιογράφος Ρένα Μανιού, ενώ είχαν προηγηθεί ανάλογες επιθέσεις σε λειτουργούς του Τύπου, όπως οι δημοσιογράφοι Μανώλης Κυπραίος και Γιώργος Αυγερόπουλος ή η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη, με αποτέλεσμα ο πρώτος να υποστεί μόνιμη αναπηρία.
Όσο για την εντολή για διενέργεια διοικητικής έρευνας που δόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., το δ.σ. της ΠΟΕΣΥ τονίζει ότι πλέον ουδείς πείθεται, «αφού δεν υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη σε παρόμοιες βάναυσες επιθέσεις που έγιναν στο παρελθόν και μένουν αναπάντητες δεκάδες επώνυμες καταγγελίες συναδέλφων για προκλητική και βίαιη συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων».
«Είναι προφανές», καταλήγει η ανακοίνωση, «ότι οι συστηματικές και επαναλαμβανόμενες επιθέσεις ενάντια στους λειτουργούς του Tύπου, την ώρα της δουλειάς τους, καταπατούν ακόμη και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, και ασκούνται συνειδητά από διάφορα κέντρα για τη φίμωση της ελευθεροτυπίας, σε μια συνειδητή προσπάθεια να τρομοκρατηθεί και να χειραγωγηθεί η Ενημέρωση». 

                                                                                                                        πηγη : naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......