Ο Καιρός:

«ΕΛΠΙΔΑ 2013» Δελτίο Τύπου.


«ΕΛΠΙΔΑ 2013»
Η 4η Πανελλήνια Μεγάλη Δράση Ανιχνευτών φιλοξενεί Προσκόπους από 5 ευρωπαϊκές χώρες

Η ώρα για τη μεγάλη περιπέτεια έφτασε!! Η Πανελλήνια Δράση του Κλάδου Ανιχνευτών του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων «Ελπίδα 2013» θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 13 Αυγούστου 2013 στην ορεινή περιοχή της Πίνδου, του Ολύμπου και του Βελβεντού Κοζάνης. Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, του Υπουργείου Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Στην «Ελπίδα 2013» συμμετέχουν συνολικά 1.000 άτομα, εκ των οποίων τα 200 είναι Ενήλικα Στελέχη και τα 800 Ανιχνευτές (νέοι και νέες ηλικίας από 15 έως 18 ετών). Η «Ελπίδα» έχει ήδη διοργανωθεί 3 φορές στο παρελθόν σε εθνικό επίπεδο, με μεγάλη επιτυχία: το 2002 στο Ζαγόρι, το 2006 στο Παγγαίο και το 2009 στο Νότιο Όλυμπο. Έχοντας σαν υπόβαθρο αυτή την εμπειρία, αποφασίσαμε να διευρύνουμε τα όρια της δράσης, προσκαλώντας στη δράση του 2013 Ανιχνευτές από άλλες χώρες της Ευρώπης. Έτσι φέτος στη δράση θα συμμετέχουν ομάδες Ανιχνευτών από τη Βουλγαρία, την Ιρλανδία, το Ισραήλ, την Κύπρο, την Πορτογαλία και τη Σερβία. Στόχος μας είναι να μοιραστούμε με τα αδέλφια μας στην Ευρώπη μία μοναδική δράση περιπέτειας, έρευνας και ανακάλυψης τόσο του φυσικού όσο και του ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου της Ελλάδας.

Η «Ελπίδα 2013» χωρίζεται σε2 μέρη. Στο Α΄μέρος (3-8/8/13) οι Ανιχνευτές ακολουθώντας 4 διαφορετικές ορειβατικές διαδρομές - στον Όλυμπο, στο Σμόλικα, στα Πιέρια και στο Βόιο - θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ελληνική φύση και να περιηγηθούν σε ορισμένα από τα ομορφότερα μονοπάτια των ελληνικών βουνών! Παράλληλα, με τη συμβολή των κατοίκων, θα πραγματοποιήσουν έρευνα του πολιτισμικού και κοινωνικού περιβάλλοντος, καθώς επίσης και δράσεις προσφοράς στα ορεινά χωριά που θα περάσουν (π.χ. σηματοδότηση μονοπατιών, εξωραϊσμός και επισκευές, ξύλινες κατασκευές κ.α.). Στο Β΄ μέρος (8-13/8/13) όλα τα παιδιά θα συγκεντρωθούν στο Βελβεντό Κοζάνης όπου θα πραγματοποιηθεί η σταθερή κατασκήνωση. Το περιβάλλον των Πιερίων, το φαράγγι των 6 Πιερίδων Μουσών, η λίμνη Πολυφύτου και το ιστορικό χωριό του Βελβεντού συνθέτουν ένα πολύμοφρο μωσαϊκό φυσικού κάλλους, παράδοσης και ιστορίας που ο Ανιχνευτές καλούνται να διερευνήσουν και να ανακαλύψουν. Δίνουμε έτσι σε νέους και νέες από την Ελλάδα και την Ευρώπη τη μοναδική ευκαιρία να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις, γνώσεις και εμπειρίες, να βιώσουν την πολυπολιτισμικότητα και να εντρυφήσουν σε θέματα κοινωνικής ένταξης και ενεργού συμμετοχής ως πολίτες της Ευρώπης. Ταυτόχρονα, στην ευρύτερη περιοχή του Βελβεντού, θα συμμετέχουν σε μια σειρά συναρπαστικών θεματικών δραστηριοτήτων και extreme sports, όπως ορεινή ποδηλασία, αναρρίχηση, τοξοβολία, διάσχιση φαραγγιού, canyoning, kayak στη λίμνη, κ.α. Τέλος, στη δράση θα συμμετέχουν 19 ΜΚΟ (ενδεικτικά αναφέρουμε: ACTION AID, ANIMA, PRAKSIS, WWF, ΠΕΛΙΤΙ, ΙΟΑΣ, ΚΕΑΝ) οι οποίοι θα εμπλουτίσουν με την παρουσία τους τη δράση παρουσιάζοντας το έργο τους και δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να τους γνωρίσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για τον εθελοντισμό όπως αυτός υλοποιείται στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό.

Καλούμε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να μοιραστούν μαζί μας την περιπέτεια και το ταξίδι αυτής της μοναδικής δράσης που μυρίζει Ελλάδα, σφύζει από νιάτα και δυναμισμό, μοιράζοντας σε όλους ένα μήνυμα αισιοδοξίας και Χαμόγελα Ελπίδας!


Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς της ΕΛΠΙΔΑΣ 2013 για την υποστήριξή τους!
BASE CAMP
COCA COLA 3E
HAGER HELLAS
IDEAL BIKES
KAYAK ΜΕΤΑΒΑΣΗ
MONDELEZ INT.
NESTLE
POLO
SCOUTWAY
SHELL
SUNLIGHT
VARDALIGHT
VISION
VODAFONE
ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ ΑΒΕΕ
ΑΤΤΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΑΛ. ΠΙΤΤΑΣ Α.Ε.Β.Ε
ΒΙΟΛΑΝΤΑ
ΔΑΒΛΕΡΗΣ ΜΟΝΟΚΡΟΥΣΣΟΣ
ΔΗΜ. Θ. ΜΠΕΤΖΕΛΕΤΟΣ & ΑΦΟΙ Α.Ε.
ΕΥ ΖΗΝ EVENTS
ΙΟΝ Α.Ε.
ΟΙ ΑΓΝΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
ΚΡΕΝΤΙΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
Σ.Β.Π.Ε.


ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: PINK RADIO CITY

Δυό λόγια για το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.)
Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ) είναι Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου, λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Σκοπός του είναι η διαπαιδαγώγηση των παιδιών και εφήβων με την προσκοπική μεθοδολογία που περιλαμβάνει την υπαίθρια ζωή, το ομαδικό παιχνίδι, την αυτενέργεια και αυτό-εκπαίδευση. Αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινωνική οργάνωση στην Ελλάδα, αριθμώντας σήμερα περισσότερα από 25.000 μέλη και προσκοπικές οικογένειες σε όλη την επικράτεια.
Το Σ.Ε.Π. που ιδρύθηκε το 1910 από τον Αθανάσιο Λευκαδίτη, συμπλήρωσε το 2013 103 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και συστηματικής προσφοράς στο γίγνεσθαι της κοινωνίας. Είναι μια σύγχρονη κίνηση για τους σημερινούς νέους, τους αυριανούς πολίτες, που ανταποκρίνεται σε όλες τις προκλήσεις των σύγχρονων καιρών, με αντικείμενο την ενεργό συμμετοχή στην παροχή υπηρεσιών και ανάληψης πρωτοβουλιών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Υπεύθυνη Επικοινωνίας:
Μαρία Μπενά
ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ
Τηλ.: 210-7231218
e-mail:mbena@sep.org.gr
http:\\www.sep.org.gr και www.elpida2013.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......