Ο Καιρός:

Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012 ΦΡΟΥΡΙΟ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΛΟΓΩ ΔΕΘ

Στους ρυθμούς των εγκαινίων της ΔΕΘ κινείται η Θεσσαλονίκη, καθώς...
το πρωί του Σαββάτου ανοίγει η αυλαία της 77ης διοργάνωσης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς...
θα τελέσει στις 10 το πρωί τα εγκαίνια της έκθεσης και αμέσως μετά θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των υπό συγχώνευση εταιρειών HELEXPO και ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός θα κάνει επίσκεψη-αστραπή στην φετινή ΔΕΘ, καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε η καθιερωμένη ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς το βράδυ του Σαββάτου, ούτε και η συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Κυριακής.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου αρχίζουν τα συλλαλητήρια των συνδικαλιστικών φορέων και των πολιτικών κομμάτων.

Τον «χορό» των κινητοποιήσεων ανοίγουν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία του
Λευκού Πύργου αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες. Δεν έχει αποφασιστεί εάν στη συνέχεια θα γίνει πορεία.

Στις 16.00 φίλαθλοι του Ηρακλή καλούν σε συγκέντρωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα γίνονται στην ομάδα τους στην Πλατεία Αριστοτέλους μπροστά στο σύνδεσμο της «Αυτόνομης Θύρας 10» και στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς τις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ.

Το κεντρικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους. Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας αλλά και οι πυροσβέστες. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Στο ίδιο σημείο προγραμματίζει την ίδια ώρα τη συγκέντρωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα συμμετέχει και ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας. Ξεχωριστό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 18.00 στον πεζόδρομο της οδού Αριστοτέλους, όπου θα παραβρεθεί η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία θα μιλήσει το βράδυ στο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή.

Η κυρία Παπαρήγα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από το πρωί του Σαββάτου όπου θα έχει συνατήσεις με φορείς της πόλης και εκπροσώπους σωματείων, μκεταξύ άλλων με τον αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη. Στις 11 θα μεταβεί στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» στη Σταυρούπολη, όπου θα έχει συνάντηση με σωματεία και εκπροσώπους εργαζομένων

Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση έχει προγραμματίσει κινητοποίηση για τις 18.00 στο Συντριβάνι, ενώ την ίδια ώρα θα γίνει συλλαλητήριο στην Καμάρα που διοργανώνουν πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να οργανωθούν και άλλες, τυπικά απρογραμμάτιστες, κινητοποιήσεις το πρωί του Σαββάτου, την ώρα τέλεσης των εγκαινίων της ΔΕΘ από τον κ. Σαμαρά.
 
πηγη : 24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......