Ο Καιρός:

ΟΛΗ η Παρέλαση στα Σέρβια! 25/3/2014 (βίντεο)www.Live-Avles.tv *


Προστατέψτε τα κύτταρά σας τρώγοντας μαϊντανό

Προστατέψτε τα κύτταρά σας τρώγοντας μαϊντανόΠολλαπλά οφέλη από την κατανάλωσή του

Ο μαϊντανός μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα από ένα απλό ντεκόρ ή γεύση σε ένα πιάτο. Περιέχει εξαιρετικά συστατικά όπως η ευγενόλη και η λουτεολίνη.

Πειραματικά, τα συστατικά αυτά σχετίζονται με αναστολή του σχηματισμού όγκων στους λεμφαδένες σε πειραματόζωα, ενώ θεωρούνται χημειοπροστατευτικά, καθώς εξουδετερώνουν καρκινογενείς ουσίες, όπως τα βενζοπυρένια του τσιγάρου.
Παράλληλα, η μυρυστισίνη που περιέχει, φαίνεται ότι ενεργοποιεί μέσα στο

ΒίντεοΌλη η παρέλαση για την επέτειο της 25ης Mαρτίου στην Κοζάνη


Παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων του συνδυασμού του Θ. Καρυπίδη «Ανατροπή - Δημιουργία»


Παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων του συνδυασμού του Θ. Καρυπίδη «Ανατροπή - Δημιουργία»Η απόφασή μας για Ανατροπή, ως προϋπόθεση Δημιουργίας της Δυτικής Μακεδονίας του μέλλοντος, επιλέξαμε να γίνει με ευθύτητα και ανοιχτές διαδικασίες. Μ’ αυτόν τον τρόπο προχωράμε και  στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου μας.
Ο Θόδωρος Καρυπίδης,  πλαισιωμένος από τους πρώτους υποψήφιους συμβούλους της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης θα παρουσιάσει, την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 και ώρα 18:00 στο Εκλογικό Κέντρο Κοζάνης, τις προτεραιότητες του Συνδυασμού του «Ανατροπή – Δημιουργία», για την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Μεγάλο «Όχι» στη συμμετοχή στις εκλογές «έβγαλε» η κάλπη στο Βελβεντό- 73,44% έναντι 26,56% του «Ναι»-Δείτε τα αποτελέσματα!


Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, τα ανεπίσημα, τελικά αποτελέσματα, έχουν ως εξής:
Ψήφισαν 1433
Έγκυρα 1397
ΟΧΙ: 1026 ψήφοι , ποσοστό 73,44 %
ΝΑΙ  371 ψήφοι ποσοστό 26,56 %
ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ: 36

Τα αντίστοιχα αποτελέσματα του 2010, όταν

Κρόκος Κοζάνης: Το αφροδισιακό που λίγοι ξέρουν…


Κρόκος Κοζάνης: Το αφροδισιακό που λίγοι ξέρουν…Όλοι ξέρουν ως αφροδισιακά τη σοκολάτα, τα στρείδια, τη σοκολάτα κ.α.

Σύμφωνα όμως με μελέτη του Food Research International για τον κρόκο Κοζάνης «Βρέθηκε ότι κάποιες ενώσεις στο μπαχαρικό αυξάνουν τη

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σερβίων-Βελβεντού
Προς: Τους Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Σερβίων - Βελβεντού
Κοιν.: Δήμαρχο Σερβίων - Βελβεντού
   Σας προσκαλώ σε τακτική συνεδρίαση που θα γίνει στο Δημοτικό κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων) την 26η του μηνός Μαρτίου του έτους 2014 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα:
1. Περί έγκρισης χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου  «Ανάδειξη - ολοκλήρωση πρώην κτιρίου ΚΕΦΟ στην Τ.Κ. Μικροβάλτου».

2. Περί έγκρισης χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου  «Κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στην Τ.Κ. Μικροβάλτου».
3. Περί έγκρισης χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του

ΣΤΑΜΑΤΑ να γράφεις Greeklish! Μάθε το ΓΙΑΤΙ

Astrology.gr, Ζώδια, zodia, ΣΤΑΜΑΤΑ να γράφεις Greeklish! Μάθε το ΓΙΑΤΙ        
Η καταστροφική μόδα των ημερών, η οποία καθόλου αθώα δεν είναι, στα επόμενα χρόνια θα έχει σίγουρα καταστρέψει μεγάλο μέρος του μοναδικού πολιτισμού μας.
Δυστυχώς, η πλειοψηφία θεωρεί το θέμα μη επικίνδυνο και συνεχίζει να το στηρίζει εφόσον δεν καταλαβαίνει την σημαντικότητα του.
Την ίδια ώρα που σε άλλα μέρη του κόσμου η Αρχαία Ελληνική γλώσσα θεωρείται η βάση και το μέλλον των υπολογιστών και ψηφίζεται η θέση της στα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως η νεολαία (κυρίως) της Ελλάδας επιμένει "Greeklish-τικα"! Το ποσοστό των αποφοίτων σχολών ανωτάτης εκπαίδευσης (ΑΕΙ και

Εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου της 25ης Μαρτίου στα Σέρβια

Ο Δήμος Σερβίων - Βελβεντού σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για τον εορτασμό της ιστορικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.
ΤΡΙΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014
0800
Έπαρση Σημαίας
Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον

Ο.Α.Ε.Δ.: Ξεκινούν την Παρασκευή οι αιτήσεις για επιδότηση προσλήψεων 10.000 ανέργων

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Ο.Α.Ε.Δ. ξεκινάει την Παρασκευή 21/3/2014 η περίοδος υποβολής αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για το νέο πρόγραμμα επιδότηση του μισθού ανέργων με 450 ευρώ το μήνα, που θα προσλάβουν επιχειρήσεις.

Οι προϋποθέσεις και η διαδικασία

Πρόκειται για πρόγραμμα συνολικού ύψους 54 εκατ. ευρώ που αφορά στην επιδότηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη -με πλήρη μισθό και ασφάλιση- 10.000 ανέργων από 30 έως 66 ετών.

Παρέχεται επιδότηση του μισθολογικού κόστους των προσλαμβανόμενων, ενώ θα έχει διάρκεια ένα χρόνο με την επιδότηση να ανέρχεται στα 18 ευρώ ημερησίως και μέχρι 25 ημέρες το

Δημοψήφισμα γα τη συμμετοχή ή όχι στις αυτοδιοικητικές εκλογές οργανώνουν οι Βελβεντινοί


Δημοψήφισμα γα τη συμμετοχή ή όχι στις αυτοδιοικητικές εκλογές οργανώνουν οι Βελβεντινοί
Δημοψήφισμα για το αν θα συμμετέχουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, θα πραγματοποιήσουν οι κάτοικοι του Βελβεντού τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Μαρτίου.
Η απόφαση για το δημοψήφισμα προέκεψε από τη Λαική Συνέλευση των

Οι... καρποί της μακροζωίας


Οι... καρποί της μακροζωίαςΚάθε μπουκιά… προσθέτει ημέρες στους ώμους σας!

Αν ανήκετε σε εκείνους που αναζητούν το μυστικό της μακροζωίας και της αιώνιας νεότητας, ίσως θα έπρεπε να σταματήσετε να κοιτάζετε στο ντουλαπάκι που φυλάτε τα φάρμακα και να ανοίξετε… τα ντουλάπια της κουζίνας σας!

Αυτά με τα οποία θρέφουμε τον οργανισμό μας είναι πολύ πιο σημαντικά, από την περιφέρεια της μέση μας και των γλουτών μας και επηρεάζουν σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό το πόσο θα ζήσουμε!

Μερικές από τις πιο κοινές αιτίες θανάτου σε όλον τον κόσμο σχετίζονται με χρόνιες ασθένειες όπως οι καρδιακές, ο καρκίνος και ο διαβήτης.

Προσέχοντας τη διατροφή σας μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τις πιθανότητες να εμφανίσετε κάποια από αυτές, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Huffington Post.

Δείτε παρακάτω επτά τροφές που θα σας κάνουν να ζήσετε… χρόνια πολλά:

1. Cranberries



Αν σας αρέσουν, συνεχίστε να τα τρώτε. Αν δεν τα έχετε δοκιμάσει…

Προσοχή! Έρχεται και στην Ελλάδα το εικονικό νόμισμα bitcoin

Τουριστική εταιρεία ανακοίνωσε πως από το καλοκαίρι θα δέχεται στις συναλλαγές της το bitcoin, παρά τη χρεοκοπία σε ένα από τα βασικά ανταλλακτήρια του εικονικού νομίσματος.
Η τουριστική εταιρεία, που σύμφωνα με το Έθνος, θα είναι η πρώτη που θα αποδέχεται συναλλαγές με bitcoin ειδικεύεται στις online κρατήσεις.

Όπως αποκαλύπτεται μάλιστα ο

Αγωνία και ερωτηματικά για την εξαφάνιση του Τάσου Φώκιαλη - Η συνομιλία με τους άγνωστους

Αγωνία και ερωτηματικά για την εξαφάνιση του Τάσου Φώκιαλη - Η συνομιλία με τους άγνωστουςΗ πορεία που ακολούθησε μέσα στη νύχτα και η επόμενη μέρα που έφερε την ανατροπή, το φόβο και την αναζήτηση. Το αυτοκίνητο που βρέθηκε εγκαταλειμμένο, χωρίς χειρόφρενο… Αυτή είναι η εικόνα του νέου μυστηρίου που ερεύνησε το «Τούνελ».
Η εκπομπή ακολούθησε βήμα-βήμα τα ίχνη που άφησε πίσω του ο αγνοούμενος Τάσος Φώκιαλης 58 χρόνων. Ο συνταξιούχος της ΔΕΗ, χάθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης 5 Μαρτίου από τα Κοίλα Κοζάνης. Το αυτοκίνητο του ένα Hundai Atos με αριθμό κυκλοφoρίας ΚΖΚ 6054, βρέθηκε από συγγενείς του σε πάρκινγκ, λίγο πριν τη γέφυρα του Αλιάκμονα.
Αγωνία και ερωτηματικά
Ο

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Θέμα: ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Μαΐου 2014
Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014 στις 8.00μ.μ.
στο κέντρο ΜΕΤΟΧΙ
Πρωτοβουλία των πρώην Δημάρχων
Γιώργου Τσιουκάνη
Μάκη Μπελιά
Γιάννη Σόκουτη
Μανώλη Στεργίου

Εργασία στην Κοζάνη: 78 προσλήψεις από τη ΔΕΗ για τον ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ (αιτήσεις έως 24/3)

Η ΔΕΗ Α.Ε / ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (8 μήνες), συνολικά εβδομήντα οκτώ (78) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ, που εδρεύει στον Νομό Κοζάνης
1 ΔΕ Μετακινητής Βαρών (ΜΑΝΟΥΒΡΑΔΟΡΟΙ)
2 ΔΕ Χειριστής Μηχανημάτων Εκτέλεσης Τεχνικών Έργων (ΦΟΡΤΩΤΕΣ)
58 ΔΕ Μηχανοτε

Θ. Καρυπίδης για την πώληση της Μικρής ΔΕΗ και την ψήφο των Δυτικομακεδόνων Βουλευτών: «Ανεπιθύμητοι οι υποταγμένοι»


karypidisΟι εγκάθετοι διαχειριστές των τοπικών πόρων της Δυτικής Μακεδονίας, τρέχουν να συστήσουν και, στη συνέχεια, να ξεπουλήσουν τη «μικρή ΔΕΗ». Πιστοί στα αφεντικά τους σπεύδουν άρονάρον να τακτοποιήσουν και τις τελευταίες υποχρεώσεις απέναντί τους, πριν την οριστική κατάρρευσή τους.
Η κατάτμηση και, στη συνέχεια, η πώληση της μικρής ΔΕΗ, αφορά αποκλειστικά μονάδες, ορυχεία και ποτάμια της Βόρειας Ελλάδας και ειδικότερα της Περιφέρειάς μας. Η Δυτική Μακεδονία εκχωρείται και τύποις στις  ορέξεις των ξένων και ντόπιων μεταπρατών καιροσκόπων του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας. Αφού μέχρι σήμερα οικειοποιούταν τις υπεραξίες που παράγονται στην περιοχή μας, τώρα θέλουν να γίνουν και ιδιοκτήτες του τόπου μας.

Η κατάτμηση και πώληση της «μικρής ΔΕΗ» εξαρτάται αποκλειστικά και από τις

Κρούσματα απάτης και στην Κοζάνη από εταιρείες που αναζητούν «άτομα για εργασία»

Σε καιρούς κρίσης και απόγνωσης «εταιρείες» με άγνωστο αντικείμενο στήνουν απάτες σε βάρος ανυποψίαστων θυμάτων, τάζοντας δελεαστικά ποσά για τις δύσκολες εποχές που διανύουμε.
Οι εταιρείες αυτές μπορεί να παρουσιαστούν σαν «Εταιρείες Συμβούλων» Consulting, συνήθως με έδρα το εξωτερικό και αναζητούν συνεργάτες.

Μάλιστα, αποστέλλουν ενεργό link την επίσημη ιστοσελίδα της «εταιρείας» τους για να μπορέσεις να διασταυρώσεις ότι όντως υπάρχει αυτή η εταιρεία.

Η απάτη είναι πολύ καλά στημένη και είναι το μόνο εύκολο να ενδώσει κανείς, μιας και η απόγνωση του κόσμου για να εργαστεί μοιάζει σαν «Μάνα εξ Ουρανού».

Με σύνθημά τους την έκφραση : «Να κάνουμε την

Έρχονται χιόνια μετά τις 10 Μαρτίου σε πολλές περιοχές! Δείτε αναλυτικά


Έρχονται χιόνια μετά τις 10 Μαρτίου σε πολλές περιοχές! Δείτε αναλυτικάΧιόνια έρχονται μετά τις 10 Μαρτίου σε πολλές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, ακόμα και με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.
Τις χιονοπτώσεις αυτές, τις αναμένουμε μεταξύ 10 με 15 Μαρτίου, ιδιαίτερα στην Μακεδονία πάνω από τα 400-500 μέτρα, στην Θεσσαλία πάνω από τα 500-600 μέτρα, στην Ήπειρο πάνω από τα 400-500 μέτρα, στην Θράκη 300-400 μέτρα, στην Στερεά Ελλάδα πάνω από τα 600-700 μέτρα και στην Πελοπόννησο πάνω από τα 700-800 μέτρα.
Πρόσκαιρα κάποιες χιονοπτώσεις ίσως να πέσουν και σε πεδινά τμήματα της Θράκης και της Μακεδονίας, αλλά κυρίως στα

ΟΑΕΔ: Έρχονται 50.000 νέες θέσεις εργασίας

 Νέες θέσεις εργασίας για 50.000 ανέργους αναμένεται να διαθέσει ένα νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που πρόκειται να ξεκινήσει από τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

Οι άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα, κατόπιν σχετικής αίτησης, να προμηθευτούν την Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας (voucher) που θα τους προσφέρει πεντάμηνη απασχόληση σε  ιδιωτική επιχείρηση και αμοιβή έως 2.700 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και να

Θ. Καρυπίδη-Πρώτη παρουσίαση του Συνδυασμού του «Ανατροπή – Δημιουργία» την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 και ώρα 21:00στην Φλώρινα

Πρώτη παρουσίαση του Συνδυασμού του Θ. Καρυπίδη «Ανατροπή – Δημιουργία» την Παρασκευή στην ΦλώριναΗ ακριτική Φλώρινα γίνεται η αφετηρία, που οι ανυπότακτες στα μνημόνια δυνάμεις  ενώνονται, για να οδηγήσουν στην Ανατροπή. Να αποπέμψουν αυτούς που υπηρέτησαν τις πολιτικές υποθήκευσης της χώρας και της περιφέρειας. Γίνεται η απαρχή μιας νέας εποχής, όπου οι δυνάμεις της Δημιουργίας μπαίνουν ενεργά στο προσκήνιο, για να οδηγήσουν τη Δυτική Μακεδονία στο δρόμο της ανάπτυξης και της αξιοπρέπειας.
Την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 και ώρα 21:00  από το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, ο Θόδωρος Καρυπίδης,  πλαισιωμένος από τους πρώτους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του, θα

Υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Μαϊου 2014

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κοζάνης ανακοινώνεται ότι από την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014 μέχρι και την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 θα υποβάλλονται αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Μαϊου 2014. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 10 και 11 Μαϊου 2014 για τα επίπεδα:
         A)         A   (A1 A2) σε ένα διαβαθμισμένο test στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική
         B)    Β ( Β1 Β2 ) σε ένα διαβαθμισμένο test στις

Από 12 Μαρτίου οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό-(δικαιολογητικά)

Ο ΕΟΤ εξέδωσε την προκήρυξη για την β φάση υλοποίησης του προγράμματος Τουρισμός για Όλους . Η προκήρυξη προβλέπει τα δικαιολογητικά τους δικαιούχους τις προϋποθέσεις και τους όρους για τον Κοινωνικό Τουρισμό του ΕΟΤ .

Συγκεκριμένα ξεκινά η Β’ Φάση του Προγράμματος Κοινωνικός Τουρισμός 2014, από το Μάρτιο 2014 έως 30 Ιουνίου 2014. Η προκήρυξη του ΕΟΤ προβλέπει τους όρους τα δικαιολογητικά και τις προϋποθέσεις, για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2014.Οι αιτήσεις για τα εισιτήρια κοινωνικου τουρισμού από τον ΕΟΤ θα γίνονται στα ΚΕΠ της χώρας προσκομίζοντας οι δικαιούχοι τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Το πρόγραμμα θα

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από τη ΔΕΗ - Του Θ. Καρυπίδη


Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από τη ΔΕΗ - Του Θ. ΚαρυπίδηΟ βασικός μέτοχος της ΔΕΗ, το υπουργείο Οικονομικών, με μια πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα απόφαση του, υποχρεώνει την ΔΕΗ να παρέχει έκπτωση 20% στο τιμολόγιο των μεγάλων ηλεκτροβόρων βιομηχανιών (π.χ. Αλουμίνιον Α.Ε.). Το δωράκι αυτό με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ ετησίως, με τάσεις για ακόμη μεγαλύτερη διεύρυνση. Έτσι, ένα μεγάλο μέρος της υπεραξίας που παράγει η ΔΕΗ, μεταφέρεται στις τσέπες κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών.
Και εδώ, στη Δυτική Μακεδονία, που είναι η

Με…διάγγελμα ο Αθανάσιος Κοσματόπουλος ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού- «Aγαπάς έναν τόπο είτε επειδή γεννήθηκες εκεί, είτε επειδή οι άνθρωποί του σε εμπιστεύονται και σε νιώθουν δικό τους»!





 ai-vres

Ο Φανός Αλώνια στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης! Δείτε το βίντεο

Ο Φανός Αλώνια στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης!