Ο Καιρός:

Η Κοζάνη μέσα στους κορυφαίους ελληνικούς αποκριάτικους προορισμούς

Μακεδονίας, χαρακτηρίζει το site in2life.gr την Αποκριά της Κοζάνης, εντάσοντάς την στους κορυφαίους αποκριάτικους προορισμούς της Ελλάδας.

Το πιο ζωντανό, το πιο απενοχοποιημένο, το πιο απολαυστικό Καρναβάλι της Μακεδονίας είναι αυτό που στήνεται στις γειτονιές της Κοζάνης, όπου το κέφι παίρνει… κ
υριολεκτικά φωτιά, χάρη στο περίφημο έθιμο των Φανών.

 Τα highlights του φετινού Καρναβαλιού: Καθ’ όλη την διάρκεια των εορτασμών, μασκαράδες και λαϊκοί οργανοπαίκτες περιφέρονται στους δρόμους, οι γειτονιές βγάζουν κεράσματα και κρασί για τους επισκέπτες της πόλης, ενώ δεν λείπουν τα διονυσιακά έθιμα, οι αισχρολογίες και οι φαλλικές αναφορές.

Οι Φανοί (γλέντια με φωτιές) ανάβουν κάθε βράδυ σε μια διαφορετική περιοχή της πόλης επί δέκα ημέρες, ενώ το σαββατοκύριακο της Αποκριάς στήνονται μεγάλα πάρτι στον κεντρικό πεζόδρομο και το μεσημέρι της Κυριακής ξεκινά η Μεγάλη Παρέλαση Αρμάτων. Το βράδυ ανάβουν ταυτόχρονα όλοι οι Φανοί και το πάρτι συνεχίζεται μέχρι το πρωί της Καθαρής Δευτέρας, με κεράσματα για τα Κούλουμα από 18 διαφορετικούς συλλόγους.

 Στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται θεατρικές παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και άλλων ομάδων της πόλης, καθώς και έκθεση παραδοσιακών τοπικών προϊόντων.



Δείτε όλο το άρθρο στο  in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......