Ο Καιρός:

Ενημέρωση του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού σχετικά με την ανακοίνωση του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης των υπαλλήλων του

dimos servion Με αφορμή την ανακοίνωση του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης των υπαλλήλων του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού, θέλουμε να γνωστοποιήσουμε στους υπαλλήλους αλλά και τους πολίτες του Δήμου τα παρακάτω:
  1. Η Δημοτική Αρχή αλλά και εξ’ όσων γνωρίζουμε και ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στις άδικες και ανθρωποκτόνες οριζόντιες ενέργειες της Κυβέρνησης, που ουσιαστικά οδηγούν στις απολύσεις των δημοτικών αστυνόμων και σχολικών φυλάκων. Σχετική όμως απόφαση έκδοσης ψηφίσματος θα ληφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της επόμενης Τετάρτης, στην ημερήσια διάταξη του οποίου οι απολύσεις των υπαλλήλων είναι το πρώτο θέμα.
  2. Οι εποχές είναι πραγματικά δύσκολες και απαιτούν σύμπνοια και συνεργασία των υπαλλήλων και των δημοτικών αρχών. Η λαίλαπα των απολύσεων που σχεδιάζονται από την Κυβέρνηση για το 2013 και 2014, απαιτεί ομοψυχία και συνεργασία όλων των φορέων της αυτοδιοίκησης.
Καταγγελτικές ανακοινώσεις για την δημοτική αρχή του μοναδικού δήμου που ήταν κλειστός δεν βοηθούν προς την κατεύθυνση αυτή.
  1. Όσον αφορά επί της ουσίας της ανακοίνωσης:
-          Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού ήταν η μοναδική Δημοτική Αρχή που εφάρμοσε πιστά τις αποφάσεις του συλλογικού της οργάνου – εν προκειμένω της ΚΕΔΕ – η οποία έλεγε ότι οι δήμοι θα είναι κλειστοί και υπάλληλοι στις θέσεις τους. Είναι σεβαστή η άποψη των εργαζομένων, η οποία λέει ότι οι υπάλληλοι δεν έπρεπε να εργάζονται, αλλά ο κάθε φορέας έχει την ανεξαρτησία του και ενεργεί με βάση τις αποφάσεις των συλλογικών του οργάνων.
Ακόμα όμως και στην περίπτωση που η απόφαση της ΚΕΔΕ δεν όριζε να βρίσκονται οι υπάλληλοι στις θέσεις τους, ας αναλογιστούμε την εικόνα που αποκομίζει ο πολίτης βλέποντας τους υπαλλήλους του Δήμου να μην προσφέρουν εργασία και ταυτόχρονα να πληρώνονται.
-          Η Δημοτική Αρχή σέβεται τους συνδικαλιστικούς αγώνες των εργαζομένων και δεν
παρεμβαίνει σ’ αυτούς. Σέβεται την διοικητική και συνδικαλιστική αυτοτέλεια των εργαζομένων, παράλληλα δε απαιτεί το ίδιο και από τους εργαζόμενους.
-          Κανένας από τους αιρετούς (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης) δεν φέρει καμιά ευθύνη, διότι την ευθύνη της σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου την έχει ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Έκτακτο Δ.Σ. δεν συγκλήθηκε διότι βρισκόμασταν σε περίοδο καταλήψεων, απεργιών και κλεισίματος των δήμων, το θέμα δε συζητείται άμεσα στο επόμενο τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο. Άλλωστε η απόφαση της ΚΕΔΕ κάλυπτε πλήρως την Δημοτική Αρχή.
  1. Κλείνοντας θέλουμε να επισημάνουμε στους εργαζόμενους ότι ο Δήμοι και εργαζόμενοι σ’ αυτούς, διερχόμαστε μία δύσκολη περίοδο, με τις συνεχείς επιθέσεις και στους δύο από την πλευρά της Κυβέρνησης. Απαιτείται     ψυχραιμία και ενότητα για ν’ αντιμετωπίσουμε της δύσκολες μέρες που έρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......