Ο Καιρός:

«Πράσινο φως» σε 101 επενδύσεις σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία



«Πράσινο φως» για χρηματοδότηση σε 101 επενδυτικά σχέδια δόθηκε σε ισάριθμες επιχειρήσεις από την Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών-Μετακινούμε την Ελλάδα με ασφάλεια και σεβασμό στο περιβάλλον».

Ο συνολικός επιχορηγούμενος προϋπολογισμός ανέρχεται σε 11.311.762,62 ευρώ και η αναλογούσα ενίσχυση (δημόσια χρηματοδότηση/ επιχορήγηση) είναι 7.834.008,86 ευρώ.
Στο σύνολο της χώρας εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση 383 επενδυτικά σχέδια συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού 42.919.650,07 ευρώ και αναλογούσας δημόσια χρηματοδότησης 29.799.632,88 ευρώ.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ (εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, με γεωγραφική αρμοδιότητα στις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας), στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση 90 επενδυτικά σχέδια (προτάσεις) συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού 10.181.644,92 και αναλογούσας δημόσιας χρηματοδότησης 7.052.276,47 ευρώ, ενώ στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση 11 επενδυτικά σχέδια (προτάσεις) συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού 1.130.117,70 ευρώ και συνολικής δημόσιας χρηματοδότησης 781.732,39 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας είναι πρώτη πανελλαδικά ως το ύψος του συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού των έργων που εντάχθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι σκοπός του προγράμματος «Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών- Μετακινούμε την Ελλάδα με ασφάλεια και σεβασμό στο περιβάλλον» είναι να εξασφαλίσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, στις ενισχυόμενες επιχειρήσεις:

•        Συνθήκες υγιούς ανάπτυξης και βελτίωσης της ανταγωνιστικής τους θέσης, μέσω της αποτελεσματικής εφαρμογής του Ν3887/10 και την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών επιχειρηματικότητας.

•        Δυνατότητα σταδιακής μείωσης του αριθμού των μεμονωμένων οδηγών-επιχειρήσεων που οδηγεί αναμφίβολα σε εσωτερικό μη υγιή ανταγωνισμό και δημιουργία σύγχρονων επιχειρήσεων και επίτευξης οικονομιών κλίμακας, αξιοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες και σχετικές υπηρεσίες,

•        Μείωση του μεταφορικού κόστους μέσω της αύξησης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων με την χρήση σύγχρονου εξοπλισμού.

•        Προϋποθέσεις μείωσης του κόστους λειτουργίας μέσω εφαρμογής συστημάτων εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας, εκπαίδευσης οδηγών, χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης μετακινήσεων οχημάτων, μείωσης αγορών ανταλλακτικών και σέρβις και εφαρμογής προωθητικών ενεργειών.

Επιπρόσθετα ο εκσυγχρονισμός των εταιριών χερσαίων εμπορευματικών μεταφορών, θα δώσει τη δυνατότητα στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις και επαγγελματίες οδηγούς να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα τις αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης καθώς και να προσαρμόζονται ταχύτερα στις αλλαγές συμπεριφοράς των εμπορικών και καταναλωτικών συνηθειών, εξαιτίας αυτής.

Τη διαχείριση του Προγράμματος πανελλαδικά έχει ο ΕΦΕΠΑΕ μέσω των αρμοδίων εταίρων του. Για τις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας αρμόδιος εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ είναι η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ στην οποία συμμετέχουν το ΚΕΠΑ μέσω των ΣΒΒΕ & ΣΕΒΕ, η ΑΝΚΟ και τα Επιμελητήρια της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Το αμέσως χρονικό διάστημα θα εκδοθούν οι ειδικές αποφάσεις ένταξης και χρηματοδότησης για τις επενδύσεις που εντάχθηκαν για χρηματοδότησης, ενώ θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη λήψη προκαταβολής σε όσους δικαιούχους το επιθυμούν με τη χρήση κατάλληλου Πληροφοριακού Συστήματος. Η προκαταβολή της ενίσχυσης ανέρχεται έως και 50% της εγκεκριμένης επιχορήγησης κάθε επένδυσης.


agelioforos
kozanionline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ......