Ο Καιρός:

Για όσους γεννήθηκαν από το 1980 ως το 1989...


Για όσους γεννήθηκαν από το 1980 ως το 1989...Δείτε την απίστευτη μετάλλαξη των γενεών του 1990 και του 2000 και πόσο … αδικημένα είναι αυτά τα παιδιά…
Ήμασταν στην τελευταία δεκαετία που προλάβαμε τα ομαδικά παιχνίδια Κρυφτό, Κυνηγητό, Κλέφτες κι Αστυνόμους κ.α. Ακόμα, βλέπαμε Στρουμφάκια, Thundercats, Κabamaru και Candy Candy και όχι Pokemon, Digimon και Yu Gi Oh…
Παίζαμε με Playmobil και LEGO και όταν θέλαμε ποδόσφαιρο υπήρχε ακόμα κάποια αλάνα να μας δεχθεί…
Βλέπαμε εκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ1 και ποιος θα ξεχάσει τη φρουτοπία και του κουτιού τα παραμύθια!
Επίσης, κάναμε ακόμη παιδικά πάρτυ στα σπίτια μας και δεν τρέχαμε σε παιδότοπους. Δεν γεννηθήκαμε μέσα στην Τεχνολογία, αλλά την ανακαλύψαμε σε μία καλύτερη ηλικία – χωρίς να είναι η μοναδική επιλογή διεξόδου μας από την καθημερινότητα…
Τις πρώτες πορνοταινίες τις βλέπαμε σαν κλέφτες στο Βίντεο του Μπαμπά.
Ακούγαμε τη φωνή του άλλου όταν παίρναμε τηλέφωνο μέχρι που μας έφαγαν τα SMS…
Παίρναμε κουλούρια και λουκουμάδες με ζάχαρη από το κυλικείο και τρώγαμε Κουκουρούκου και Σοκοφρέτες…
Τρώγαμε ακόμη σπιτικό φαγητό… Πρωτοχρονιά και Ανάσταση καθόμασταν με την οικογένεια μας και δεν τρέχαμε 00.01 στο πρώτο κλαμπ να τσακίσουμε Mojito, Space και Cuervo…
Είδαμε τα πρώτα Χρυσά σε Ολυμπιακούς αγώνες με τη Βούλα Πατουλίδου και τον Πύρρο Δήμα… Είδαμε σε πρώτη εκτέλεση απίθανες σειρές … από το Εκμέκ Παγωτό και τους Απαράδεκτους μέχρι τις Τρεις Χάριτες και τους Μεν και Δεν…
Ξέραμε μόνο την Μπαλαρίνα και τον Μύλο στα Λούνα Παρκ και δεν μας έφευγε η ψυχή στα 3G…
Μας έδιναν ένα πεντοχίλιαρο οι γιαγιάδες και οι παππούδες και νιώθαμε ευτυχισμένοι… Δεν ήμασταν μουρτζούφληδες όπως τώρα που αν πάρουμε 20 ευρώ κοιτάζουμε με μισό μάτι…
Ακόμα και το Game Boy δεν μας έκλεινε σπίτι….

Ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού σε συνεργασία με τον Σπηλαιολογικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ΄΄Πρωτέας΄΄, τον ΕΟΣ Κοζάνης και τον Ορειβατικό Σύλλογο Πλατανορέματος ΄΄Η Κρυά΄΄ διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων στα Σέρβια για τα φαράγγια και τα σπήλαια της περιοχής που περιλαμβάνει:

dimosservionΣάββατο 27 Απριλίου 2013 –  Ώρα 8μ.μ.
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου-Σέρβια: Παρουσίαση των φαραγγιών της περιοχής. Ενημερωτική συζήτηση για την προστασία των σπηλαίων.
Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας.
Κυριακή 28 Απριλίου 2013 –  Ώρα 11π.μ.
Φαράγγι Σερβίων: Παι

Δήμος Σερβίων-Βελβεντού: Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Ο ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ - ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
Α ν α κ ο ι ν ώ ν ε ι
Ο Δήμος Σερβίων Βελβεντού ύστερα από την υπ' αριθ. 71/2013 εγκεκριμένη απόφαση του Δ.Σ., ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό  με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού δέκα (10) ατόμων, προς κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του για τις εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες, με τα αντίστοιχα ειδικά τυπικά προσόντα χρονική περίοδο:
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ
ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
 ΥΕ Εργατών γενικών καθηκόντων  10  1. Να πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν. 3584/07. (υποβολή υπεύθυνης δήλωσης.)  Δύο (2)  μήνες
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά:
1.   Κυρωμένο Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας.
2.   Υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν. 3584/07.
3.   Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν έχουν κώλυμα  απασχόλησης στο Δημόσιο εντός δωδεκαμήνου.
4.   Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
5.   Πιστοποιητικό εντοπιότητας.
6.   Αναλυτική βεβαίωση ενσήμων από το ΙΚΑ, κατά εργοδότη. 
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία: Eλάτε στη γιορτή του Πάσχα από 18 – 26 Απριλίου

poster001  Κάθε μέρα από 18 έως 26 Απριλίου 2013 το ΚΔΑΠ-μεΑ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία) υποδέχεται στο χώρο του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Κοζάνης παιδιά της Έ τάξης των Δημοτικών σχολείων του Δήμου Κοζάνης, να παίξουν μαζί μας και να ενημερωθούν για ‘μας. 

Στον ίδιο χώρο προσκαλεί και όλους εσάς στο

«Θα παίρνουμε αγελαδινό γάλα από την περιοχή της Κοζάνης» – Άνοιγμα της ΕΒΟΛ στους κτηνοτρόφους της Δυτικής Μακεδονίας που σταμάτησαν να παραδίδουν γάλα στην ΑΓΝΟ

gala Την πρόσθεση του να συνεργαστεί με κτηνοτρόφους της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ, εκφράζει μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ, κ. Νικίτας Πρίντζος. «Θα παίρνουμε αγελαδινό γάλα από την περιοχή της Κοζάνης.
Όση δηλαδή ποσότητα θα καταναλώνουμε στη Δυτική Μακεδονία θα είναι γάλα που θα παίρνουμε από ντόπιους κτηνοτρόφους προκειμένου να τους βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Εμείς δεν βλέπουμε συμφεροντολογικά την απουσία της ΑΓΝΟ από την περιοχή. Πιστεύω ότι η κατάσταση που δημιουργήθηκε είναι εις βάρος των γαλακτοβιομηχανιών αλλά κυρίως του κτηνοτροφικού κόσμου διότι θα κλείσουν πάρα πολλές μονάδες».
Και πρόσθεσε: «Άρα δεν θεωρούμε το γεγονός ότι έκλεισε η ΑΓΝΟ και

Ποιοι φορείς του Δημοσίου καταργούνται και ποιοι περνούν από αξιολόγηση

Ποιοι φορείς του Δημοσίου καταργούνται και ποιοι περνούν από αξιολόγησηΣτο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν βάλει στο τραπέζι τις μελέτες που είχαν πραγματοποιηθεί εδώ και δύο χρόνια από ιδιωτικές εταιρείες για την κατάργηση φορέων του Δημοσίου και προσπαθούν να επιταχύνουν τις διαδικασίες αξιολόγησης των οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Σύμφωνα με το «Εθνος» με μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας που είχαν καταρτιστεί επί υπουργίας Θεόδωρου Πάγκαλου και οι οποίες αποτελούν και σήμερα τη βάση αξιολόγησης, είχε προταθεί η κατάργηση φορέων που δεν εξυπηρετούσαν άμεσες ανάγκες του Δημοσίου όπως είναι:
    Το Eθνικό Ιδρυμα Μελετών Θ. Κολοκοτρώνης «ο Γέρος του Μοριά»,
    Η Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας του υπουργείου Πολιτισμού,
    Το Ινστιτούτο Κρητικού Δικαίου με έδρα τα Χανιά,
    Το Ινστιτούτο Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας και το Ναυτικού Δικαίου που ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης,
    Το Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς,
    Το Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών του υπουργείου Υποδομών με μεταφορά μερικών αρμοδιοτήτων στην κεντρική διοίκηση
    Ο Οργανισμός Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης και του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων και του Κέντρου Ερευνας και Τεχνολογίας Εθνικής Αμυνας και μεταφορά αρμοδιοτήτων στο αρμόδιο υπουργείο.
Επίσης σε στάδιο αξιολόγησης θα τεθούν οργανισμοί που χρηματοδοτούνται από το κράτος, για τους οποίους υπάρχει εισήγηση για κατάργησή τους στην ίδια μελέτη που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση και είναι:
    Το Ιδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη

Δείτε τι είναι το «κατοχικό δάνειο»


Πότε δανείσαμε τους Γερμανούς; Δείτε σημαντικές πληροφορίες για ένα ζήτημα που αφορά το χρέος της Ελλάδας.. και τι μας οφείλουν αυτοί που μας διέλυσαν!!

Κατά την διάρκεια της γερμανικής Κατοχής εκτός από την κάλυψη των δαπανών για τη διαβίωση των γερμανικών στρατευμάτων, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να δώσει στους Γερμανούς ένα σημαντικό ποσό ως δάνειο, μέρος του οποίου χρησιμοποιήθηκε και για τον πόλεμο στη Βόρεια Αφρική.

Ο Ξενοφών Ζολώτας είχε αποκαλύψει (Ο απόρρητος φάκελος του δανείου, «Το Βήμα», 2 Ιουνίου 1991) ότι «ακόμα και ο ίδιος ο Χίτλερ όχι μόνο είχε αναγνωρίσει τα δάνεια του Γ' Ράιχ από την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά είχε δώσει εντολή και είχε αρχίσει η διαδικασία εξόφλησής τους».

Η Ελλάδα από τη λήξη του Πολέμου δεν έπαυσε να «υπενθυμίζει» στη Γερμανία την εκκρεμότητα του κατοχικού δανείου. Το 1964 συγκροτήθηκε και επιτροπή νομικών, η οποία αποφάνθηκε ότι τα κατοχικά δάνεια αποτελούν συμβατική υποχρέωση της Γερμανίας, άσχετη με τις επανορθώσεις και αποζημιώσεις.

Ακόμη και επί Κατοχής ο πληρεξούσιος του Ράιχ στην Ελλάδα Αλντερπουργκ, με γραπτό υπόμνημά του στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, τον Ιούλιο 1964, είχε αναφέρει ότι η οφειλή της Γερμανίας στην Ελλάδα από το δάνειο ανερχόταν σε 200 εκατ. χρυσά μάρκα, δηλαδή σε 400 εκατ. σταθερά μεταπολεμικά μάρκα.

Η πρώτη επίσημη ανακίνηση του θέματος του δανείου έγινε το 1964, με εντολή της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου, από τον καθηγητή Αγγελο Αγγελόπουλο σε φορολογικό συνέδριο στο Αμβούργο. Ο διευθυντής του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Ράινχαρτ του απάντησε ότι το 1958 η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή είχε παραιτηθεί από τις αξιώσεις για το κατοχικό δάνειο με αντάλλαγμα γερμανικό δάνειο 200 εκατ. μάρκων!

Ο Ράινχαρτ επιβεβαίωσε αυτή την εκδοχή με επιστολή στον Γεώργιο Παπανδρέου, η οποία κατέληγε: «Υπό τας προϋποθέσεις αυτάς δεν πιστεύω ότι η ελληνική κυβέρνησις, επικαλούμενη τη συμφωνία της Ρώμης θα ηδύνατο να επιτύχει τις αξιώσεις της. Θα ήτο, επομένως, προτιμότερον να μη επανέλθει επί της υποθέσεως».

Ο Αγγελόπουλος ερεύνησε το θέμα στους εμπιστευτικούς φακέλους των συνομιλιών Αντενάουερ - Καραμανλή. Δεν υπήρχε αναφορά σε παραίτηση Καραμανλή. Οι Γερμανοί απάντησαν ότι ήταν

Εμείς που γεννηθήκαμε στην Κοζάνη γύρω από το 1960 - Άρθρο του Παναγιώτη Τσιούκρα


Δεν γεννηθήκαμε σε εξειδικευμένες μαιευτικές κλινικές και περάσαμε, σχεδόν όλοι,  ανεμοβλογιά, ιλαρά, μαγουλάδες κ.λ.π.
Εμείς που γεννηθήκαμε στην Κοζάνη γύρω από το 1960 - Άρθρο του Παναγιώτη ΤσιούκραΤα σπίτια μας είχαν δάπεδα από μωσαϊκό, ή ξύλο στα δωμάτια και ζεσταινόμασταν με σόμπες που έκαιγαν  ξύλα & κάρβουνα. Τα τρόφιμα διατηρούνταν αρχικά σε «φανάρια» και στη συνέχεια σε παγωνιέρες με πάγο από το ΨΥ.ΠΑ.ΚΟ., ενώ τα γάλατα τα μεταφέραμε σε «μπακράτσια». Είχαμε την υπομονή να περιμένουμε να «ωριμάσουν» πλήρως οι τεχνολογίες των ψυγείων, των τηλεφώνων και των τηλεοράσεων και ιδιαίτερα των αυτοκινήτων.
Οι γκουρμέ γεύσεις (σπανίως) εκτός σπιτιού ήταν τα φαγητά του Ζορμπά, του Πλάτανου της Καλλιθέας, της Αράχνης, του Χατζηδάμου, του Τζήκα στο Χρυσό Πέταλο κ.α., η μπουγάτσα του Θωμά, τα κώκ του Κρίνου, η πουτίγκα του Βυζαντίου και οι μπαμπάδες του Μανώλη. Οι fast food προτιμήσεις ήταν οι τυρόπιτες του Βαμβακά, τα λουκάνικα του Λάτσκου και του Τσικριτζή, το σάμαλι του Ναούμ και ο χασλαμάς του Ηλία.
Σχολείο πηγαίναμε και τα Σάββατα. Η «ράβδος» ως παιδαγωγική μέθοδος ήταν στην ημερήσια διάταξη, δεδομένου ότι η Μοντεσοριανή προσέγγιση δεν ενέπνεε κανέναν. Ούτε, φυσικά, στο Βαλταδώρειο Γυμνάσιο Αρρένων! Κάποιοι μαθητές ξαναπήγαιναν στην ίδια τάξη για να … μάθουν τα γράμματα καλύτερα. Ενδυματολογικά οι μαθήτριες (ακόμη και στο «Θηλλέων») απεχθάνονταν τα σινιέ ρούχα και προτιμούσαν τις «ποδιές», οι οποίες, εκτός των άλλων, κάλυπταν  αποτελεσματικά τα «σκονάκια» στα διαγωνίσματα και με μια ζώνη μετατρέπονταν αυτόματα σε …

Ολοκληρώθηκε η εκλογή συνέδρων στου Ανεξάρτητους Έλληνες – Τα ονόματα των συνέδρων


aneksartitoiellines  Την Κυριακή 14-4-2013 πραγματοποιήθηκαν στην Κοζάνη και στα γραφεία του κινήματος, οι εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων που θα εκπροσωπήσουν την Π.Ε. Κοζάνης στο 1ο ιδρυτικό συνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που θα πραγματοποιηθεί στο ΣΕΦ στις 26 και 27 Απριλίου.

         Οι εκλογές διεξήχθηκαν σε όλη τη χώρα με εκλογικό κατάλογο των εγγεγραμμένων μελών όπως διαμορφώθηκε με όσους είχαν εγγραφεί  μέχρι δέκα μέρες πριν την ψηφοφορία και επιβεβαιώθηκε η εγγραφή τους από την κεντρική εφορευτική επιτροπή του κινήματος.
         Στην ΠΕ Κοζάνης η συμμετοχή έφτασε το 52%. Συγκεκριμένα:

Εγγραμμένοι : 254
Ψήφισαν        :132
Έγκυρα          :132
Οι 25 σύνεδροι (από τους 30 υποψηφίους) με σειρά εκλογής είναι οι εξής:

kozan.gr: Άγριο έγκλημα στην οδό Μητροπολίτου Φωτίου στην Κοζάνη – 49χρονος, που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, σκότωσε τη μητέρα του-15/4/2013


policeΣοκ προκαλεί η είδηση της δολοφονία μιας 73χρονης, από τον ίδιο της το γιο, σε διαμέρισμα επί της οδού Μητροπολίτου Φωτίου στην Κοζάνη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του kozan.gr, ο 49χρονος μητροκτόνος, που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και νοσηλεύτηκε κατά το παρελθόν σε

Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού: Σοβαρά προβλήματα με την ύδρευση στο Βελβεντό

faraggi ton mousonΟργή έγινε τις τελευταίες μέρες η ανησυχία και ο φόβος της κοινωνίας του Βελβεντού σε σχέση με το πόσιμο νερό του οικισμού, κάτι που συζητούσαν και κατήγγειλαν οι πολίτες καθημερινά και κορυφώθηκε στη Γενική Συνέλευση της «Κοινωνίας Των Πολιτών Του Βελβεντού», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5-4-2013.
Αυτό επαληθεύτηκε επίσημα με ανάλυση δείγματος του πόσιμου νερού στο οποίο προχώρησε συνδημότης μας.
Εγκληματική μπορεί να χαρακτηριστεί η αδιαφορία της δημοτικής αρχής να ελέγχει και να διασφαλίζει την υγεία του βασικότερου αγαθού, του πόσιμου νερού από το Νοέμβριο του 2011 μέχρι και σήμερα και όπως προβλέπει η Υπουργική Απόφαση ΔΥΓ2 / Γ.Π. οικ38295 / ΦΕΚ 630/26-4-2007. Τεύχος Β.
Αυτό καταδεικνύεται από σειρά γεγονότων, όπως:
  1. Από 1/1/2012 η δημοτική αρχή δεν ανανέωσε τη σύμβαση με το Κέντρο Περιβάλλοντος (ΚΕΠΕ), που είχε από παλιά ο Δήμος Βελβεντού μέχρι και το τέλος του 2011, με δαπάνες του Τοπικού Πόρου, για να διενεργεί δειγματοληψίες νερού έως και 8 φορές το χρόνο από 5 διαφορετικές βρύσες  από τον οικισμό του Βελβεντού και από άλλες βρύσες των οικισμών Παλαιογρατσάνου, Καταφυγίου, Αγίας Κυριακής και Πολυφύτου. Οι μετρήσεις αυτές γίνονταν τακτικότατα από το Δήμο Βελβεντού και σε περίπτωση προβλήματος αυτό αντιμετωπιζόταν άμεσα και αποτελεσματικά, όπως οφείλονταν για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τη δημόσια υγιεινή. Ήδη εστάλη έγγραφο προς το Δήμο, όπου του ζητείται να απαντήσει αν έχει συμβληθεί με κάποιο άλλο φορέα για τις μετρήσεις αυτές καθώς και να μας δοθούν τα αποτελέσματα των αναλύσεων αυτών.  Ελπίζουμε σε αυτό μας το αίτημα να απαντήσει η δημοτική αρχή των Σερβίων και να μην το πετάξει στον κάλαθο των

Νέες αντικειμενικές αξίες από τον Ιούλιο



Νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων έρχονται τον Ιούλιο. Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να ενεργοποιήσει σχέδιο... εξπρές για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών μετά την απαίτηση της τρόικας για εξίσωση αντικειμενικών και αγοραίων τιμών. Ετσι αναμένονται σημαντικές αυξήσεις αλλά και μειώσεις σε πολλές περιοχές όπου οι εμπορικές υπολείπονται των αντικειμενικών τιμών.


Οι νέες τιμές ζώνης που θα καθοριστούν για όλα τα ακίνητα θα αποτελέσουν τη βάση για τον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων που θα ισχύσει το 2014 και ενδεχομένως να ληφθούν υπόψη για την επιβολή του νέου «χαρατσιού» του 2013 για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, που θα εισπραχθεί μέσω της ΔΕΗ.
Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, υπέγραψε απόφαση με την

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΝΙΣΗ(ΠΑΣΧΑ 2013) -ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΣΠΟΤ


10 κανόνες για να είσαι άνθρωπος


1.Θα λάβεις ένα σώμα. Μπορεί να σου αρέσει ή να το μισείς αλλά είναι δικό σου να το κρατήσεις για όλη την περίοδο της ζωής σου.

2. Θα πάρεις μαθήματα. Είσαι γραμμένος σε ένα υποχρεωτικό και πλήρους φοίτησης ανεπίσημο σχολείο που

Ποιοι φοιτητές και πώς μπορούν να κάνουν μετεγγραφή

 
 
Από σήμερα Τετάρτη 10 Απριλίου έως και την Παρασκευή 26 Απριλίου θα μπορούν οι φοιτητές που ενδιαφέρονται για μετεγγραφή να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις τους.
Μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι και δε θα έχουν τη δυνατότητα τροποποίησης ή ανάκλησης της αίτησης, αφού την έχουν υποβάλει.
Η μεταφορά της θέσης πραγματοποιείται μόνο από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο ή από ΤΕΙ σε ΤΕΙ διαφορετικής πόλης, αντίστοιχης Σχολής ή Τμήματος, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης
Οι επιτυχόντες που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις (Μάιος-Ιούνιος 2012) και

Αναμένεται παράταση ελέγχου για τις μοτοσικλέτες – Σχετικό αίτημα αναμένεται να καταθέσει – αύριο – ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας-kozan.gr

Έπειτα από τον πανικό που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ από τους κατόχους μοτοσικλετών (άνω των 50 κ.εκ.), που κλήθηκαν να περάσουν τελευταία στιγμή από τεχνικό έλεγχο ή με κάποιους που αγνοούσαν παντελώς τη συγκεκριμένη υποχρέωση, η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας αναμένεται να

Δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους

Ένα νέο πρόγραμμα για 7.000 νέους ελεύθερους επαγγελματίες ηλικίας έως 35 ετών και ένα παλαιό, που λόγω μεγάλης ζήτησης επεκτείνεται, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ. Με την ανεργία να σπάει το ένα θλιβερό ρεκόρ μετά το άλλο, τους επιστήμονες να επισημαίνουν ότι το ποσοστό θα ξεπεράσει το 31% μέσα στο 2014 και την κυβέρνηση να ψάχνει τρόπους ανακατανομής κονδυλίων προκειμένου να τεθούν στη μάχη κατά της ανεργίας όσο το δυνατόν περισσότερα κονδύλια, οι ελπίδες όλων πέφτουν πάνω στα όποια προγράμματα του ΟΑΕΔ. Κυρίως βέβαια, η ηγεσία του Οργανισμού επιδιώκει τον σχεδιασμό ή – όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση – την επέκταση προγραμμάτων που θα έχουν «ζήτηση» στην αγορά.
Την περασμένη εβδομάδα, το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ ενέκρινε άλλα δύο προγράμματα που αφορούν σε περίπου 10.000 ανέργους.
Το πρώτο, στην ουσία είναι επέκταση του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως 35 ετών. Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, το αρχικό πρόγραμμα προέβλεπε την επιδότηση 5.000 θέσεων εργασίας. Όμως οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 8.000, εκ των οποίων 6.500 εγκρίθηκαν, καθώς οι άνεργοι που δήλωσαν συμμετοχή πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Καθώς το πρόγραμμα έχει υπερκαληφθεί, ο ΟΑΕΔ αποφάσισε την επέκτασή του για επιπλέον 2.200 θέσεις.
Έτσι, σκοπός του προγράμματος είναι πλέον, η δημιουργία 7.200 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, με την πρόσληψη άνεργων πτυχιούχων έως 35 ετών, ελληνικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που είναι κάτοχοι πρώτου πτυχίου ή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού ή ισότιμου τίτλου σχολών της αλλοδαπής, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
Δικαιούχοι, ωφελούμενοι και προϋποθέσεις συμμετοχής
Δεν είναι δυνατή η υπαγωγή:
-Για τα άτομα που κατά το τελευταίο 12μηνο, πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για

Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης για 20 ανέργους – Αιτήσεις μέχρι 16/04/2013-K.E.K. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας Και Μέριμνας Δήμου Κοζάνης:

kekΓια την υποβολή αιτήσεων για τους ενδιαφερομένους άνεργους στο πλαίσιο της Πράξης: «Κατάρτιση Ανέργων σε Βασικές Δεξιότητες ΤΠΕ στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου» που εντάσσεται στο  Ε.Π.: «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».

To K.E.K. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας Και Μέριμνας Δήμου Κοζάνης σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Προνοίας πρόκειται να υλοποιήσει στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο Νομό Κοζάνης το παρακάτω πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για 20 ανέργους:

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ : 3
Τίτλος Προγράμματος
Τόπος Υλοποίησης
Πιστοποίηση
Κατάρτιση σε Βασικές Δεξιότητες Χρήσης ΤΠΕ με Επιλεγμένη Ενότητα τις Παρουσιάσεις
Κοζάνη
ACTA
Certified Computer User

Γράμμα μαθητή στον Στουρνάρα: «Τι κάνετε κ. Υπουργέ;»!


Τι κάνετε κ. Υπουργέ; Με αυτήν την ερώτηση μαθητής της τρίτης Λυκείου σε σχολείο των

Χανίων απευθύνεται προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, μέσα από ένα γράμμα που αξίζει να διαβαστεί αλλά και να συζητηθεί. Ο Αλέξανδρος είναι μαθητής στο 1ο ΕΠΑΛ Χανίων και σε λίγο καιρό ετοιμάζεται να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ένα από τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστεί είναι οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ΙΙ.

Σε μια παράγραφο, στην τελευταία σελίδα της εξεταστέας ύλης που διδάσκεται στα σχολεία αναφέρεται ότι όταν υπάρχει ύφεση στην οικονομία το κράτος θα πρέπει να στοχεύσει σε ελλειμματικό προϋπολογισμό και αύξηση των δαπανών ώστε να αυξηθεί το εισόδημα και να δοθεί ώθηση στην οικονομία για να βγει από την ύφεση. Ο νεαρός μαθητής που περνάει το χρόνο του μεταξύ σχολείου, φροντιστηρίου και διαβάσματος και την ίδια ώρα ακούει τους μεγαλύτερους να συζητούν για την οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, διερωτάται γιατί αυτό που του μαθαίνουν στο σχολείο οι καθηγητές και το οποίο παρουσιάζεται ως σωστό, δεν εφαρμόζεται στην πραγματικότητα. Ο καθ’ ύλην αρμόδιος για να απαντήσει είναι ο Υπουργός των Οικονομικών στον οποίο απευθύνεται και το παρακάτω γράμμα.

Παντελής Παντελίδης-«Ούτε με απάτησε καμιά κοπέλα, ούτε κάτι τέτοιο»


Ο Παντελής Παντελίδης για όσα γράφονται για τις γυναίκες της ζωής του

Για το ξεκίνημα του στη μουσική και για όλα όσα έχουν ακουστεί για τις σχέσεις του με τις γυναίκες μίλησε ο Παντελής Παντελίδης.

«Ξεκίνησα τραγουδώντας τραγούδια άλλων, αλλά ταυτόχρονα έγραφα και τα δικά μου τραγούδια. Ήθελα λοιπόν να βρω έναν τρόπο να αποθηκεύσω αυτά τα τραγούδια για να τα λέω με την παρέα μου, αλλά και να δω αν αυτά θα αρέσουν στον κόσμο. Έτσι άρχισα να τα ανεβάζω στο YouTube και έγινα γνωστός» εξομολογείται ο ο τραγουδιστής στον Θέμη Γεωργαντά και στον 89,8 Δρόμος Fm.

Στη συνέχεια ο Παντελής Παντελίδης αναφέρθηκε και σε όλα όσα γραφτεί για τις γυναίκες που τον

ΟΑΕΔ: Επίδομα ανεργίας σε ασφαλισμένους ΟΑΕΕ και ΕΤΑΠ ΜΜΕ - Αναλυτικά οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά

ΟΑΕΔ: Επίδομα ανεργίας σε ασφαλισμένους ΟΑΕΕ και ΕΤΑΠ ΜΜΕ - Αναλυτικά οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικάΔημοσιεύθηκε η Υπουργική Απόφαση με αριθμό Φ.80000/8285/253/2013 στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης που αφορά στην χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΠ ΜΜΕ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ από τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2013, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρουσιάζονται αυτοπροσώπως στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2), προκειμένου να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις.
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Φ.80000/8285/253/2013 Απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, δικαιούχοι του παρόντος βοηθήματος ανεργίας είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενοι οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στους φορείς Ο.Α.Ε.Ε και Ε.Τ.Α.Π.–Μ.Μ.Ε., εφόσον διέκοψαν αποδεδειγμένα το επάγγελμά τους από την 1.1.2012 και εφεξής.
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
1. Η πραγματοποίηση σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον τριών (3) ετών συνεχούς ή διακεκομμένης ασφάλισης στον ασφαλιστικό φορέα που υπάγονται κατά τη διακοπή του επαγγέλματος και η

kozan.gr: Kαταλογισμός χρηματικού πόσου περίπου 800.000 ευρώ (μαζί με τις προσαυξήσεις) σε πρώην δήμαρχο Καποδιστριακού δήμου – Η Οικονομική Επιθεώρηση Κεντρικής Μακεδονίας τον έκρινε υπαίτιο για τη δημιουργία ελλείμματος κατά τη διάρκεια της θητείας του

dimarxeioΕλέγχθηκε από την Oικονομική Επιθεώρηση Κεντρικής Μακεδονίας  (Υπουργείο Οικονομικών) μετά από ανώνυμη καταγγελία το (2009), που αφορούσε κατηγορίες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Η έρευνα κράτησε περίπου 4 χρόνια, με την Επιθεώρηση Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr,  να καταλήγει – μόλις πριν δύο μέρες – στο πόρισμά της , που αναφέρει πως ο εν λόγω πρώην δήμαρχος κρίθηκε υπαίτιος για τη δημιουργία ελλείμματος (κατά τη διάρκεια της θητείας του) , ποσού  370.000 ευρώ, που μαζί με τις προσαυξήσεις αγγίζει τα 800.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, για το ζητούμενο πόσο (που προερχόταν από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης), δεν κόπηκαν γραμμάτια είσπραξης, ώστε στη συνέχεια να δηλωθούν ως έσοδα στον προϋπολογισμό του πρώην Καποδιστριακού δήμου, γεγονός που συνιστά παράνομη πράξη. Ενδεχομένως (και αυτό θα κριθεί από τη δικαιοσύνη), τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιήθηκαν για να αποπληρωθούν άλλες ανάγκες του δήμου (κάτι που καλείται να αποδείξει ο πρώην δήμαρχος), ωστόσο η

Τι αλλάζει με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων . Θα έχει αφορολόγητο ίσο ή μικρότερο των 50.000 ευρώ

Πρόταση στην τρόικα το Ειδικό Ενιαίο Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) να ονομάζεται εφ εξής Ενιαίος Φόρος Ακινήτων και να εμπεριέχει έναν μειωμένο συντελεστή ο οποίος σε σχέση με το ΕEΤΗΔΕ θα επιφέρει μια απώλεια εσόδων της τάξεως του 10% - 15% θα καταθέσει σήμερα η Κυβέρνηση.

Μπορεί η είσπραξη του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα να εξακολουθήσει για το 2013 να κάνει η ΔΕΗ, ωστόσο αυτό δεν θα είναι υποχρεωτικό, ενώ ειδικά για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα η είσπραξη του φόρου θα γίνεται από τις εφορίες. «Η αποσύνδεση του φόρου από το λογαριασμό της ΔΕΗ είναι δεδομένη. Άπαντες θα τον καταβάλουν στις Εφορίες αφού πλέον δεν θα είναι η υποχρεωτική η πληρωμή του μαζί με τον λογαριασμό του ρεύματος», δηλώνει στέλεχος που μετείχε στις ενδοκυβερνητικές διαπραγματεύσεις.

Η πρόταση προβλέπει ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων να εφαρμοσθεί με αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας ή λίγο χαμηλότερο όπως δήλωναν χαρακτηριστικά χθες στελέχη του

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Εταιρείας “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ” την Παρασκευή 5 Απριλίου

Καλούνται τα μέλη της Εταιρείας   “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ”, στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση,  την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013 και ώρα 8:30 μ.μ.,  στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού.  Με θέματα :
1. Ετήσιος Απολογισμός δράσης Μαρτίου 2012-Μαρτίου 2013.
2. Οικονομικός Απολογισμός Σεπτεμβρίου 2012-Μαρτίου 2013.
3. Σχεδιασμός δράσεων επόμ

Σ.Μάλαμα - Β.Καρρά"Όλοι για τα μπετά δουλεύουμε"!Ακούστε το τραγούδι της συνεργασίας - έκπληξη


2.700 ευρώ για εργασία 5 μηνών για 35.000 ανέργους (2-4-2013)νέους - Δείτε αναλυτικά

2.700 ευρώ για εργασία 5 μηνών για 35.000 ανέργους νέους - Δείτε αναλυτικάΤο νέο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας αναμένεται να δώσει δουλειά σε περίπου 35.000 ανέργους. Θα πληρωθούν για 5 μήνες κατάρτισης και θα έχουν την ευκαιρία να προσληφθούν σε επιδοτούμενες θέσεις.
Το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για Ανεργους Νέους» προβλέπει κατάρτιση με πρακτική άσκηση και προοπτική πεόσληψης.
Μέσω του προγράμματος, 35.000 νέοι ηλικίας 18 έως 29 ετών, οι οποίοι σήμερα είναι ανενεργοί, στο περιθώριο της αγοράς εργασίας και χωρίς ευκαιρίες στον εργασιακό τους βίο, μπορούν να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις για χρονικό διάστημα περίπου πέντε μηνών, εισπράττοντας από 2.400 έως 2.700 ευρώ.
ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Θεωρητική κατάρτιση μέσω Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης, 80 ωρών με αμοιβή 5 ευρώ/ ώρα.
Πεντάμηνη πρακτική άσκηση στις επιχειρήσεις με 460 ευρώ για τους πτυχιούχους ΑΕΙ-ΤΕΙ και 400 ευρώ το μήνα για απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Επιδότηση για ένα χρόνο του 100% των ασφαλιστικών εισφορών ως κίνητρο για τις επιχειρήσεις οι οποίες θα προσλάβουν ασκούμενους με τη λήξη της πρακτικής.
ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Α. Για την κατηγορία «Απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ ΑΤΕΙ», απαιτείται να έχουν: i) πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ ή βεβαίωση περί αναγνωρισμένων επαγγελματικών προσόντων, πτυχιούχων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης από το ΑΕΙ ή το ΑΤΕΙ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ii) να έχουν γεννηθεί από 1η.1

kozan.gr: Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο για την κατασκευή έξι πλωτών λιμενίσκων σε Ίμερα, Βελβεντό, Σπάρτο, Κρανίδια, Σέρβια, Ρύμνιο – Ξεκινά άμεσα η υλοποίησή του

limni Την ένταξη της πράξης “Ολοκλήρωση Λιμναίων Υποδομών Πολυφύτου” στο ΕΣΠΑ, ενέκρινε (στις 29/03) η Ενδιάμεση Διαχειρστική Αρχή Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας. Tο έργο αφορά στην κατασκευή έξι λιμναίων λιμενικών μορφωμάτων (πολυχρηστικώνπλωτών λιμενίσκων) σε ισάριθμα σημεία (Ίμερα, Βελβενδός, Σπάρτο, Κρανίδια, Σέρβια, Ρύμ

Παράταση για τη «Βοήθεια στο Σπίτι»-Aκόμη 6 μήνες, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2013

Παράταση για τη «Βοήθεια στο Σπίτι»Παράταση για τη «Βοήθεια στο Σπίτι»

Η παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για έξι ακόμη μήνες, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2013, 
αποφασίστηκε σε συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, 
του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα 
και του υφυπουργού Εργασίας Νίκου Παναγιωτόπουλου.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως η παράταση κρίνεται σκόπιμη προκειμένου 
να προετοιμαστεί
 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το

ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΛΑΤΑΝΟΡΕΜΜΑ TV-NEWS(ΛΟΥΚΕΤΟ ΒΑΖΕΙ)-1-ΑΠΡΙΛΙΟΥ-2013-TELEFTAIA MERA LEITOYRGIAS!!!!

ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΒΑΣΤΑΧΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 1-4-2013 ,ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΜΕ,ΤΑ ΝΕΑ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ!!!

                                          ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΤΕ
                                                                   ΓΙΑ ΤΗΝ Ε