Ο Καιρός:

Στη συνάντηση το μεσημέρι, "κλειδώνει" η σύνθεση της κυβέρνησης...

Συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς που υποστηρίζουν την κυβέρνηση, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, στη 1 το μεσημέρι σήμερα, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η σύνθεση της κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή συναντάται η ομάδα που διαμορφώνει το προγραμματικό κείμενο της κυβέρνησης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης από τη Νέα Δημοκρατία, ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Στέλιος Αγγελούδης από το ΠΑΣΟΚ και ο Δημήτρης Χατζησωκράτης με τον Σάκη Παπαθανασίου από τη ΔΗΜΑΡ, κείμενο που εν συνεχεία θα δοθεί προς έγκριση στους πολιτικούς αρχηγούς.

Παρά τα σχετικά ρεπορτάζ, πολλά ονόματα υπουργών δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί και ήδη από τις 9 το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Ευ. Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανοικτά παραμένουν τα ονόματα των υπουργών στο Ανάπτυξης, στο Πολιτισμού, στο Υγείας, στο Εργασίας – υπουργείο που δεν το

θέλει κανένα κόμμα, λόγω των δύσκολων αποφάσεων που θα πρέπει να ληφθούν, αποφάσεις με πολιτικό κόστος - και άλλα.

Για το υπουργείο Υγείας π.χ. ακούγεται και το όνομα του υπηρεσιακού υπουργού κ. Κίττα, η ΔΗΜΑΡ επιμένει να προτείνει ως υπουργό Περιβάλλοντος τον νυν υπουργό κ. Τσιάλτα, ενώ ο κ. Βενιζέλος προτείνει για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στέλεχος του κόμματός του από τη Θεσσαλονίκη.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το πρωί ο κ. Σαμαράς με τους κκ. Βενιζέλο και Κουβέλη επέμεινε για τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης στο όνομα του Χαράλαμπου Αθανασίου.

Πύρρος: Με στόχο τη Φώφη στη Βουλή

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προτείνει για υφυπουργό Αθλητισμού τον Πύρρο Δήμα, ο οποίος σε τέτοια περίπτωση θα παραιτηθεί από βουλευτής, γεγονός που ανοίγει την πόρτα του Κοινοβουλίου για τη δεύτερη υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, Φώφη Γεννηματά. Για υπουργό Πολιτισμού ο κ. Βενιζέλος προτείνει την κ. Λήνα Μενδώνη, πλην όμως ο κ. Σαμαράς έχει διαφορετική άποψη.

Καμία απόλυση στο Δημόσιο

Το προγραμματικό κείμενο που επεξεργάζονται τα τρία κόμματα αποκλείει τις απολύσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων εντός του έτους, μη περαιτέρω περικοπή των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και επαναφορά των χαμηλότερων συντάξεων. Ανοικτό παραμένει και το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στους χώρους εστίασης.

Τα φαβορί ως αργά χθες το βράδυ

Πιθανότατα σήμερα η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Πρόεδρος της Βουλής: Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Υπουργός Οικονομικών: Βασίλης Ράπανος

Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών: Γιώργος Ζαννιάς

Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών: Χρήστος Σταικούρας

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Λευτέρης Οικονόμου

Υπουργός Εξωτερικών ή Άμυνας: Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

Υπουργός Υγείας: Χριστόδουλος Στεφανάδης

Υπουργός Υποδομών: Κωστής Χατζηδάκης

Υπουργός Δικαιοσύνης: Αντώνης Ρουπακιώτης

Υπουργός Επικρατείας: Δημήτρης Σταμάτης

Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής αλλαγής: Κυριάκος Μητσοτάκης

Υπουργός Τουρισμού: Όλγα Κεφαλογιάννη

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Ναπολέων Μαραβέγιας

Θέση στο υπουργικό συμβούλιο θα έχει και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος

Κυβερνητικός εκπρόσωπος πιθανότατα αναλαμβάνει ο έως τώρα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης. Πρόβλημα υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρόσωπο που θα αναλάβει υπουργός Εργασίας.

Γραμματέας Υπουργικό Συμβουλίου: Παναγιώτης (Τάκης) Μπαλτάκος

Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος: Μάκης Βορίδης

Δ/ντης Γραφείου Πρωθυπουργού: Κώστας Μπούρας



real.gr

πηγη : trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......