Ο Καιρός:

kozan.gr:Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης εργαζόμενοι του δήμου με προγράμματα ΕΣΠΑ, που είναι απλήρωτοι από 5-9 μήνες…

espa Έστω και με οριακή απαρτία πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης σήμερα Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013 στο Κοβεντάρειο με τον πρόεδρο του σώματος κ. Δημήτρη Μαυρομματίδη μάλιστα να ανακοινώνει πως δεν είναι ξανά διατεθειμένος να ορίσει μεσημεριανή συνεδρίαση για προφανείς λόγους, εκτός και εάν πρόκειται για κάτι έκτατο.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο παρευρέθηκαν διάφοροι υπάλληλοι του Δήμου Κοζάνης που εργάζονται με προγράμματα ΕΣΠΑ, οι οποίοι είναι από 5 μέχρι και 9 μήνες απλήρωτοι. Ειδικότερα πρόκειται για εργαζόμενους σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς και στο ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ που παραμένουν απλήρωτοι για 5 μήνες, ενώ οι εργαζόμενοι στα ΚΗΦΗ και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» για 9 μήνες (από την αρχή του έτους). Η πρόεδρος των Δημοτικών Σταθμών του Δήμου Κοζάνης κα Τούλα Μωραϊτη ανέφερε μιλώντας στα τοπικά μέσα πως: «Η υπομονή μας έχει φτάσει πλέον στα όρια της. Οι λογαριασμοί μας τρέχουν, ενώ ντρεπόμαστε να κοιτάξουμε τα παιδιά μας στα μάτια. Ζητούμε από το Δήμαρχο να βρει μια λύση, καθώς έχουμε πληροφορίες ότι σε
άλλες πόλεις οι συνάδελφοι μας πληρώνονται κανονικά».
espa1Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Κυτίδης πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας του Δήμου Κοζάνης, διέψευσε το γεγονός πως σε άλλους δήμους οι εργαζόμενοι πληρώνονται, λέγοντας πως κάτι τέτοιο είναι «Αδύνατο. Το δημόσιο λογιστικό είναι ένα και όλοι πληρώνονται από εκεί. Από κει και πέρα υπάρχει όντως το πρόβλημα, αλλά είμαστε σε διαδικασία πληρωμής στα παιδιά που είναι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Είμαστε κοντά στη λύση του προβλήματος, καθώς έχουν κοπεί τα τιμολόγια, και έχουν φύγει ήδη για το υπουργείο. Σε ότι αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ έχουν έρθει τα χρήματα των μισθών Ιουνίου και Ιουλίου. Σήμερα έγινε η λογιστική τους τακτοποίηση και μέχρι το βράδυ θα έχουν μπει στον λογαριασμό των υπαλλήλων».
Κοντά στους υπαλλήλους και ο Λευτέρης Ιωαννίδης επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης που δήλωσε, « Μέσα σε ένα κλίμα γενικής συρρίκνωσης και αποδόμησης του κοινωνικού κράτους, οι εναπομείνασες δομές κοινωνικής πρόνοιας, που λειτουργούν ως δίχτυ προστασίας και υποστήριξης για συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, δέχονται τα μεγαλύτερα και ισχυρότερα πλήγματα των κυβερνητικών επιλογών. Οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να συνεχίσουν το έργο τους σε δύσκολες συνθήκες χωρίς να αναγνωρίζεται η προσφορά τους από την Πολιτεία».  Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Γιάννης Μητσιάκος που έκανε λόγο για ένα αποτέλεσμα της έως τώρα λειτουργίας του Δήμου. Εμείς δυστυχώς είχαμε προβλέψει πως οι εργαζόμενοι θα έμεναν απλήρωτοι στο όνομα της υποτιθέμενης δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας. Σαν παράταξη θέλουμε να βρεθεί μια λύση ακόμη και αν χρειαστεί να κάνουμε κάποια «παρατυπία», καθώς μεγαλύτερη παρατυπία από το να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι δεν υπάρχει».
 Θανάσης Τέγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......