Ο Καιρός:

Τσαλιγοπούλου, Περίδης και ΄΄Θεοδώρεια΄΄ στις εκδηλώσεις στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού

dimos servionΤο 1ο φεστιβάλ Τεχνών ΄΄Θεοδώρεια΄΄, οι συναυλίες των Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ορφέα Περίδη, Γιάννη Γιοκαρίνη, η 2η Συνάντηση των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής είναι ορισμένες από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού.

ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013
Μεταξά – Θεατρική Παράσταση, Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Σερβίων – Βελβεντού ΄΄Μπαμπάδες με ρούμι΄΄ (21:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ελάτη – Αντάμωμα, Παραδοσιακή Βραδιά Δημοτικό Σχολείο (21:00)
Γούλες - Αντάμωμα, Παραδοσιακή Βραδιά Δημοτικό Σχολείο (21:00)
Μικρόβαλτο - Αντάμωμα, Παραδοσιακή Βραδιά Πάρκο Μικροβάλτου (21:30)
ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2013

Εκδηλώσεις στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού από 24 έως 28 Ιουλίου

Εκδηλώσεις στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού: 
ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013
Λιβαδερό – Αντάμωμα Παραδοσιακή, Δημοτική Βραδιά στην Πλατεία (21:00)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013
Πολύφυτος – Παραδοσιακό χοροί, Κουρπάνι (11:00π.μ.)
ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013
Βαθύλακκος -  Παραδοσιακή βραδιά με χορευτικά συγκροτήματα ΄΄Πόντος, Καππαδοκία, Μακεδονία, Θράκη΄΄. Δημοτικό Σχολείο (21:00)
Πλατανόρευμα – Παραδοσιακή, Δημοτική Βραδιά. Δημοτικό Σχολείο (21:00)
Μεσιανή – Παραδοσιακή βραδιά Α

Ενημέρωση του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού σχετικά με την ανακοίνωση του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης των υπαλλήλων του

dimos servion Με αφορμή την ανακοίνωση του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης των υπαλλήλων του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού, θέλουμε να γνωστοποιήσουμε στους υπαλλήλους αλλά και τους πολίτες του Δήμου τα παρακάτω:
  1. Η Δημοτική Αρχή αλλά και εξ’ όσων γνωρίζουμε και ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στις άδικες και ανθρωποκτόνες οριζόντιες ενέργειες της Κυβέρνησης, που ουσιαστικά οδηγούν στις απολύσεις των δημοτικών αστυνόμων και σχολικών φυλάκων. Σχετική όμως απόφαση έκδοσης ψηφίσματος θα ληφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της επόμενης Τετάρτης, στην ημερήσια διάταξη του οποίου οι απολύσεις των υπαλλήλων είναι το πρώτο θέμα.
  2. Οι εποχές είναι πραγματικά δύσκολες και απαιτούν σύμπνοια και συνεργασία των υπαλλήλων και των δημοτικών αρχών. Η λαίλαπα των απολύσεων που σχεδιάζονται από την Κυβέρνηση για το 2013 και 2014, απαιτεί ομοψυχία και συνεργασία όλων των φορέων της αυτοδιοίκησης.
Καταγγελτικές ανακοινώσεις για την δημοτική αρχή του μοναδικού δήμου που ήταν κλειστός δεν βοηθούν προς την κατεύθυνση αυτή.
  1. Όσον αφορά επί της ουσίας της ανακοίνωσης:
-          Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού ήταν η μοναδική Δημοτική Αρχή που εφάρμοσε πιστά τις αποφάσεις του συλλογικού της οργάνου – εν προκειμένω της ΚΕΔΕ – η οποία έλεγε ότι οι δήμοι θα είναι κλειστοί και υπάλληλοι στις θέσεις τους. Είναι σεβαστή η άποψη των εργαζομένων, η οποία λέει ότι οι υπάλληλοι δεν έπρεπε να εργάζονται, αλλά ο κάθε φορέας έχει την ανεξαρτησία του και ενεργεί με βάση τις αποφάσεις των συλλογικών του οργάνων.
Ακόμα όμως και στην περίπτωση που η απόφαση της ΚΕΔΕ δεν όριζε να βρίσκονται οι υπάλληλοι στις θέσεις τους, ας αναλογιστούμε την εικόνα που αποκομίζει ο πολίτης βλέποντας τους υπαλλήλους του Δήμου να μην προσφέρουν εργασία και ταυτόχρονα να πληρώνονται.
-          Η Δημοτική Αρχή σέβεται τους συνδικαλιστικούς αγώνες των εργαζομένων και δεν

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης την Δευτέρα 22 Ιουλίου στις 20.00

dimotiko simvoulio kozanisΠαρακαλώ να παραβρεθείτε στην ανωτέρω  τακτική συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεών του, στο  «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο,  του Δήμου Κοζάνης, Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη,  με τα παρακάτω θέματα συζήτησης:
  1. 1.  
Έγκριση έκθεσης Δ’ τριμήνου οικονομικού έτους 2012, για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού.Εισηγητής: κ. Γεώργιος Τζέλλος, Αντ/ρχος Κοζάνης.
  1. 2.  
Τροποποίηση της 263/2012 ΑΔΣ Κοζάνης «Απευθείας αγορά ακινήτου (οικοπέδου) εμβ. 132,89 τ.μ. που βρίσκεται στην Τ.Κ. Ροδιανής για τη δημιουργία Πάρκου – Παιδικής Χαράς»Εισηγητής: κ. Γεώργιος Τζέλλος, Αντ/ρχος Κοζάνης.
  1. 3.  
Εξέταση αιτήματος Τ.Κ. Ακρινής του Δήμου Κοζάνης για μετατροπή ανοικτού ταινιοδρόμου, που πρόκειται να κατασκευάσει η ΔΕΗ, σε ΚλειστόΕισηγητές: κ.κ. Δ. Μαυροματίδης, Πρόεδρος Δ.Σ., Π. Πουτογλίδης, Πρόεδρος Τ.Κ. Ακρινής.
  1. 4.  
Έγκριση υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Κοζάνης – Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) με τίτλο «Παραχώρηση υποδομών και λειτουργική υποστήριξη παραρτήματος της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.Εισηγητής: κ. Λάζαρος Μαλούτας, Δήμαρχος Κοζάνης.
  1. 5.  
Τροποποίηση της αριθμ. 84/2011 Α.Δ.Σ. που αφορά «Ορισμό μελών Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κοζάνης.Εισηγητής: κ.Λάζαρος Μαλούτας, Δήμαρχος Κοζάνης.
  1. 6.  
Έγκριση της αριθμ. 25/2013 Α.Δ.Σ. «Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού έτους 2012» του

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ε.Ο. Κοζάνης- Λάρισας

Η Τροχαία Κοζάνης με έγγραφο της ανακοίνωσε πως  προτίθεται να εκδόσει απόφαση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την εκτέλεση των εργασιών του έργου «Βελτίωση – διαπλάτυνση τμημάτων Ε.Ο. 3 Κοζάνης – Λάρισας», σύμφωνα με την οποία θα υφίσταται διακοπή της κυκλοφορίας επί της Ε.Ο. 3 Κοζάνης – Λάρισας από την Χ/Θ 9+682,292 έως την Χ.Θ 11+603,391 από την 22-07-2013 έως την 22-09-2013 (από Σχολές ΟΑΕΔ – Πετρανά έως

36 θέσεις – 8μηνα – στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου – Υποβολή αιτήσεων από 22/07/2013 έως και 31/07/2013 (Αναλυτικά η προκήρυξη)

deiΗ ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου 
ορισμένου χρόνου, συνολικά τριάντα εξι (36) ατόμων για
 την κάλυψη εποχικών
 ή παροδικών αναγκών του ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.
Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την προκήρυξη…

Σαμαράς: Στο 13 από 23%% ο ΦΠΑ στην εστίαση από 1η Αυγούστου

Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 1ης Αυγούστου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε τηλεοπτικό του μήνυμα.  Στο ίδιο μήνυμα ο Αντώνης Σαμαράς γνωστοποίησε ότι λόγω της επίτευξης των στόχων δεν θα εφαρμοστούν μέτρα που είχαν ψηφιστεί στο μνημόνιο για το 2014.

Συγκεκριμένα, δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις του ΟΑΕΕ και των στρατιωτικών, όπως επίσης δεν θα φορολογηθεί με δύο τοις χιλίοις ο τζίρος των επιχειρήσεων.
«Όχι μόνο αποτρέπουμε κάποια δυσάρεστα, αλλά επιβάλλουμε θετικές αλλαγές», ανέφερε ο κ. Σαμαράς, συμπληρώνοντας ότι «αντίθετα από ό,τι ισχυρίζονται κάποιοι έχουμε πετύχει τους

Φόρος και στη δωρεάν παραχώρηση σπιτιού από γονείς

Με νέες αλλαγές ανοίγει ο δρόμος για επιβολή τεκμαρτού μισθώματος σε ακίνητο (ή μέρος αυτού) που παρέχει για παράδειγμα ο γονιός στο παιδί του για την επαγγελματική του εγκατάσταση.

Οι διαθέσεις του υπουργείου είχαν διαφανεί εξ αρχής από το αρχικό σχέδιο νόμου που ετοίμασε και

Ανησυχία για τα νοσοκομεία στη Δυτική Μακεδονία

Ανησυχία για τα νοσοκομεία στη Δυτική ΜακεδονίαΤον κώδωνα του κινδύνου κρούει για τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών (ΕΙΝΔΥΜ), αφού θεωρεί πως ορατό είναι το ενδεχόμενο να έρθουν καταργήσεις και συγχωνεύσεις νοσοκομείων στην περιοχή, με το νέο νομοσχέδιο για την υγεία το οποίο επεξεργάζεται το Υπουργείο Υγείας.Όπως σημειώνει μιλώντας στον «Π.Λ.» ο Χρήστος Κατσίνας, πρόεδρος της ΕΙΝΔΥΜ (Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και με βάση την μέχρι τώρα πολιτική που εφαρμόζεται στην υγεία για την περιοχή, αλλά και τις ίδιες τις δηλώσεις των κυβερνώντων ως προς την αναγκαιότητα ύπαρξης των υφιστάμενων νοσοκομείων, οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις νοσοκομείων έρχονται και στη Δυτική Μακεδονία.
Δεν ξέρει κανείς τίποτα αυτή τη στιγμή, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι κάποια νοσοκομεία στη Δυτική Μακεδονία, θα συγχωνευθούν ή θα κλείσουν. Μας θεωρούν πολλούς», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίνας. Ο ίδιος αναφέρθηκε στα οργανογράμματα τα οποία «πέρασαν» από τα νοσοκομεία, τα

Ψήφισμα Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης Υπαλλήλων Δήμου Σερβίων-Βελβεντού

Στο πρόγραμμα αγωνιστικών δράσεων της ομοσπονδίας μας, προβλέπεται ότι όταν υπάρχουν Δήμοι που δεν έχουν κλείσει σύμφωνα με την απόφαση – ψήφισμα της ΚΕΔΕ, οι σύλλογοι – μέλη της ΠΟΕ – ΟΤΑ πραγματοποιούν διαρκείς γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, καταλήψεις και άλλες μορφές αγωνιστικών δράσεων οι οποίες καλύπτονται συνδικαλιστικά από την Ομοσπονδία.
   Κατ’εφαρμογή των ανωτέρω και επειδή στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού υλοποιήθηκε μόνο εν μέρει η απόφαση αναστολής λειτουργίας της ΚΕΔΕ οι υπάλληλοι προχώρησαν σε έκτακτη γενική συνέλευση σύμφωνα με  την απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ.
 Η έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 17 Ιουλίου 2013 ημέρα ψήφισης του επίμαχου πολυνομοσχεδίου - «γκιλοτίνα» που αφορά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και της υπηρεσίας των Σχολικών Φυλάκων και απολύει τους εργαζομένους, ενώ συγχρόνως διευρύνει την επιτροπεία των Δήμων μέσω του

Με 153 “ΝΑΙ” πέρασε το πολυνομοσχέδιο – “Ναι” υπερψηφίζοντας είπαν οι κ.κ Κουκουλόπουλος (εκτός του άρθρου 81 για τη δημοτική αστυνομία) και Παπαδόπουλος, ενώ “όχι” καταψηφίζοντάς τα, Μακρή, Ουζουνίδου – Απών ήταν ο Κασαπίδης

vouli “Ναι” υπερψηφίζοντας είπαν κ.κ Κουκουλόπουλος (εκτός του άρθρου 81 για τη δημοτική αστυνομία), Μιχάλης Παπαδόπουλος, ενώ “όχι”, καταψηφίζοντάς τα, η Ραχήλ Μακρή, η Ευγενία Ουζουνίδου. Ο κ. Κασαπίδης ήταν απών.
Μετά την αρχική απουσία του ο Πάρις Κουκουλόπουλος επέλεξε να επανέλθει στην αίθουσα συνεδριάσεων και να ψηφίσει όλα τα άρθρα εκτός από το άρθρο 81.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΤ” ΑΡΘΡΟ

Ψήφισαν: 293 βουλευτές, ενώ 7 ήταν απόντες
Άρθρο 14:  168 ναι –  125 όχι

H Θεσσαλονίκη όπως δεν την έχετε ξαναδεί – Ενα απίστευτο βίντεο με 20.000 εικόνες


H Θεσσαλονίκη όπως δεν την έχετε ξαναδεί – Ενα απίστευτο βίντεο με 20.000 εικόνες Οι Senselens, δημιούργησαν ένα time lapse video για την Θεσσαλονίκη αξιοποιώντας περί τις 20.000 εικόνες από διάφορες ώρες στην πόλη και στα περίχωρά της. Το αποτέλεσμα είναι ένα βίντεο 4 λεπτών που αφήνει άφωνους όσους αγαπούν τη Θεσσαλονίκη – και όχι μόνο. Ο τίτλος είναι «Κάτω από τους Ελληνικούς Ουρανούς»

 iefimerida.gr
 kozanilife.gr

(ΒΙΝΤΕΟ)>>www.Live-Avles.tv * «Τα καινούργια ρούχα του Βασιλιά»

O ΜΟΣ σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου της Άρτας «Ο Μακρυγιάννης» παρουσίασε την 3/7/2013 στο υπαίθριο θέατρο του Λόφου των Βυζαντινών Μνημείων μας τη θεατρική παράσταση «Τα καινούργια ρούχα του Βασιλιά».
Το έργο βασίζεται στο παραμύθι του Χ.Κ.Άντερσεν «Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα».
Είναι....... μία παράσταση κατά την οποία οι θεατές του έργου, καταλήγουν να κρίνουν τις πράξεις των ηρώων, να συμμετέχουν ενεργά και στο τέλος να αποτελούν κομμάτι της ειρηνικής διαδήλωσης με την οποία ο λαός της Σαρτουρίας εκθρονίζει τον ακατάλληλο μονάρχη. H μεγάλη αξία αυτής της ιστορίας, δεν βρίσκεται τόσο στο ότι ένα νέο κορίτσι αποκαλύπτει την πλάνη στην οποία έχουν οδηγηθεί οι ήρωες της ιστορίας, αλλά στις λεπτομέρειες με τις οποίες περιγράφεται πώς μια ολόκληρη κοινότητα ανθρώπων, ωθούμενη από φόβο, συμφέρον και ιδιοτέλεια, συναινεί σ' ένα ψέμα και ρυθμίζει τη συμπεριφορά της σύμφωνα με αυτό....

»H προκήρυξη για 2.000 θέσεις στη ΔT μέσα στην εβδομάδα»

 
Μέσα στην εβδομάδα θα γίνει προκήρυξη για τις 2.000 θέσεις για τον ενδιάμεσο φορέα, τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής. Όπως σημείωσε….

«αυτή τη στιγμή μπορούμε να προσλάβουμε 500, γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα κτίρια της Αγίας Παρασκευής, μόνο της Κατεχάκη. Εκεί δεν χωράνε 2.000, αλλά οι αιτήσεις θα ισχύουν κα

Διαθεσιμότητα: Το δίλλημα με τις 9.000 σχολικές καθαρίστριες


katharistriesΣτο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν, πλέον, για τα καλά οι σχολικές καθαρίστριες που ανήκουν μεν στο υπουργείο Παιδείας αλλά μισθοδοτούνται μέσω των δήμων, ενόψει το επόμενου κύματος διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλων του Σεπτεμβρίου.
Πρόκειται για περίπου 3.000 εργαζόμενες αορίστου χρόνου, ενώ ακόμη 6.000 υπηρετούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή και ως ωρομίσθιες. Η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων είναι ιδιαίτερα ευάλωτη καθώς τα τυπικά προσόντα τους είναι ελάχιστα και θα μπορούσαν με ιδιαίτερη ευκολία να περικοπούν οριζοντίως γεμίζοντας τις «δεξαμενές» τόσο της διαθεσιμότητας των 12.500 όσο και των υπολοίπων 2.000 (;) απολύσεων του 2013. Παράλληλα, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες που επεξεργάζονται αυτά τα σενάρια, η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα και με μικρότερο από το σημερινό κόστος από ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας. Με αυτό τον τρόπο, θεωρούν, ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις και από τους δημάρχους, καθώς, έτσι κι αλλιώς, δεν ανήκουν στο δυναμικό των δήμων τους.
«Ναυαγεί» πριν ξεκινήσει η αξιολόγηση δομών
Η λύση αυτή που συζητείται εντόνως, σύμφωνα με πληροφορίες, της aftodioikisi.gr, εφόσον προκριθεί θα παρουσιαστεί ως αναγκαστική, καθώς η περίφημη αξιολόγηση δομών των δήμων που σύμφωνα με τους υπολογισμούς θα έδινε στη «δεξαμενή» της διαθεσιμότητας περί τους 1.500 έως 2.000 υπαλλήλους (σ.σ. κάποιοι αισιόδοξοι μιλούσαν ακόμη και για 3 με 3.500) δεν έχει, βεβαίως, ακόμη ξεκινήσει και είναι πρακτικώς αδύνατον να έχει ολοκληρωθεί σε δύο μήνες, μεσολαβούντος και το Αυγούστου. «Εδώ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η πιλοτική αξιολόγηση 14 ΟΤΑ που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο και θα προλάβουμε για 324 (σ.σ. οι εναπομείνασες 10 περιφέρειες και οι εναπομείναντες 314 δήμοι)», αναρωτιέται στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που είχε ενεργό ρόλο στην πρώτη (πιλοτική) φάση.
Μεγάλο το πολιτικό κόστος
Ωστόσο, σύμφωνα με δημάρχους, οι οποίοι όχι μόνο είναι γνώστες αλλά θεωρούν ότι το

9η γιορτή Ροδάκινου στο Bελβεντό 2,3 & 4 Αυγούστου

giortirodakinou Η “Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού”, οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί “ΑΣΕΠΟΠ” και “Δήμητρα”, ο “Μορφωτικός Ομιλος Βελβεντού”, η “Κίνηση Γυναικών για την ανεξαρτησία του Δήμου”, ο Εμπορικός Σύλλογος Βελβεντού, με συνδιοργανωτές τον Ορειβατικό Σύλλογο Βελβεντού και τον ΜΟΤΟΒΕ,  διοργανώνουν την 9η Γιορτή Ροδάκινου  την Παρασκευή 2, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Αυγούστου 2013  στο Βελβεντό .
Μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατάρτιση του φετινού προγράμματος των εκδηλώσεων, ενώ θα εκτυπωθεί και η επίσημη αφίσα. Οι διοργανωτές υπόσχονται ένα ξεχωριστό τριήμερο, σε όσους επισκεφτούν το Βελβεντό, που φημίζεται για την άριστη φιλοξενία του.

Ολα τα ονόματα των εκπαιδευτικών που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα- απόλυση στην Δ. Μακεδονία


diathesimotitaΈφτασε στις Διευθύνσεις Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Χώρας,  κατάσταση με τα ονοματεπώνυμα των εκπαιδευτικών που είναι προς απόλυση – διαθεσιμότητα, προκειμένου να επικαιροποιηθούν οι υπηρεσιακοί τους φάκελοι και να ολοκληρωθεί η διαδικασία που θα τους θέσει εκτός σχολείου.      πηγη : kozan.gr
Για να κατεβάσετε τους πίνακες με 

ΚΕΔΕ: Αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών των δήμων έως την Τετάρτη

ΚΕΔΕ: Αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών των δήμων έως την ΤετάρτηΤην αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών των δήμων της χώρας έως την Τετάρτη, όποτε ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο, αποφάσισε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) επικυρώνοντας την πρόταση του προέδρού της Κώστα Ασκούνη.

Ανοιχτές θα παραμείνουν οι προνοιακές δομές των δήμων, με εξαίρεση την Τρίτη, ημέρα γενικής απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Με προσωπικό ασφάλειας θα λειτουργήσουν οι τομείς καθαριότητας.
Οι δήμαρχοι ζητούν να αποσυρθούν οι διατάξεις που προβλέπουν την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων αλλά και όσες αναφέρονται σε ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Νέα έκτακτη συνέλευση για να αποφασίσουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων θα

Η νέα λίστα – Ποιοι 4.800 υπάλληλοι βγαίνουν σε διαθεσιμότητα τον Σεπτέμβριο

dimosioΤο επόμενο κύμα διαθεσιμότητας μπήκε… στο δρόμο του. Ήδη σε σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή αποφασίστηκαν οι τομείς από τους οποίους μέσα στις επόμενες ημέρες και πιθανότατα πριν τον Αύγουστο θα βρεθούν οι 4.800 υπάλληλοι που θα συμπληρώσουν των αριθμό των 12.500 υπαλλήλων που θα βρεθούν εκτός δημοσίου σε καθεστώς διαθεσιμότητας ως τον Σεπτέμβριο.
Στο στόχαστρο πλέον μπαίνουν:
350 πολιτικοί μηχανικοί από τις κτιριακές υποδομές
1.000 υπάλληλοι του ΙΓΜΕ και του ΟΕΚ
1.270 αγροφύλακες
1.956 καθηγητές ολυμπιακής

Εμπλουτισμός της λίμνης Πολυφύτου με 17.000 γόνους Κυπρίνου

Σήμερα  Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013, ο Τμηματάρχης Αλιείας Γιώργος Μαργαρίτης και οι Αντιδήμαρχοι Αγροτικής Ανάπτυξης των Δήμων Σερβίων – Βελβεντού και Κοζάνης συνοδευόμενοι από υπηρεσιακούς παράγοντες ενίσχυσαν  με 17.000 γόνους Κυπρίνου τα νερά της λίμνης Πολυφύτου.Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες .

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ>>Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος Λαβανίτσας

Ο Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος Λαβανίτσας σας προσκαλεί στον χορό που θα γίνει στον χώρο του συλλόγου
το Σάββατο 13/07/2013

''Ενα παιδί μετράει τ'αστρα'' με τους Βουτσά και Τσαλταμπάση στην Κοζάνη

Η μουσική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» σε παραγωγή Άκη Ευαγγέλου και μουσική Γιώργου Βούκανου,
ταξιδεύει σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στην Κοζάνη θα βρίσκεται την Τετάρτη 10 Ιουλίου στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο στις 9.00 το βράδυ.

Στo αγαπημένο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη, ακολουθούμε τα βήματα του Μέλιου, του παιδιού, που μετράει τα άστρα όπως μετράει τα όνειρά του, με αγωνία, προσδοκίες και αγάπη για τη ζωή, φτάνοντας μαζί του στη μεγάλη πολιτεία, εκεί που βρίσκεται το σχολείο, η πραγματοποίηση του μεγάλου ονείρου.
Με  τον Κώστα Βουτσά και τον Θανάση Τσαλταμπάση στους πρωταγωνιστικούς ρόλους  και τις υπέροχες μουσικές ερμηνείες επί σκηνής από την Νίνα Λοτσάρη.

Μια παραγωγή που στόχο έχει να προσφέρει απλόχερα το χαμόγελο, την αγάπη και το δικαίωμα στο όνειρο.
Μέρος των εσόδων, θα διατεθεί  για τους ευγενικούς σκοπούς της οργάνωσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Γενική είσοδος

Εκπέμπει το σήμα της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης

Εκπέμπει το σήμα της Ελληνικής Δημόσιας ΤηλεόρασηςΑυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενημερωτικό ή ψυχαγωγικό πρόγραμμα, αλλά μόνο το σήμα και μουσική

Σήμα εκπέμπει από το βράδυ η νέα ΕΡΤ. Στους τηλεοπτικούς δέκτες εμφανίστηκε η «ΕΔΤ» η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση η οποία αποτελεί την μεταβατική κατάσταση για τη ΝΕΡΙΤ.

Όπως ανέφερε ο Σίμος Κεδίκογλου στον ΑΝΤ1 «αυτό που βλέπετε είναι το

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Κλιμάκωση κινητοποιήσεων με καταλήψεις δημαρχείων


ΠΟΕ-ΟΤΑ: Κλιμάκωση κινητοποιήσεων με καταλήψεις δημαρχείωνΚλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε 
η ΠΟΕ-ΟΤΑ 
για την Τετάρτη 10 
και

(ΒΙΝΤΕΟ): Ρεπορτάζ με τους αγώνες Αιωροπτερισμού στην Καστανιά Σερβίων...www.Live-Avles.tv


Ποιες είναι οι τροφικές δηλητηριάσεις του καλοκαιριού;


Οι τροφικές δηλητηριάσεις είναι ένα σύνηθες καλοκαιρινό φαινόμενο. Οι εξορμήσεις μας στην ύπαιθρο, οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία είναι συνήθως οι κύριοι παράγοντες που οδηγούν σε….

τροφική δηλητηρίαση. Oι πιο κοινές από αυτές είναι η λιστερίωση, η σαλμονέλα και η μόλυνση από E.coli.
Λιστερίωση: 
Ωμά φρούτα και λαχανικά
Το επικίνδυνο ξέσπασμα λιστερίωσης του 2011 έκανε πολλούς να επανεξετάσουν τους κανόνες ασφαλείας των τροφίμων. Τα βακτήρια της λιστερίωσης μολύνουν τα φρέσκα προϊόντα, όπως τα πεπόνια που καλλιεργούνται στα αγροκτήματα. Τα συμπτώματα της λοίμωξης περιλαμβάνουν: πυρετό, μυϊκούς πόνους, στομαχικές διαταραχές ή διάρροια , δύο ημέρες έως δύο μήνες μετά την έκθεση.
Μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα που παρασκευάζονται από νωπό γάλα είναι το γιαούρτι και τα μαλακά τυριά όπως η φέτα. Επειδή τα βακτηρίδια της λιστερίωσης μπορούν να ζήσουν σε

Σέρβια: Οι εκδηλώσεις εορτασμού της Αγ. Κυριακής


SERVIA EKDHLOSEIS GIA EORTASMO AG. KYRIAKHS from Dimos Servion - Velventou on Vimeo.

Ασφάλεια Αυτοκινήτου: Πώς θα μειώσετε το κόστος της ασφάλειας


Ασφάλεια Αυτοκινήτου: Πώς θα μειώσετε το κόστος της ασφάλειας Συγκρίνετε την αγορά πριν ανανεώσετε την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας
Όταν έρθει η ώρα για την ανανέωση του συμβολαίου σας πρώτα επισκεφτείτε ένα siteσύγκρισης, όπως το www.insurancemarket.gr, για να συγκρίνετε τις καλύτερες τρέχουσες  τιμές της αγοράς για εσάς, καθώς πλέον οι προσφορές και οι τιμές των ασφαλιστικών εταιριών είναι παραμετρικές και εξατομικευμένες. Θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές στις τιμές ακόμα και για τις ίδιες καλύψεις, τις οποίες μπορείτε να εκμεταλλευτείτε για να μειώσετε σημαντικά το κόστος της ασφάλειας σας.
- Μειώστε την ασφαλιζόμενη αξία του οχήματός σας
Με την πάροδο του χρόνου τα αυτοκίνητα χάνουν  την αξία τους. Αν ασφαλίζεις το αυτοκίνητο σου για περισσότερα χρήματα από την τιμή αγοράς  αυξάνεις τα ασφάλιστρα, αλλά η ασφαλιστική θα σε πληρώσει για την αξία του την στιγμή που θα επέλθει ο κίνδυνος (π.χ. φωτιά, κλοπή). 
- Επιλέξτε προσεκτικά τις παρεχόμενες καλύψεις
Μελετήστε προσεκτικά τις καλύψεις που

«Κλείδωσαν» οι αλλαγές για την κινητικότητα

«Κλείδωσαν» οι αλλαγές για την κινητικότηταMέχρι τέλος Σεπτεμβρίου εισέρχονται στο καθεστώς 12.500 εργαζόμενοι - Ποιους κλάδους αφορά

Η διαπραγμάτευση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τους εκπροσώπους της τρόικα για τα ζητήματα της αρμοδιότητάς του κατέληξε στα εξής:

Το υπουργείο εξασφάλισε παράταση στην ολοκλήρωση του πρώτου κύματος της κινητικότητας (12.500) μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2013 με την πρόβλεψη ότι ένα μέρος (4.200) θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου 2013.

Η πρώτη αυτή φάση της κινητικότητας (4.200) θα απαρτίζεται από εκπαιδευτικούς, σχολικούς

«Φουλάραμε» από γκάφες- (video)


Σε διαθεσιμότητα σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνομικοί

Σε διαθεσιμότητα σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνομικοίΤο τελικό σχέδιο της κυβέρνησης, έπειτα από συμφωνία με  την τρόικα, για την μετάταξη των δημοτικών αστυνόμων στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και των σχολικών συμβούλων, μετέφεραν στην ΠΟΕ-ΟΤΑ οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλου ο οποίος χαρακτήρισε την απόφαση «αιτία πολέμου» και ανακοίνωσε 24ωρη απεργία για την Τρίτη.
Νωρίτερα οι κύριοι Μιχελάκης και Μητσοτάκης συναντήθηκαν με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας! Η συνάντησή τους όμως διακόπηκε και θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη.
Όπως είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, στα τέλη Ιουλίου βγαίνουν σε διαθεσιμότητα οι σχολικοί φύλακες και στα τέλη Σεπτεμβρίου οι δημοτικοί αστυνομικοί.
Μένει να διευθετηθεί με

Ο «θάνατος» των Δήμων, η μετάβαση σε «ιδιωτικοποιημένους» ΟΤΑ και τα «φιλέτα»(του Μιχάλη Αγραφιώτη)

Μιχάλης ΑγραφιώτηςΜε μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε σε διάλυση των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού, ενός θεσμού που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη και εξυπηρετεί τις βασικές ανάγκες της καθημερινότητας. Ειδικά, για τους Δήμους της Π.Ε. Κοζάνης η «ιδιωτικοποίηση» αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών είναι μονόδρομος, έτσι όπως  διαμορφώνεται η κατάσταση, ενώ τα «φιλέτα» της ΔΙΑΔΥΜΑ και της Τηλεθέρμανσης θα προσελκύσουν επενδυτικό ενδιαφέρον σε πανελλαδικό επίπεδο.
 Η επιβάρυνση με αρμοδιότητες σε συσχετισμό με τις περικοπές των πόρων και την απομάκρυνση του έμψυχου δυναμικού αποτελούν την ταφόπλακα για την τοπική αυτοδιοίκηση, μετατρέποντας τον θεσμό σε «φάντασμα» που το μόνο που θα διεκπεραιώνει είναι μόνο αιτήματα για έκδοση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων. Χωρίς καμία ουσιαστική αρμοδιότητα, Δήμαρχος και Δημοτικό συμβούλιο θα παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην πόλη τους, χωρίς να μπορούν να παρέμβουν.
Οι πόροι δεν επαρκούν για να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες σε προσωπικό, οι υποχρεώσεις από την πλευρά των οργανισμών είναι ανυπέρβλητες, το υπάρχον προσωπικό δεν μπορεί να

Πότε αρχίζουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις 2013

Τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013 ξεκινούν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα. Η εκπτωτική περίοδος θα διαρκέσει έως το τέλος Αυγούστου.

Μέχρι την έναρξη των εκπτώσεων οι επιχειρήσεις μπορούν να διενεργούν 10ήμερα προσφορών. Οδηγίες προς τους εμπόρους απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ .

Ειδικότερα:

- Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.

- Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και

Σύλληψη αλλοδαπού στη Νεράιδα Κοζάνης, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης – Κατηγορείται ότι ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, συμμετείχε σε ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστείες σε περιοχές της Ηλείας

police Χθες (03-07-2013) τις βραδινές ώρες, αστυνομικοί  του Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων, του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης  Σερβίων και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, συνέλαβαν στη Νεράιδα Κοζάνης 27χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης  για ληστείες, απόπειρα ανθρωποκτονίας, εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις του νόμου περί όπλων καθώς και δύο ημεδαπούς  (54 και 46 χρονών) στα Σέρβια Κοζάνης, για παράνομη απασχόληση.
 Συγκεκριμένα, χθες (03-07-2013) το βράδυ, στη Νεράιδα Κοζάνης, συνελήφθη ο 27χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Αμαλιάδας, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για:

Διακοπές ρεύματος την Κυριακή 7 Ιουλίου σε διάφορες περιοχές της Κοζάνης - Δείτε αναλυτικά


Διακοπές ρεύματος την Κυριακή 7 Ιουλίου σε διάφορες περιοχές της Κοζάνης - Δείτε αναλυτικάΑπό τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./Περιοχή Κοζάνης ανακοινώνεται ότι :
Την Κυριακή 7-7-2013 θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από ώρα 07:30 έως 15:00 στις εξής περιοχές:
Περιοχή Σιόποτου, Γηροκομείου, Κόμβου Κοζάνης-Αιανής-Γρεβενών, περιοχή Γεωργικής

Ποιοι δικαιούνται τα οικογενειακά επιδόματα -Αναλυτικοί πίνακες

Οι πιο «αδύναμες» οικονομικά οικογένειες θα λάβουν τη μερίδα του λέοντος από τα 750 εκατομμύρια ευρώ που θα «μοιραστούν» φέτος μέσω του ΟΓΑ μετά την ολοκλήρωση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα νέα «οικογενειακά επιδόματα», δηλαδή το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων (από το πρώτο παιδί) και την πρόσθετη παροχή των 500 ευρώ για κάθε παιδί από το τρίτο και πάνω.
Την ενίσχυση των οικονομικά «ασθενέστερων» -με... θεωρητικό μόνο πλαφόν οικογενειακού εισοδήματος από κάθε πηγή έως τις 45.000 ευρώ που προβλέπει ο νόμος- αποκαλύπτει ο «οδηγός» υπολογισμού των επιδομάτων τον οποίο εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Με βάση τον «οδηγό» και τα δύο επιδόματα «χάνονται» από τις οικογένειες με εισόδημα κάτω των 45.000 ευρώ. Περισσότερο κερδισμένοι είναι όσοι έχουν εισόδημα έως 13.000 ευρώ.
Ποιοι δικαιούνται τα οικογενειακά επιδόματα -Αναλυτικοί πίνακες
Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων -που, σύμφωνα με