Ο Καιρός:

Ερχεται χιονιάς! Δείτε τον καιρό αναλυτικά ως την Πρωτοχρονιά

Τι καιρός θα επικρατήσει στην Ελλάδα την Πρωτοχρονιά και γενικότερα στις μέρες μέχρι την Πρωτοχρονιά.
Η απάντηση είναι ξεκάθαρη... Θα έχουμε πολικό ψύχος και χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με μηδενικό υψόμετρο...

 ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ :


ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Κακοκαιρία προβλέπεται την Δευτέρα σε όλη την Ελλάδα με ισχυρές καταιγίδες και βροχές, ενώ χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της βόρειας και κεντρικής χώρας κυρίως πάνω από τα 600-800 μέτρα υψόμετρο. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας με τους νοτιοδυτικούς ανέμους να ενισχύονται στο νότιο και κεντρικό Αιγαίο, ενώ το βόρειο, βορειοδυτικό ρεύμα αέρα θα είναι ενισχυμένο στη βόρεια Ελλάδα, το βόρειο Αιγαίο και το Ιόνιο πέλαγος.

ΤΡΙΤΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Χωρισμένη στα 2 η Ελλάδα. Στη βόρεια, δυτική και κεντρική χώρα θα επικρατούν νεφώσεις με ηλιοφάνεια, ενώ στην υπόλοιπη ανατολική και νότια Ελλάδα θα σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες. Χιόνια προβλέπονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, πάνω από τα 400-600 μέτρα υψόμετρο. Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας σε όλη την Ελλάδα από βορρά προς νότο, με τους βοριάδες να μεταφέρουν πολικό ψύχος στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία, ενώ θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι και στο Ιόνιο, το ανατολικό, κεντρικό και βόρειο Αιγαίο αλλά και τη κεντρική χώρα, ενώ το νότιο ρεύμα θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο στο νότιο, νοτιοανατολικό Αιγαίο, υποχωρώντας σταδιακά...

ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Αρχικά πυκνές νεφώσεις με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη την χώρα. Βροχές θα πέφτουν στο νότιο, νοτιοανατολικό Αιγαίο. Αυτό το σκηνικό του καιρού θα διατηρηθεί μέχρι και το μεσημέρι. Από το μεσημέρι και μετά προβλέπεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού σε όλη την Ελλάδα, από τα δυτικά προς τα πιο ανατολικά τμήματα. Το απόγευμα θα σημειωθούν σφοδρές καταιγίδες και βροχές στο Ιόνιο πέλαγος και την Στερεά Ελλάδα, ενώ πυκνά χιόνια θα πέφτουν ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, καθώς και της δυτικής Μακεδονίας. Στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο θα χιονίζει πάνω από τα 300-500 μέτρα υψόμετρο. Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού κατά τις βραδινές ώρες, με πυκνά χιόνια σε Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη ακόμα και σε παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα, ενώ στη Στερεά Ελλάδα θα χιονίσει και σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 200-300 μέτρων και στη Πελοπόννησο θα χιονίσει πάνω από τα 400-500 μέτρα υψόμετρο. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην υπόλοιπη Ελλάδα. Πολικό ψύχος θα επικρατήσει σε όλη την βόρεια Ελλάδα, ενώ τσουχτερό θα είναι το κρύο και στην υπόλοιπη χώρα, με τους βοριάδες να ενισχύονται σημαντικά.

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ: Με λίγα λόγια, προβλέπονται πυκνά χιόνια σε όλη την βόρεια Ελλάδα ως και σε παραθαλάσσια τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης, θα χιονίσει και σε πεδινά μόνο τμήματα της Θεσσαλίας, ενώ τα χιόνια στην Στερεά Ελλάδα θα πέφτουν πάνω από τα 200-300 μέτρα υψόμετρο, πρόσκαιρα ίσως και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Στερεάς. Στην Πελοπόννησο θα χιονίζει πάνω από τα 500-600 μέτρα, ενώ θα χιονίσει και στα βουνά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Πολικό ψύχος θα επικρατεί στην βόρεια Ελλάδα, ενώ τσουχτερό θα είναι το κρύο και στην υπόλοιπη χώρα μας με τους βοριάδες να κάνουν την αίσθηση του κρύου ακόμα μεγαλύτερη !!

Ίδιο θα παραμείνει το σκηνικό του καιρού και στις 2 Ιανουαρίου. Παγετός, χιόνια και τσουχτερό κρύο θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού την Παραμονή και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς.



greek-weather.org
kozanionline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......