Ο Καιρός:

kozanilife.gr-Όσμιο: Το απόλυτο Βιομηχανικό μέταλλο και ο «κρυφός πόλεμος» εναντίον της Ελλάδας για την κατοχή του


Όσμιο: Το απόλυτο Βιομηχανικό μέταλλο και ο «κρυφός πόλεμος» εναντίον της Ελλάδας για την κατοχή του - Του Α. Γεωργιάδη- Του Α. Γεωργιάδη
Το ιρίδιο, το όσμιο και ο κόκκινος υδράργυρος, μέταλλα στοιχεία, χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία των πυρηνικών για τις χημικές ιδιότητές τους.
Τα έτη 1992-1994, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης, άνθησε το εμπόριο του κόκκινου υδράργυρου, ουσίας με εκρηκτικές ιδιότητες. Κάπου 300.000 λίρες Αγγλίας ή 400.000 δολάρια ΗΠΑ το κιλό.
Υπόθεση - μυστήριο με λαθρεμπόρους πυρηνικών απασχόλησε τις διωκτικές αρχές της χώρας μας τον Νοέμβριο του 1991, οπότε και έλαβε χώρα η σύλληψη Ούγγρου στην Ελλάδα που επιχειρούσε να πουλήσει κόκκινο υδράργυρο στην Αθήνα. Για παρόμοια υπόθεση, έξι χρόνια αργότερα, κατηγορείται και ο Σαλιόνικ: ότι μετείχε σε κύκλωμα που διακινούσε κόκκινο υδράργυρο.
Στα μέσα Νοεμβρίου 1995 οι αρχές των Σκοπίων κατέσχεσαν ποσότητα οσμίου πολύ κοντά στα σύνορά μας με τη χώρα αυτή. Η αξία του οσμίου στις ΗΠΑ ανέρχεται στα 150.000 δολάρια ανά

Αυτά είναι τα κριτήρια για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Πιλοτική εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο σε 13 δήμους για όσους δεν έχουν άλλα εισοδήματα. Από 200 έως 500 ευρώ το ποσό. Επέκταση του μέτρου σε όλη την Ελλάδα από το 2015.
Στα 400 ευρώ τον μήνα για οικογένεια με δύο ανήλικα τέκνα, που δεν έχει άλλα εισοδήματα
καθορίζεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Τα χρήματα αυτά είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα, ενώ οι δικαιούχοι θα έχουν προσβασή και σε μία σειρά άλλων παροχών (π.χ επίδομα θέρμανσης, κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ, επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης).
Στην απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΓΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Η ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΟΥ

Από την Πάτρα η ομάδα μπάσκετ του ΕΣΠΕΡΟΥ ήρθε για μια μίνι προετοιμασία στο Αθλ. Κέντρο Βελβεντού καταλύοντας  όπως και όλες οι ομάδες στο ξενοδοχείο Αγνάντι το οποίο είναι δίπλα στο Αθλ.Κέντρο . Μόνο τυχαία δεν ήρθε βέβαια  η ομάδα  που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής της Πάτρας   αφού ο προπονητής της ο Ανδρέας Κεσαπίδης ήταν τα δύο  προηγούμενα χρόνια και πάλι στο Αθλ. Κέντρο Βελβεντού με την ομάδα εφήβων του ΑΡΗ  η οποία και βγή

34χρονη από το Προσήλιο Σερβίων έχασε τη ζωή της γιατί στο κέντρο υγείας Σερβίων δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου – Καταγγελία των συγγενών και του Προέδρου του Σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ για ελλείψεις(Βίντεο)


Χθες, τις πρωινές ώρες, μια 34χρονη κοπέλα από το Προσήλιο Σερβίων έχασε τη ζωή της, όταν δεν της παρασχέθηκε βοήθεια λόγω έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Σερβίων, όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς της. Παρά την προσπάθεια του ΕΚΑΒ να φτάσει εγκαίρως ασθενοφόρο από την Κοζάνη, δεν πρόλαβε το μοιραίο και η κοπέλα κατέληξε. Δείτε το ρεπορτάζ και το τι καταγγέλλουν οι συγγενείς της κοπέλας, όπως και ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ…


......ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΔΕΣΠΟΙΝΑ!!!!

                                                                                                              Πηγη :  kozan.gr

Βαριές καμπάνες για τα ανασφάλιστα ΙΧ - Πρόστιμα, αφαίρεση άδειας και διπλώματος, ακόμη και φυλάκιση

Βαριές καμπάνες για τα ανασφάλιστα ΙΧ - Πρόστιμα, αφαίρεση άδειας και διπλώματος, ακόμη και φυλάκισηΒαριές καμπάνες περιμένει τους 800.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων τα οποία κυκλοφορούν στο δρόμο αλλά δεν έχουν ασφάλεια. Σε πρώτη φάση θα λάβουν από το υπουργείο Οικονομικών ειδοποιητήρια μέσω των οποίων θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα, τα οποία αν δεν καταβάλλουν, όπως και αν δεν πληρώσουν τα ασφάλιστρά τους, θα τους επιβληθούν βαρύτατες κυρώσεις.
Οσοι από τους  800.000 ιδιοκτήτες ανασφάλιστων αυτοκινήτων παρακούσουν κινδύνεουν με βαριές κυρώσεις, όπως:   
    Αφαίρεση πινακίδων
    Αφαίρεση άδειας ικανότητας του οδηγού
    Αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας για

Με επιτυχία το 6o Αντάμωμα Αυλιωτών 2014 - Δείτε το βίντεο


Με επιτυχία το 6o Αντάμωμα Αυλιωτών 2014 - Δείτε το βίντεοΣάββατο 16 Αυγούστου 2014

H Θεσσαλονίκη από ψηλά. Ένα καταπληκτικό video --(seleo.gr)