Ο Καιρός:

Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης: «Μη γινόμαστε μπακάληδες. Μια φορά θα έρθει ο Πατριάρχης…»

mitropolitis_kozanis87587599Στα υπέρογκα ποσά και τα δείπνα τα οποία θα δοθούν προς τιμήν του Πατριάρχη Βαρθολομαίου το διάστημα το οποίο θα παραμείνει στην μητροπολιτική περιφέρεια Κοζάνης και Σερβίων για τα εγκαίνια του Επισκοπείου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συμερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα και τις αποκαλύψεις δημοσιογράφων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

“Ευχαριστώ όλους όσους στέκονται με μια αρνητική διάσταση και διάθεση. Η εκκλησία πάντα εύχεται υπέρ των μισούντων και
αγαπούντων. Στην ώρα της κρίσης, θα βρούμε τον θεό μπροστά μας” τόνισε αρχικά ο Μητροπολίτης.

Όταν ρωτήθηκε για τα χρήματα – δαπάνες φιλοξενίας, του Οικουμενικού Πατριάρχη, με αφορμή την επίσκεψή του στην περιοχή, που αξίζουν τις 110.000 ευρώ. Ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, επεσήμανε ότι τα χρήματα αυτά αφορούν και την επίσκεψη του κ.κ. Βαρθολομαίου και στην Π.Ε. της Καστοριάς, όχι μόνο της Κοζάνης.

“Κάποια τραπέζια θα γίνουν, δεν θα γίνουν υπερβολές. Ο Πατριάρχης θα καταλήσει στο Επισκοπείο.  Η εκκλησία, και όλοι εκείνοι που βγάζουν το δηλητήριό τους αυτές τις ημέρες με τις πένες τους, είναι πάντα για τους φτωχούς”.

Αναφέρθηκε στο έργο της εκκλησίας, λέγοντας πως η μητρόπολη τρέφει οικογένειες, έχει φιλανθρωπικό έργο (προσφέρει κλινοσκεπάσματα και άλλο ρουχισμό σε συνανθρώπους). “Γιατί για αυτά δεν ακούγεται τίποτα; Γιατί οι κύριοι που τα λένε όλα αυτά δεν βγαίνουν να πουν κάποια στιγμή, στα blog που έχουν, και για το κοινωνικό έργο της μητρόπολης. Αυτοί έχουν δώσει ποτέ τίποτα; Μην ψάχνουμε να βρούμε ευκαιρίες να χύσουμε το δηλητήριο μας. Θα είμαστε τίμιοι και ωραίοι, θα κάνουμε καλή δημοσιογραφία, αν βλέπουμε τα πράγματα αντικειμενικά και όχι ανάλογα με την ιδεολογία μας και τα κοσμοθεωρήματά μας. Έχουμε χορτάσει από αυτά. Δεν θα μας κάμψουν., και στον πατριάρχη μας θα φερθούμε ως πρέπει. Η εκκλησία θα σταθεί μέχρι να περάσουμε τη κρίση, δίπλα στον λαό της. ” σημείωσε.

Όταν ρωτήθηκε από το kozanimedia, για το εάν και κατά πόσο τα συγκεκριμένα γεύματα είναι προκλητικά, ο ίδιος απάντησε πως: «Εγώ δεν ξέρω τι τραπέζι θα κάνει ο Δήμαρχος, ο δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού, ο αντιπεριφερειάρχης. Εγώ ξέρω τι δείπνο θα κάνω εγώ. Μη θέλουμε και προσπαθούμε να υποτιμήσουμε αυτό που είναι ο έλληνας διαχρονικά, η φιλοξενία του και η ευγένειά του.

Η φιλοξενία είναι αρετή. Μη γινόμαστε μπακάληδες. Μια φορά θα έρθει ο πατριάρχης. Εκείνος δεν τα θέλει αυτά, αλλά εμείς είναι το θέμα τι κάνουμε…” απάντησε…


από το kozanimedia.gr

πηγη : kozanilife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......