Ο Καιρός:

"Τελευταίες περικοπές" είπε ο Σαμαράς..

ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ..
Μια ομιλία με πολλαπλά νοήματα και αποδέκτες έβγαλε ο Αντώνης Σαμαράς στα εγκαίνια της 77ης ΔΕΘ. «Βρεθήκαμε κοντά στην έξοδο από το ευρώ». Ο πρωθυπουργός, τόνισε αποφασισμένος, πως η χώρα θα βγει από την κρίση με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια, χωρίς να παραλείψει ν΄αναφέρει ότι πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε πως η χώρα βρέθηκε πολύ κοντά στην έξοδο από το ευρώ.

«Αυτή η προσδοκία της δραχμής παρέλυε την οικονομία μας. Το εκτός Ελλάδος λόμπι της δραχμής φάνηκε να

κερδίζει τη μάχη, η Ελλάδα θα πέθαινε και θα πάθαινε πεθαίνοντας όσα καμία χώρα δεν έχει αντιμετωπίσει σε καιρό ειρήνης. Αυτό έπρεπε να το αποτρέψουμε και το κάναμε. Και για να αποτρέψουμε την καταστροφή έπρεπε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας».

«Διαρθρωτικές αλλαγές και περικοπή του ελλείμματος πρέπει να εφαρμοστούν» τόνισε ο πρωθυπουργός, προκειμένου όπως είπε η χώρα να επανακτήσει την αξιοπιστία της.


Αναγνώρισε ωστόσο, πως «πολλές από τις περικοπές είναι επώδυνες, αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Μόλις ανακοπεί η πτωτική πορεία θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες, των χαμηλοσυνταξιούχων, αλλά και των ενστόλων» είπε, επαναλαμβάνοντας πως «προσπαθούμε αυτές να είναι οι τελευταίες περικοπές και να μην είναι οριζόντιες».


Μάλιστα έθεσε και έναν ορίζοντα τετραετίας για την πραγματοποίηση των δεσμεύσεων του, ενώ στη συνέχεια, επιτέθηκε στη γραφειοκρατία και τη φοροδιαφυγή, τις οποίες όπως είπε θα πολεμήσει:


«Το αποδεικνύουμε και με την απομάκρυνση επίορκων υπαλλήλων. Αυτά τελειώνουν πια».


Όσον αφορά στην επόμενη δόση, είπε ότι «θα μείνει κατά 90% μέσα στην Ελλάδα για να αλλάξει η πορεία της οικονομίας», δεσμευόμενος πως θα επιστραφεί το μεγαλύτερο τμήμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, θα δοθεί ανάσα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και θα ξεμπλοκάρουν έργα από το ΕΣΠΑ.


Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ:


«Το λόμπι της δραχμής είναι όσοι δεν θέλουν να χάσουν προνόμια. Είναι οι Κασσάνδρες της καταστροφής ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει. Ορισμένοι νοσταλγούν την Αργεντινή. Εύχονται την καταστροφή της χώρας. Δεν θα τους περάσει. Μας είπαν ότι το Ευρώ δεν είναι ταμπού, αλλά δεν μας είπαν τι θα γίνει αν φύγουμε από το Ευρώ. Έχουν το θράσος να μιλούν για ανάπτυξη, ενώ είναι εχθροί του επιχειρείν», τονίζοντας πως «πρέπει να κερδίσουμε τη μάχη με το λόμπι της δραχμής εντός Ελλάδας. Αν φεύγαμε από το ευρώ, θα καταργούνταν οι συντάξεις».


Στη συνέχεια, μίλησε και για το θέμα των λαθρομεταναστών, λέγοντας:


«Οι λαθρομετανάστες εξάγουν συνάλλαγμα από την Ελλάδα, σε χώρες εκτός ευρώ, από παράνομη εργασία. Αυτό δεν γίνεται. Πρέπει να ελεγχθεί και να φορολογηθεί».


Τέλος, δεσμεύτηκε πως μέσα σε δυο χρόνια, η Ελλάδα θα είναι διαφορετική:


«Θα έχει φανεί το φως στο τούνελ. Η Ελλάδα θα την ξεπεράσει την κρίση. «Έως τα τέλη Οκτωβρίου θα κριθούν πάρα πολλά. Θα ξεπεράσουμε μαζί την κρίση, και αυτή είναι η μεγαλύτερη αλήθεια».


πηγη : trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......