Ο Καιρός:

Αγωνία και ερωτηματικά για την εξαφάνιση του Τάσου Φώκιαλη - Η συνομιλία με τους άγνωστους

Αγωνία και ερωτηματικά για την εξαφάνιση του Τάσου Φώκιαλη - Η συνομιλία με τους άγνωστουςΗ πορεία που ακολούθησε μέσα στη νύχτα και η επόμενη μέρα που έφερε την ανατροπή, το φόβο και την αναζήτηση. Το αυτοκίνητο που βρέθηκε εγκαταλειμμένο, χωρίς χειρόφρενο… Αυτή είναι η εικόνα του νέου μυστηρίου που ερεύνησε το «Τούνελ».
Η εκπομπή ακολούθησε βήμα-βήμα τα ίχνη που άφησε πίσω του ο αγνοούμενος Τάσος Φώκιαλης 58 χρόνων. Ο συνταξιούχος της ΔΕΗ, χάθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης 5 Μαρτίου από τα Κοίλα Κοζάνης. Το αυτοκίνητο του ένα Hundai Atos με αριθμό κυκλοφoρίας ΚΖΚ 6054, βρέθηκε από συγγενείς του σε πάρκινγκ, λίγο πριν τη γέφυρα του Αλιάκμονα.
Αγωνία και ερωτηματικά
Ο
γιος του αγνοούμενου Ιορδάνης Φώκιαλης γεμάτος αγωνία για την τύχη του πατέρα του, μίλησε στη ρεπόρτερ του «Τούνελ». Περιέγραψε στην κάμερα πως ο μεγαλύτερος αδελφός του βρήκε μετά από δύο μέρες το αυτοκίνητο εγκαταλειμμένο στο πάρκινγκ, κοντά στη γέφυρα του Αλιάκμονα.
Στην κάμερα μίλησαν ο ιδιοκτήτης του καφενείου που επισκέφτηκε ο αγνοούμενος το απόγευμα πριν εξαφανιστεί και ένας φίλος του που ήταν μαζί. Φαινόταν ευδιάθετος και πριν φύγει κέρασε όλη την παρέα του. Δέχτηκε ένα τηλεφώνημα. Δεν μίλησε όμως μπροστά στους φίλους του όπως συνήθιζε, αλλά βγήκε έξω από το καφενείο για να απαντήσει.
Η συνομιλία με τους άγνωστους…
Ο κουμπάρος του αγνοούμενου Νίκος Πιστόλας μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ» από το πάρκινγκ που βρέθηκε εγκαταλειμμένο το αυτοκίνητο του. Εξέφρασε την ανησυχία του για την συνάντηση που είχε ο Τάσος έξω από το σπίτι του, μία εβδομάδα πριν εξαφανιστεί. Όπως του μετέφεραν, τον είδαν να συνομιλεί με δύο άνδρες. Ο Τάσος ακούστηκε να τους λέει: «Το τακτοποίησα» και τότε ο ένας από αυτούς κάλεσε κάποιον στο τηλέφωνο λέγοντας του: «Είπε ότι το τακτοποίησε. Είναι εντάξει; ΟΚ, φεύγουμε.». Το περιστατικό αυτό δημιουργεί ερωτηματικά μήπως κάποιος τον απειλούσε.
Εκείνη τη νύχτα ο Τάσος Φώκιαλης πήγε γύρω στις 9.30 το βράδυ και σε μια άλλη καφετέρια του χωριού. Ο ιδιοκτήτης της περιέγραψε πως στην αρχή έκανε παρέα με τους συγχωριανούς του και μάλιστα τους προέτρεπε να συνεχίσουν τη βραδιά τους σε άλλο μαγαζί. Οι φίλοι του έφυγαν κι εκείνος έμεινε για λίγη ώρα μόνος του βυθισμένος στις σκέψεις του. Στη συνέχεια μάρτυρες τον είδαν σε μπαρ της Κοζάνης που απέχει περίπου 5 χιλιόμετρα. Από εκεί έφυγε γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης και χάθηκαν τα ίχνη του.
Κατέγραψε η κάμερα τις κινήσεις;
Η προσοχή της έρευνας επικεντρώθηκε στην κάμερα του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ που βρίσκεται στην ίδια οδό με το μπαρ που διασκέδαζε ο αγνοούμενος. Με την αξιοποίηση του υλικού της θα φανεί αν ο Τάσος Φώκιαλης αποχώρησε μόνος του από το μπαρ, όπως υποστηρίζει ο υπάλληλος του καταστήματος, ή ήταν μαζί με άλλο άτομο.
Στις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου στον Αλιάκμονα, συμμετείχε και ο εθελοντής διασώστης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Στέλιος Καλλιανιώτης. Όπως είπε έψαξαν το ποτάμι αλλά ο καιρός δεν τους βοηθούσε για να ολοκληρώσουν τις έρευνες.
Η εξομολόγηση του αγνοούμενου στη φίλη του
Σημαντικά είναι τα όσα είπε η Μαίρη Μαγγιρίδου, οικογενειακή φίλη του αγνοούμενου. Είναι ο άνθρωπος που συνάντησε τον Τάσο Φώκιαλη πριν εκείνος εξαφανιστεί. Της εξομολογήθηκε ότι είχε πρόσφατα επισκεφτεί τον γιατρό του και του είχε πει πως αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, χωρίς να της διευκρινίσει τι ακριβώς. Φαινόταν πολύ αναστατωμένος και φοβόταν τι θα απογίνει ο μικρός του γιος αν εκείνος πάθει κάτι. Οι συγγενείς του απευθύνθηκαν στον οικογενειακό τους γιατρό, αλλά τους διαβεβαίωσε ότι ο Τάσος δεν τον είχε επισκεφθεί για πολύ καιρό.
Η άρση απορρήτου του κινητού του τηλεφώνου θα βοηθήσει σημαντικά ώστε να δοθεί το τελευταίο του στίγμα. Να βρεθεί με ποιους συνομίλησε και ποιοι ήταν οι άγνωστοι άνδρες που μία εβδομάδα πριν εξαφανιστεί τον επισκέφθηκαν στο σπίτι του με παράξενες διαθέσεις...
anikolouli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......