Ο Καιρός:

Σε διαθεσιμότητα σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνομικοί

Σε διαθεσιμότητα σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνομικοίΤο τελικό σχέδιο της κυβέρνησης, έπειτα από συμφωνία με  την τρόικα, για την μετάταξη των δημοτικών αστυνόμων στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και των σχολικών συμβούλων, μετέφεραν στην ΠΟΕ-ΟΤΑ οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλου ο οποίος χαρακτήρισε την απόφαση «αιτία πολέμου» και ανακοίνωσε 24ωρη απεργία για την Τρίτη.
Νωρίτερα οι κύριοι Μιχελάκης και Μητσοτάκης συναντήθηκαν με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας! Η συνάντησή τους όμως διακόπηκε και θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη.
Όπως είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, στα τέλη Ιουλίου βγαίνουν σε διαθεσιμότητα οι σχολικοί φύλακες και στα τέλη Σεπτεμβρίου οι δημοτικοί αστυνομικοί.
Μένει να διευθετηθεί με
ποιους τρόπους θα αναπληρωθούν οι αρμοδιότητες των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνόμων, αλλά και η αναπλήρωση των εσόδων που προκύπτουν για τους δήμους με τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας.
Οι υπόλοιποι υπάλληλοι που θα βγουν σε διαθεσιμότητα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα προκύψουν από την αξιολόγηση των δήμων.

Πηγή    -   Star.gr
                vetonews.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ VETONEWS http://www.vetonews.gr/ellada/item/19155-se-diathesimotita-sxolikoi-fylakes-kai-dimotikoi-astynomikoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......