Ο Καιρός:

Μισές θα μετράνε οι αποδείξεις από σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα

Με ελάχιστα αποτελέσματα κατά της φοροδιαφυγής η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να παρουσιάσει την ρύθμιση για το μάζεμα των αποδείξεων από το 2014, ενώ τα λεγόμενα φόρο μπόνους που θα έδινε πάνε "περίπατο".
Έτσι, συμφώνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται σενάριο όπου προβλέπει μεταξύ άλλων ότι οι αποδείξεις από ελεύθερους επαγγελματίες θα προσμετρώντας στο 100% της αξίας τους, ενώ οι αποδείξεις από βενζινάδικα και σούπερ μάρκετ θα μετράνε στο 50% της αξίας τους!

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

       Μισθωτός με εισόδημα 15.000€

- Πρέπει να μαζέψει 1.500€ σε αποδείξεις

- Αν έχει 500€ από επαγγελματίες

- Πρέπει να μαζέψει και 2.000€ από σούπερ μάρκετ

       Μισθωτός με εισόδημα 20.000€

- Πρέπει να μαζέψει 2.000€ σε αποδείξεις

- Αν έχει 700€ από επαγγελματίες

- Πρέπει να μαζέψει και 2.600€ από σούπερ μάρκετ
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο δεν σκέφτεται ούτε στο παραμικρό να δίνει μπόνους, όπως επιστροφή του 30% του ΦΠΑ σε όσους μάζευαν αποδείξεις από ελεύθερους επαγγελματίες που ήταν "ύποπτοι" μεγάλης φοροδιαφυγής, αφού όπως λένε, δεν υπάρχουν χρήματα για κάτι τέτοιο. Βέβαια ανοιχτό παραμένει κάποια "Δώρα" να μελετηθούν ώστε να δοθούν από το 2015. 
Πάντως, με τα όσα γνωρίζουμε ως τώρα, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα συλλέγουν το 10% του εισοδήματος τους, με μέγιστο όριο την συγκέντρωση 10.500€ τον χρόνο. 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων έχει αποσυνδεθεί από το αφορολόγητο, αλλά παραμένει η ποινή φόρου 22% στη διαφορά ανάμεσα στις απαιτούμενες αποδείξεις και αυτές που έχει μαζέψει ο φορολογούμενος.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 
        Μισθωτός με εισόδημα 25.000€
- Πρέπει να μαζέψει 2.500€ σε αποδείξεις
- Αν μαζέψει 2.000€
-  Για τα 500€ που δεν μάζεψε θα πληρώσει φόρο 22%
- Δηλαδή θα πληρώσει φόρο: 110€
antenna.gr
kozanionline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......