Ο Καιρός:

Όλα τα στραβά και τα ανάποδα της Θεσσαλονίκης σε μία σελίδα στο facebook!




Πόσες φορές δεν είδατε διπλοπαρκαρισμένα, κάδους γεμάτους με σκουπίδια και πολλά άλλα πράγματα που ασχημαίνουν την πόλη που αγαπάτε και ζείτε σε αυτήν, την Θεσσαλονίκη. Τώρα πιά ένα μόνο
"κλικ" με την φωτογραφική μηχανή ή με το κινητό σας είναι αρκετό για να αναδείξετε το οποιοδήποτε πρόβλημα εντοπίζετε στην πόλη. Η σελίδα "Θεσσαλονίκη- Τα στραβά και τα ανάποδα της πόλης" που υπαρχει εδώ και λίγο καιρό στο facebook σας δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσετε φωτογραφίες από οτιδήποτε σας ενοχλεί στην πόλη και να αναδείξετε το πρόβλημα άμεσα και με δική σας πρωτοβουλία.
Το seleo βρήκε τον ιδρυτή και διαχειριστή της σελίδας, τον παιδίατρο κ. Άρη Ζαμπουρίδη και
μίλησε μαζί του για την σελίδα που σαρώνει στο facebook, κερδίζωντας όλο και περισσότερα μέλη. Όπως μας είπε, η σελίδα έχει δημιουργηθεί εδώ και 25 μέρες και ήδη απαριθμεί 923 μέλη!
Πώς ξεκίνησε
Η ιδέα ανήκει αποκλειστικά στον κ. Ζαμπουρίδη ο οποίος σκέφτηκε πως με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να συνεισφέρει στην πόλη που αγαπά τόσο πολύ. Ένα Σάββατο βράδυ, μας λέει, αγανακτισμένος από όλα όσα έβλεπε γύρω του, δημιούργησε τη σελίδα στο facebook με στόχο να αναδείξει μερικά από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη. Κάποια απο αυτά έχουν ήδη αναδειχθεί μέσα από τις φωτογραφίες- καταγγελίες των μελών, όπως το παράνομο παρκάρισμα, ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας που μόνο σαν πεζόδρομος δεν λειτουργεί, τα σκουπίδια και πολλά άλλα.
Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στη σελίδα:





Αυτό που ελπίζει να πετύχει μέσα από αυτή την κίνηση, που όπως μας λέει και ο ίδιος δεν περίμενε πως θα έβρισκε τόσο μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο, είναι σε πρώτη φάση να καταγράψει τα γεγονότα και στο επόμενο στάδιο να δημιουργηθούν κατηγορίες προβλημάτων και ομάδες δράσης που θα έρθουν σε επαφή με τους υπευθύνους και με επιχειρήσεις για να αναζητηθούν λύσεις στα προβλήματα της πόλης. Όπως δηλώνει κατηγορηματικά, δεν αποζητά κάποιο προσωπικό, οικονομικό ή ακόμα και πολιτικό όφελος, ενώ προχώρησε και σε διαγραφές μελών που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την δράση της σελίδας. Ο Α. Ζαμπουρίδης πιστεύει πως η αγανάκτιση βοήθησε έτσι ώστε να μαζευτούν τόσα πολλά άτομα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Όπως λέει, κάθε μέρα δέχεται 10 με 20 αιτήματα, γεγονός που δείχνει πως ο κόσμος της Θεσσαλονίκης έχει την ανάγκη να συμμετέχει και να βοηθήσει την πόλη του. Τέλος, πιστεύει πως με αυτόν τον τρόπο οι υπεύθυνοι θα αναγκαστούν να ακούσουν τους πολίτες και να διορθώσουν τα προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη. Για παράδειγμα αναφέρει πως όταν ο Λευκός Πύργος λερώθηκε από συνθήματα, φωτογραφίες των οποίων αναρτήθηκαν στο facebook, την επόμενη μέρα ο δήμος έσπευσε να τα καθαρίσει.

by Χριστίνα Φωτεινάκη
 
 πηγη :seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......