Ο Καιρός:

Γιατροσόφια από τον Πόντο για κάθε πόνο



Στον Πόντο, την εποχή που ήταν πολύ δύσκολο να βρει κάποιος φάρμακα, οι άνθρωποι προσπαθούσαν με φυσικό τρόπο και με γιατροσόφια να θεραπεύσουν τον πόνο και τις ασθένειες.

Οι υπερήλικες της οικογένειας με την πείρα που διέθεταν, είχαν λύση για κάθε νόσημα κι ο ασθενής έπρεπε να αφεθεί στα χέρια τους.

Οι τρόποι που χρησιμοποιούσαν μπορεί να φαίνονται σε κάποιες περιπτώσεις λίγο περίεργοι, αλλά κάτι περισσότερο θα ήξεραν αυτοί...

Για τον πυρετό

Σε ορισμένες περιοχές όπως στη Ματσούκα, για να ρίξουν τον πυρετό, έσκαβαν ένα λάκκο που χωρούσε μέσα τον άρρωστο και αφού έριχναν νερό κι έκαναν λάσπη τον τοποθετούσαν μέσα κι όταν τον έπιαναν ρίγη, τον έπλεναν και τον έβαζαν στο κρεβάτι. Άλλες πάλι περιπτώσεις έχουν σαν βάση τη χρήση φυσικών προϊόντων και βοτάνων...

Για τα εγκαύ

Ο χοντρός και ο λιγνός χορεύουν... καραγκούνα!


Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κοζάνης: Προσοχή στους εράνους «απάτης»


Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κοζάνης: Προσοχή στους εράνους «απάτης»Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κοζάνης εφιστά την προσοχή στους πολίτες, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν αναφερθεί απόπειρες εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους, οι οποίοι ζητούν χρήματα, προσποιούμενοι ότι διενεργούν εράνους για διάφορους φιλανθρωπικούς σκοπούς ή ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα υγείας και οικονομικά προβλήματα είτε οι ίδιοι, είτε κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο.
Τελευταία, κάποιοι δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουμε ακόμη και το όνομα της Κοινωνικής Πρόνοιας.
Τονίζουμε κατηγορηματικά ότι το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κοζάνης, δεν έχει καμία σχέση με παρόμοιες διαδικασίες συγκέντρωσης χρηματικών ποσών και σε καμία περίπτωση δεν θα προέβαινε σε παρόμοιες πρακτικές.
Οι πολίτες, ωστόσο, θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων και συγκεκριμένα:
Να μην πείθονται εύκολα
Να ζητούν μπλοκ αποδείξεων-δωρεών του σωματείου ή του συλλόγου θεωρημένα από την εφορία ή από δημόσιο φορέα (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ή Δήμο Κοζάνης)
Σε περίπτωση που κόβεται απόδειξη να παρατηρούν τι αναγράφεται πάνω σ’

Δημοτικοί Χοροί - Σέρβια 25/3/2013 ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ www.Live-Avles.tv *

Με πολύ κόσμο για άλλη μια χρονιά ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στα Σέρβια, με τους Δημοτικούς χορούς από τμήματα των Μορφωτικών Συλλόγων του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού..

Economist: Πόσα χρωστάει ο μέσος Έλληνας και Κύπριος στους δανειστές


Τι αναφέρει δημοσίευμα του Economist για το πέμπτο πακέτο "διάσωσης", αυτή τη φορά της Κύπρου, και για το κατά κεφαλήν χρέος στους δανειστές (Pics)
Η συμφωνία διάσωσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κύπρου, που συμφωνήθηκε στις 25 Μαρτίου μεταξύ ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ είναι το πέμπτο πακέτο διάσωσης στη ζώνη του ευρώ, τα τελευταία τρία χρόνια.
"Τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ ή 12.500 ευρώ ανά άτομο στο νησί, είναι μικροσκοπικό ποσό σε σύγκριση με τις προηγούμενες συμφωνίες στην Ελλάδα, την Ιρλανδία την Πορτογαλία, και τη μερική διάσωση για τις τράπεζες της Ισπανίας", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Economist.
Υπενθυμίζει παράλληλα, ότι μόνο τα δύο δάνεια προς την Ελλάδα ανήλθαν συνολικά σε 246 δις ευρώ, πάνω από το 110% δηλαδή του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, αναφέρει το άρθρο.
"Η συμφωνία με την Κύπρο είναι η πρώτη κατά την οποία επιβάλλεται φόρος στις τραπεζικές καταθέσεις της χώρας", αναφέρει σχετικά με το "πείραμα" της Ε.Ε που βγήκε μέσα από το τελευταίο και μαραθώνιο Eurogroup.
"Ένα είναι σίγουρο", καταλήγει το δημοσίευμα. "Τα οικονομικά βάσανα του νησιού κάθε άλλα παρά πλησιάζουν στο τέλος τους".
Το κατά κεφαλήν χρέος
Στη συνέχεια ο Economist παρουσιάζει σε γράφημα την κατ' άτομο αναλογία του εξωτερικού δανεισμού διάσωσης σε κάθε μια από τις χώρες της ευρωζώνης που ζήτησαν και πήραν (με όλες τις συνέπειες) βοήθεια.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία προκύπτει ότι:
κάθε Έλληνας πολίτης οφείλει στους

ΟΛΗ η Παρέλαση στα Σέρβια! 25/3/2013-ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ www.Live-Avles.tv


«ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ» στο Πλατανόρρευμα -www.Live-Avles.tv *


 ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ "ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ" την Πέμπτη 21 Μαρτίου στο Πλατανόρρευμα Σερβίων... Για 6η συνεχή χρονιά το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης ακολουθεί τα μονοπάτια της «Άγονης γραμμής». Μια παράσταση που ταξιδεύει στη Δυτική Μακεδονία.. Σε χωριά μικρά και μεγαλύτερα. Σε καφενεία και αίθουσες σχολείων. Σε μη θεατρικούς χώρους. Οπουδήποτε. Ταξιδεύει σε μέρη όπου θεατρικά δεν είναι εύκολα επισκέψιμα. Η «Άγονη γραμμή» μέχρι σήμερα έχει δώσει πάνω από 100 παραστάσεις σε όλη την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης συνεχίζοντας λοιπόν και φέτος το πρόγραμμα της Άγονης Γραμμής, παρουσιάζει την παράσταση «ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ» Η παράσταση βασίζεται σε μια σειρά κωμικών διηγημάτων του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα Άντον Παύλοβιτς Τσέχωφ, που με τα έργα του σημάδεψε την Ιστορία του Θεάτρου. Πρόκειται για μία πρωτότυπη συρραφή από αστείες ιστορίες της επαρχίας, που περιγράφουν τα ήθη και την καθημερινότητα των ανθρώπων. Οι ιστορίες αυτές, ταξιδεύοντας από τον 19ο αιώνα, φτάνουν στις μέρες επίκαιρες και γεμάτες ζωντάνια. Τρεις νέοι ηθοποιοί αφηγούνται και αναπαριστούν με ελάχιστα μέσα όλους τους χαρακτήρες, αλλάζοντας ρόλους επί σκηνής και ζωντανεύοντας με φρεσκάδα το πηγαίο και έξυπνο χιούμορ του συγγραφέα. Ποιος είναι ο αλάνθαστος τρόπος για να διώξεις έναν ανεπιθύμητο επισκέπτη; Τι μπορεί να συμβεί όταν ο παπάς του χωριού μνημονεύει ανάκατα πεθαμένους και ζωντανούς; Γίνεται τελικά μνημόσυνο χωρίς αλκοόλ; Αυτά και άλλα ερωτήματα βρίσκουν απάντηση επί σκηνής... Στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Μαρία Θρασυβουλίδη Πηνελόπη Τσούτσουβα Μιχάλης Φραγκιαδάκης

Νηστεία: 11 υπέρ και 4 κατά για την υγεία

Νηστεία: 11 υπέρ και 4 κατά για την υγείαΗ περίοδος της νηστείας που διανύουμε, η Σαρακοστή, για άλλους είναι «ευκαιρία» πνευματικής και θρησκευτικής κάθαρσης και για άλλους πάλι μία ιδανική ευκαιρία αποτοξίνωσης. Ό,τι και αν ισχύει, η αλήθεια είναι, ότι... τα νηστίσιμα φαγητά είναι ευεργετικά για τον οργανισμό.
Με την κρεατοφαγία να υπερισχύει στο σύγχρονο διατροφολόγιο, η περίοδος αποχής φαντάζει παράδεισος. Η χορτοφαγική (κυρίως) νηστεία της Σαρακοστής αποτελεί, αν μη τι άλλο, μία ευκαιρία να επαναπροσδιορίσετε τη διατροφή σας.
Ας δούμε λοιπόν, τα οφέλη της.
1. Οι διατροφικές επιλογές της νηστείας αποτελούνται κυρίως από ψωμί, φρούτα, όσπρια, ξηρούς καρπούς, θαλασσινά και λαχανικά. Μία δίαιτα που μπορεί εύκολα να θεωρηθεί ως μια παραλλαγή της χορτοφαγίας.
2. Ωστόσο, πολλοί παρερμηνεύουν τη νηστεία με τη δίαιτα. Καμία ένδειξη δεν υπάρχει που να αποδεικνύει, ότι η νηστεία συνεπάγεται και απώλεια βάρους. Μάλιστα, όσον αφορά το ποσοστό της κατανάλωσης ενέργειας, φαίνεται πως κατά τη διάρκεια της νηστείας αυξάνεται η πρόσληψη υδατανθράκων και μειώνεται η πρόσληψη λίπους. Ωστόσο, εάν ακολουθήσετε μία αρμονική διατροφική νηστεία, τότε ενδέχεται να επιτύχετε και απώλεια βάρους.
3. Ένα από τα κυρίαρχα οφέλη της νηστείας είναι η «αποτοξίνωση». Καθώς το σώμα διασπά τα αποθέματα λίπους του, κινητοποιείται και εξαλείφει τις αποθηκευμένες τοξίνες. Σε αυτό φυσικά, βοηθά και η αποχή από το κόκκινο κρέας, τα έτοιμα λιπαρά φαγητά κλπ.
4. Η νηστεία δίνει στο πεπτικό σύστημα την ξεκούραση, που τόσο χρειάζεται, μετά από μήνες κρεατοφαγίας. Μετά από κάθε περίοδο νηστείας, τόσο η διαδικασία πέψης όσο και αποβολής είναι ανανεωμένες.
5. Η νηστεία συμβάλει στην επίλυση των φλεγμονωδών διεργασιών, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ενώ βοηθά στον

18-3-2013:ΟΛΗ η εντυπωσιακή Αποκριάτικη παρέλαση στα Σέρβια...www.Live-Avles.TV * (60')



και λιγο ακομα........

Σήμερα και επίσημα η πρώτη ημέρα της Άνοιξης

 
 
Στη μία το μεσημέρι (συγκεκριμένα στις 13:02 ώρα Ελλάδας ή 11:02 ώρα Γκρίνουιτς) της Τετάρτης 20 Μαρτίου αρχίζει και επίσημα η Άνοιξη του 2013 στο βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ανήκει και η χώρα μας.
Η αρχή της άνοιξης, από αστρονομική πλευρά, συμπίπτει με την εαρινή ισημερία, όταν η διάρκεια της ημέρας και της νύχτας είναι ίσες. Μετά τις 20 Μαρτίου οι ημέρες θα μεγαλώνουν σταδιακά, ώσπου να φθάσουν στο αποκορύφωμά τους φέτος κατά το θερινό ηλιοστάσιο στις 21 Ιουνίου.
Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι στον 20ό αιώνα η 21η Μαρτίου ήταν μάλλον η εξαίρεση παρά ο κανόνας ως η πρώτη μέρα της άνοιξης. Η εαρινή ισημερία έλαβε χώρα στις 21 Μαρτίου μόνο κατά τα 36 από τα 100 έτη του προηγούμενου αιώνα, σύμφωνα με το Space.com.
Στην Ευρώπη, η τελευταία φορά που η άνοιξη ξεκίνησε στις 21 Μαρτίου, ήταν το 2007 και

Στιγμες αποκριας στην Κοζανη 1


Άνεργος ανθοπώλης στα Σέρβια Κοζάνης κέρδισε το «χρυσό δελτίο» του 1,2 εκ. ευρώ στο τζόκερ!


Άνεργος ανθοπώλης στα Σέρβια Κοζάνης κέρδισε το «χρυσό δελτίο» του 1,2 εκ. ευρώ στο τζόκερ!Άλλαξε ξαφνικά μέσα σε μια στιγμή η ζωή ενός βιοπαλαιστή στα Σέρβια Κοζάνης, ο οποίος αναδείχτηκε μοναδικός υπερτυχερός του τζόκερ, κερδίζοντας περίπου το ποσό του 1,2 εκ. ευρώ, στην κλήρωση της περασμένης Κυριακής.
Ο 40χρονος δεν πίστευε στ’ αυτιά του όταν τον τηλεφώνησε η πράκτορας Δέσποινα Χατζίδου και του ανακοίνωσε ότι το δελτίο του βρέθηκε στην 1η κατηγορία του 5+1, κατά την διαλογή της 1.373ης κλήρωσης του τζόκερ, κερδίζοντας τουλάχιστον 1 εκ. ευρώ. Τα ακριβές ποσό που δίνει το χρυσό δελτίο ανέρχεται σε 1.306.000 μεικτά και 1.175.000 ευρώ καθαρά. Ο υπερτυχερός (το όνομα του οποίου δεν δημοσιοποιούμε για ευνόητους λόγους) έγινε εκατομμυριούχος με ένα απλό δελτίο των 4 ευρώ! Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι έπαιζε χρόνια τώρα τα ίδια νούμερα, μέχρι που προχτές η τύχη του χαμογέλασε για τα καλά.
Αυτή τη φορά τα χρήματα πήγαν σε καλά χέρια, σε μια οικογένεια που τα είχε απόλυτη ανάγκη. Ο 40χρονος διατηρούσε ανθοπωλείο στα Σέρβια, αλλά περιστασιακά εργαζόταν σε

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ>>Πρόγραμμα Αποκριάτικων Εκδηλώσεων στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού 2013



20:30 Φανός Μορφωτικού Συλλόγου στο Πλατανόρευμα
15:00 Περιφορά Καρνάβαλου στην πόλη των Σερβίων και Παιδικό Πάρτυ στην Κεντρική Πλατεία Σερβίων με την ΄΄Ρούνα μου Πηρούνα και την Ντάλα μου Κουτούλα΄΄
18:30 Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτυ με την ΄΄Ρούνα μου Πηρούνα και την Ντάλα μου Κουτούλα΄΄ στο Πνευματικό Κέντρου Βελβεντού
20:30 Φανός στο Λιβαδερό

H φωτογραφία που συγκλονίζει το διαδίκτυο

Με αφορμή τον θάνατο του ηγέτη της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, μια φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου, με ένα από σχόλιο:
''Αυτή είναι η

Ό,τι δεν ξέρετε για τη σοκολάτα


Ό,τι δεν ξέρετε για τη σοκολάταΟ μαγικός κόσμος του ζαχαρούχου κακάο που όλοι λατρεύουμε!

Λευκή σοκολάτα, πικρή, γάλακτος, αμυγδάλου, φουντουκιού, λιωμένη σοκολάτα, τούρτα σοκολάτα, παγωτό σοκολάτα, σοκολατάκια, όπως κι αν τη φτιάξουμε, πάντα θα την αγαπάμε!

Γιατί η σοκολάτα είναι πράγματι από τα δημοφιλέστερα προϊόντα ζαχαροπλαστικής του κόσμου, με πολλούς να διατείνονται ότι δεν μπορούν να φανταστούν μια ζωή χωρίς αυτή.

Κι ενώ νιώθουμε ότι ξέρουμε τα πάντα για το εκλεκτό αυτό έδεσμα, καθότι αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ζωής μας, υπάρχουν ωστόσο πράγματα που συνεχίζουμε να αγνοούμε για τον μαγικό κόσμο της σοκολάτας.

Ας δούμε λοιπόν μια σειρά από θέματα που σχετίζονται με το πολυαγαπημένο μας γλυκό, με κάποια από αυτά να είναι περίεργα, άλλα αποκαρδιωτικά και λυπηρά και άλλα απλώς αφελή...

Η δουλεία της σοκολάτας



Γεγονός:
Οι καλλιεργητές σοκολάτας είναι στην πλειονότητα δούλοι

Αγαπάτε τη σοκολάτα; Ώρα να νιώσετε κομματάκι ένοχοι. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ από πού προέρχεται η σοκολάτα σας; Το συντριπτικό ποσοστό πηγάζει δυστυχώς από παιδική εργασία, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο μόνο για την Αφρική για 56-72 εκατομμύρια παιδιά που εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες σε φυτείες σοκολάτας. Τα περισσότερα έχουν μάλιστα πουληθεί ως σκλάβοι και θα περάσουν όλη τους τη ζωή στις φάρμες, δουλεύοντας για το κέρδος άλλων. Οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών είναι αχαρακτήριστες, ενώ δεν λείπουν ούτε οι βιαιοπραγίες, με

«Πράσινο φως» σε 101 επενδύσεις σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία



«Πράσινο φως» για χρηματοδότηση σε 101 επενδυτικά σχέδια δόθηκε σε ισάριθμες επιχειρήσεις από την Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών-Μετακινούμε την Ελλάδα με ασφάλεια και σεβασμό στο περιβάλλον».

Ο συνολικός επιχορηγούμενος προϋπολογισμός ανέρχεται σε 11.311.762,62 ευρώ και η αναλογούσα ενίσχυση (δημόσια χρηματοδότηση/ επιχορήγηση) είναι 7.834.008,86 ευρώ.
Στο σύνολο της χώρας εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση 383 επενδυτικά σχέδια συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού 42.919.650,07 ευρώ και αναλογούσας δημόσια χρηματοδότησης 29.799.632,88 ευρώ.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ (εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, με γεωγραφική αρμοδιότητα στις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας), στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση 90 επενδυτικά σχέδια (προτάσεις) συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού 10.181.644,92 και αναλογούσας δημόσιας χρηματοδότησης 7.052.276,47 ευρώ, ενώ στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση 11 επενδυτικά σχέδια (προτάσεις) συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού 1.130.117,70 ευρώ και συνολικής δημόσιας χρηματοδότησης 781.732,39 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας είναι πρώτη πανελλαδικά ως το

kozan.gr: Γέλιο και σάτιρα στο χορό των «Κασμιρτζήδων» – Σχέδιο “Αθηνά” στο επίκεντρο του κασμεριού – Τα “καρφιά” του Γιάννη Πλόσκα σε Δακή, Κασαπίδη και Χαρούμενο – Tι ανέφερε – μεταξύ σοβαρού και αστείου – ο Γιώργος Δακής για Μαλούτα, τους υπόλοιπους δημάρχους, αλλά και για το κατέβασμα των “διακοπτών” ρεύματος(Βίντεο)


(video)-TΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 2013 στα Σέρβια...Ο κόσμος τσικνίζει και διασκεδάζει υπέροχα...www.Live-Avles.tv


Ανοίγει την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου η αυλαία των εκδηλώσεων της Κοζανίτικης Αποκριάς

Ανοίγει την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου η αυλαία των εκδηλώσεων της Κοζανίτικης Αποκριάς. Ενός εθίμου αυθεντικού που στηρίζεται στην αυτενέργεια και την αυθόρμητη συμμετοχή. Ενός εθίμου που είναι η κινητήρια δύναμη για το ζωντάνεμα της γειτονιάς, τη σύσφιξη των διαπροσωπικών σχέσεων και τελικά η απάντηση και η αντίστασή μας στην παγκόσμια πολιτισμική ομοιομορφία.
Ο Δήμος, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού, συντονίζει και στηρίζει τους πολιτιστικούς συλλόγους των φανών. Στέκεται αρωγός στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλουν εθελοντικά όλοι οι συμμετέχοντες σε κάθε γειτονιά, καταθέτοντας ψυχή αλλά και εργατοώρες.
Ιδιαίτερα φέτος, στο κλίμα της «κρίσης» σε κάθε επίπεδο, η Κοζανίτικη Αποκριά είναι μια νότα αισιοδοξίας. Οι φανοί θα ζεστάνουν τις καρδιές μας και θα στείλουν το μήνυμα της χαράς: θα ξορκίσουν όπως κάθε χρόνο το κακό και θα υμνήσουν τον ερχομό της άνοιξης, της αναζωογόνησης, της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.
Το μοναδικό αυτό πολιτιστικό γεγονός έχει και μια ξεχωριστή οικονομική σημασία για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, ως οικονομικό μέγεθος με βαρύνουσα αξία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη κοινωνικο – οικονομική διάσταση.
Από τη φύση της ανατρεπτική, η Κοζανίτικη Αποκριά, μας υπόσχεται και φέτος σάτιρα τόσο της επικαιρότητας όσο και της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, στη μεγαλειώδη παρέλαση αρμάτων και μεταμφιεσμένων το μεσημέρι της Κυριακής της μεγάλης Αποκριάς.
 Ακόμη, οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για παιδιά και νέους όπως η Παιδική Αποκριά, τα Sourd Games, το πάρτυ νεολαίας και οι παιδικοί χοροί θα δώσουν μοναδικό χρώμα στο δωδεκαήμερο εορτασμό της Αποκριάς.
Η Κοζάνη είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους χιλιάδες επισκέπτες της, να τους ξεναγήσει στην πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής αλλά και να τους χαρίσει μοναδικές στιγμές αυθεντικού γλεντιού σε μια εποχή που τόσο το έχει ανάγκη.
Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:
ΑΠΟΚΡΙΑ στην Κοζάνη
7 - 18 Μαρτίου 2013
ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ  
10.30   Αναψυκτήριο Αγίου Δημητρίου: Αποκριάτικος Χορός για τα ΑμΕΑ
19.00 Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Μικροκάστρου
19.30 Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Βοϊωτών Κοζάνης
20.00 Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα του ΚΑΠΗ Κοζάνης
20.20 Κεντρική Πλατεία: Χαιρετισμός και καλωσόρισμα της Αποκριάς από το Δήμαρχο κ. Λάζαρο Μαλούτα
20.30      Κεντρική Πλατεία: Φανός «Πηγάδ’ απ’ του Κεραμαριό»
21.00 Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα του Συλλόγου Μικρασιατών και Θρακιωτών Δήμου Κοζάνης (πρώην Δήμου Ελλησπόντου)
21.00   Φανός «Πηγάδ’ απ’ του Κεραμαριό»: Γλέντι του Φανού
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ
18.30   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου «ΕΜΑΣ Μέγας
Αλέξανδρος» Λευκοπηγής
19.00   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυροδενδρίου
19.30   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα του ΚΑΠΗ Σιάτιστας
20.00 Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα και Φανός «Κρεβατάκια»
20.30      Κεντρική Πλατεία: Φανός «Γιτιά»
21.00 Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννηση»
Κοζάνης
21.00   Φανός «Γιτιά»: Γλέντι του Φανού
21.00   Φανός Κρεβατάκια: Γλέντι του Φανού
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ
19.00   Kεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Αλωνακίων
19.30   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Αιανής
20.00   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπακίου Δράμας
20.30      Κεντρική Πλατεία: Φανός «Μπουντανάθκα»
21.00 Φανός «Μπουντανάθκα»: Γλέντι του Φανού
ΜΙΚΡΗ ΑΠΟΚΡΙΑ - ΚΥΡΙΑΚΗ 10

Οι Έλληνες έχουν στραφεί στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας

Οι Έλληνες έχουν στραφεί στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέταςΝέο καταναλωτικό μοντέλο

Η κρίση έχει οδηγήσει τους Έλληνες στην υιοθέτηση ενός νέου καταναλωτικού μοντέλου. Με τους μισθούς και τις συντάξεις να έχουν περικοπεί σημαντικά, αλλά τις τιμές να παραμένουν στα ύψη, οι καταναλωτές αναζητούν την φθηνότερη λύση.

Η πιο συνηθισμένη επιλογή πλέον είναι η αγορά προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η εφημερίδα Τα Νέα, οι καταναλωτές στη χώρα μας πληρώνουν περισσότερα από 1,9 δισ. ευρώ για προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.

Με τον μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης να φθάνει την τριετία 2009-2011 στο 6,5%, ενώ άλλες κατηγορίες προϊόντων έβλεπαν τις πωλήσεις τους να κινούνται πτωτικά, τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας διαμορφώνουν εκ νέου την καταναλωτική συμπεριφορά των Ελλήνων.

Η αλλαγή αυτή μάλιστα οδήγησε τις αλυσίδες σουπερμάρκετ να επεκταθούν με νέες κατηγορίες προϊόντων στην γκάμα των ιδιωτικής ετικέτας που φιλοξενούν στα ράφια τους, αλλά και

*Κατολίσθηση- Δρόμος για Κάστρα -www.Live-Avles.tv Δημοσιεύθηκε στις 2 Μάρ 2013






Δημοσιεύθηκε στις 2 Μάρ 2013
Η κατολίσθηση του τοιχίου στο δρόμο για τα Κάστρα Σερβίων...
** Aνηφορίζοντας τον δρόμο πρός την ''Καστροπολιτεία'' Σερβίων, συναντάμε το σημείο της κατολίσθησης του τοιχίου στην θέση ''Παράγκα''...

Β΄ Κ.Α.Π.Η. Πτολεμαΐδας:Aποκριάτικος χορός την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου

apokriaΗ Δήμαρχος Εορδαίας
 κ. Παρασκευή Βρυζίδου, 
η  πρόεδρος κ. Κρυσταλλίδου Θεοπίστη  
και τα μέλη του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ, 
καθώς επίσης 
οι εργαζόμενοι 
και τα μέλη του Β΄ Κ.Α.Π.Η. Πτολεμαΐδας, 
σας προσκαλούν
 σε αποκριάτικο χορό 
 την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου 
και ώρα 
17:00
, στο

Ο Ακης πίσω στις φυλακές - Οκτώ χρόνια κάθειρξη για ένα από τα αδικήματα

Ο Ακης πίσω στις φυλακές - Οκτώ χρόνια κάθειρξη για ένα από τα αδικήματαΞεκίνησαν να επιβάλλονται ποινές στον Ακη Τσοχατζόπουλο, αφού το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον καταδίκασε σε οκτώ χρόνια κάθειρξη. Παράλληλα του επέβαλε πρόστιμο 520.000 ευρώ, τετραετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και δήμευση του ακινήτου του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και ο πρώην υπουργός θα οδηγηθεί ξανά στις φυλακές Κορυδαλλού για να εκτίσει την ποινή του.
Καταπέλτης ο εισαγγελέας
Καταπέλτης ήταν ο εισαγγελέας εναντίον του Ακη Τσοχατζόπουλου και μάλιστα ζήτησε την ενοχή του πρώην υπουργού, ο οποίος απαντούσε στις ερωτήσεις σαν να βρισκόταν στα έδρανα της Βουλής. Μάλιστα οι περισσότερες απαντήσεις είχαν ένα αλαζονικό ύφος, δείχνοντας πως ο πρώην υπουργός είναι αμετανόητος.
Η δίκη ξεκίνησε με κόντρα εισαγγελέα - Τσοχατζόπουλου
Με ένταση ξεκίνησε η δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου, με τον πρώην υπουργό να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το αδίκημα της υποβολής ανακριβών δηλώσεων πόθεν έσχες την

Πρόγραμμα Αποκριάτικων Εκδηλώσεων στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού 2013

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ
10:00 10:00 Πανηγυρικό άνοιγμα της Αποκριάς. Παραδοσιακό γλέντι με ορχήστρα στην Πλατεία Σερβίων στις Κεντρικές οδούς και στην είσοδο της πόλης.
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ
18:00 Φανός στον Οικισμό Πολυφύτου (Δημοτικό Σχολείο)
 ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ

15:00 Περιφορά Καρνάβαλου στην πόλη των Σερβίων και Παιδικό Πάρτυ στην Κεντρική Πλατεία Σερβίων με την ΄΄Ρούνα μου Πηρούνα και την Ντάλα μου Κουτούλα΄΄
18:30 Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτυ με την ΄΄Ρούνα μου Πηρούνα και την Ντάλα μου Κουτούλα΄΄ στο Πνευματικό Κέντρου Βελβεντού
20:30 Φανός στο Λιβαδερό
20:30 Φανός Μορφωτικού Συλλόγου στο Πλατανόρευμα
ΤΡΙΤΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ
20:30 Φανός ¨Κρανιάς¨ στο Πλατανόρευμα
ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ
17:30 Παιδικό Αποκριάτικο πάρτυ γονέων Β’ Παιδικού Σταθμού Σερβίων στον

kozan.gr: Σταματούν τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών στην Π.Ε. Κοζάνης από τη Δευτέρα 4/3/2013 – Η επίσημη ανακοίνωση του ΚΤΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ Α.Ε.

KTELΟι μεταφορείς της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, που εκτελούμε το έργο της μεταφοράς των μαθητών της περιοχής μας. Ανακοινώνουμε και ενημερώνουμε με θαβιά λύπη μας το επιβατικό κοινό, γονείς και μαθητές, ότι από τη Δευτέρα 4/3/2013 πρόκειται να διακόψουμε την εκτέλεση του έργου της μεταφοράς των μαθητών.
Στην απόφαση μας αυτή εξαναγκαστήκαμε από τη συνεχιζόμενη άρνηση καταβολής των δεδουλευμένων, βεβαιωμένων, υφιστάμενων και τιμολογημένων αμοιβών μας, οι οποίες όχι μόνο δεν αμφισβητούνται, αλλά έχουν βεβαιωθεί ήδη από τις αρμόδιες αρχές. 
Η άρνηση αυτή καταβολής εξωθεί όλους εμάς στην οικονομική καταστροφή, διότι πλέον έχουμε εξαντλήσει κάθε όριο πίστωσης προς το Ελληνικό Δημόσιο καταβάλλοντας καθημερινά μισθούς , αξία καυσίμων, λειτουργικά έξοδα χάριν του δημοσίου συμφέροντος. Δυστυχώς όμως

Δείτε τη λίστα με τα μεταλλαγμένα τρόφιμα του 2013 από την Greenpeace!

Δείτε τη λίστα με τα μεταλλαγμένα τρόφιμα του 2013 από την Greenpeace!Πλέον δυστυχώς ένα από τα σημαντικότερα μέρη της ζωής μας -η διατροφή μας- έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα λόγω του άγχους και των γρήγορων ρυθμών ζωής.
Πρέπει όμως να δώσουμε σημασία στο τι τρώμε καθημερινά για να προστατέψουμε κατά πρώτον τον εαυτό μας και κατά δεύτερον όσους αγαπάμε (π.χ. την οικογένεια μας).
Δυστυχώς μέσα σε όλα αυτά, στη ζωή μας έχουν μπει και τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, και λίγοι από εμάς γνωρίζουμε ποια είναι μεταλλαγμένα ή πώς να τα ξεχωρίσουμε.

Γι’ αυτό το λόγο βρήκαμε και αναδημοσιεύουμε για εσάς τη λίστα με τα μεταλλαγμένα τρόφιμα του 2013 της Greenpeace.

Έτσι θα ξέρετε ποιες εταιρείες και ποια προϊόντα περιέχουν μεταλλαγμένα τρόφιμα ή είναι παράγωγα μεταλλαγμένων προϊόντων.

Είναι πολύ σημαντικό να διαδώσετε όσο μπορείτε αυτή τη λίστα ώστε να ενημερώσουμε και να προστατέψουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε.

Η λίστα με τα μεταλλαγμένα τρόφιμα για το 2013:
 
ΚΟΚΚΙΝΟ Red
Προσοχή! Tα προϊόντα αυτά προέρχονται ή είναι πιθανό να προέρχονται από ζώα που έχουν τραφεί µε µεταλλαγµένους οργανισμούς.
Αυτή η κατηγορία περιλαµβάνει επίσης τα προϊόντα των εταιριών που έχουν δώσει ασαφείς απαντήσεις και τα προϊόντα εταιριών που δεν έχουν απαντήσει στο σχετικό ερωτηματολόγιο.
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ Orange
Για τα προϊόντα αυτά οι εταιρίες παραγωγής ήδη αναζητούν τρόπους για να εξασφαλίσουν ζωοτροφές απαλλαγμένες από µεταλλαγµένους οργανισμούς και έχουν δεσμευτεί εγγράφως ότι στο άμεσο μέλλον θα “καθαρίσουν” το σύνολο των ζωοτροφών από µεταλλαγµένα συστατικά.
ΠΡΑΣΙΝΟ Green
Για τα προϊόντα αυτά οι εταιρίες παραγωγής εγγυώνται ότι προέρχονται από ζώα που δεν έχουν τραφεί µε µεταλλαγµένους οργανισμούς.
ΠΡΑΣΙΝΟ Green tick
Για τα προϊόντα αυτά η Greenpeace έχει πραγματοποιήσει έλεγχο των πιστοποιητικών που διαθέτουν οι παραγωγοί από τους προμηθευτές τους για τη χρήση µη µεταλλαγµένων οργανισμών στις ζωοτροφές.

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ – SOS

Αλλαντικά :
ΑΝΑΝΙΑΔΗ

Γιαούρτια – Επιδόρπια:
Γιαούρτι After School Choco (ΦΑΓΕ)
FruYo γιαούρτι με δημητριακά (ΦΑΓΕ)
Nouvelle, (ΦΑΓΕ)
Caramele (ΦΑΓΕ)
Corn Flakes (Tasty)

Επεξεργασμένες ντομάτες:
Brava Ketchup (Med Foods)

Ζυμαρικά και