Ο Καιρός:

Πού τα βρήκαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ


Στην βασική ατζέντα της νέας κυβέρνησης φαίνεται να συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων που θα μετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα, κατά τη χθεσινοβραδινή σύσκεψη στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά.
Οι κκ Μεϊμαράκης και Λαζαρίδης από ΝΔ, Σκανδαλίδης και Αγγελούδης από ΠΑΣΟΚ και Χατζησωκράτης και Παπαθανασίου από ΔΗΜΑΡ κατέληξαν σε συμφωνία για το σύνολο σχεδόν των προγραμματικών δηλώσεων της
νέας κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των κομμάτων συμφώνησαν σε άμεσα μέτρα, όπως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στο 9% ή 13%, από 23% που είναι σήμερα, καθώς και στη μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων στο 15%, από 20% που ισχύει.
Ακόμη κατέληξαν σε συναίνεση για διατήρηση των συντάξεων τουλάχιστον στα σημερινά τους επίπεδα και προστασία των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ενώ σε ό,τι αφορά τη μετενέργεια, συμφωνήθηκε να τεθεί υπό διαπραγμάτευση μέσα στο φθινόπωρο.
Αγκάθι παραμένει μέχρι σήμερα ένα μικρό μέρος των θεμάτων που θα χειριστεί η νέα κυβέρνηση, όπως το μεταναστευτικό και ο νόμος για την Παιδεία - κυρίως το πεδίο που αφορά το πανεπιστημιακό άσυλο.
Τα παραπάνω θα τεθούν επί τάπητος στη νέα σύσκεψη που θα έχουν οι εκπρόσωποι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ στις 13:00 σήμερα. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις στη Βουλή με τον Ε.Βενιζέλο στις 12:00 και τον Φ.Κουβέλη στις 13:00.

Πηγή:Voria
          parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......